• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Ρεπορτάζ
Απάντηση Καραστερίου στην καταγγελία Παπακωνσταντίνου για υπερβολικό κόστος της μόνωσης του Πολιτιστικού Κέντρου Μονολόφου και ανταπάντηση Κανταρτζή. Τα ερωτηματικά παραμένουν.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 30-4-2017.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Καραστερίου απάντησε στην καταγγελία του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την απευθείας ανάθεση της μόνωσης της στέγης του Πολιτιστικού Κέντρου Μονολόφου. Ο Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε καταγγείλει ότι η συγκεκριμένη ανάθεση ήταν σε υπερβολική τιμή καθώς υπήρχε προσφορά (που είχε πάρει ο Αναπτυξιακός σύλλογος Μονολόφου) από άλλον επαγγελματία κατά πολύ χαμηλότερη (6.990 ευρώ με ΦΠΑ η ανάθεση του δήμου έναντι 2.320 ευρώ πλέον ΦΠΑ της προσφοράς που είχε λάβει ο σύλλογος). Ο Καραστερίου που απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προετοιμάστηκε και απάντησε στο δημοτικό συμβούλιο. Η αιτιολογία την οποία παρουσίασε για την μεγαλύτερη τιμή (υπερδιπλάσια) ήταν ότι στην περίπτωση της ανάθεσης του δήμου αφενός είναι μεγαλύτερη η καλυπτόμενη επιφάνεια (385 τ.μ στην ανάθεση του δήμου έναντι 290 τ.μ στην προσφορά που πήρε ο σύλλογος) και αφετέρου θα χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη ποσότητα μονωτικού υλικού ανά τετραγωνικό μέτρο (6 κιλά έναντι 4,5 κιλών) για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα. Αφού λοιπόν αιτιολόγησε με αυτό τον τρόπο την υψηλότερη τιμή ο Καραστερίου προχώρησε στην επίθεση και κατηγόρησε τους καταγγέλοντες για "πολιτικά παιχνίδια με Γκαιμπελικές μεθόδους, ρίχνοντας λάσπη δεξιά κι αριστερά".

Στον Καραστερίου ανέλαβε να απαντήσει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπακωνσταντίνου Ε. Κανταρτζής καθώς ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου απουσίαζε. Ο Κανταρτζής ο οποίος είναι και μηχανικός απάντησε στον Καραστερίου ότι ούτε η μεγαλύτερη καλυπτόμενη επιφάνεια ούτε και η μεγαλύτερη ποσότητα μονωτικού υλικού ανά τετραγωνικό μέτρο μπορούν να δικαιολογήσουν την υπερδιπλάσια τιμή. Πρότεινε μάλιστα στον Καραστερίου να πάρουν προσφορές με την βοήθεια και του Τεχνικού Επιμελητήριου για να διαπιστώσουν ότι η ανάθεση έγινε σε υπερβολική τιμή. Επισήμανε επίσης το γεγονός ότι στις τιμές που έθεσε η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν υπήρξε καμία απολύτως έκπτωση.

Το συμπέρασμα που εγώ έβγαλα: δεν ξέρω αν η ανάθεση είναι σε υπερβολική τιμή (ούτε μηχανικός είμαι ούτε έκανα κάποια έρευνα αγοράς) όμως σίγουρα είναι απαράδεκτη η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς δεν υπήρξε δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για να κατατεθούν προσφορές και να επιλεγεί η καλύτερη, ο Καραστερίου επέλεξε έναν επαγγελματία χωρίς να πάρει άλλη προσφορά και μάλιστα χωρίς καμιά έκπτωση. Ρωτώ λοιπόν, θα ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο εάν επρόκειτο να μονώσει το σπίτι του;  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Παρακολουθήστε όλη την ενδιαφέρουσα συζήτηση στα παραπάνω βίντεο.

 
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου καταγγέλει ότι η απευθείας ανάθεση της μόνωσης του Πολιτιστικού Κέντρου Μονολόφου έγινε σε υπερδιπλάσια τιμή.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 25-4-2015.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ωραιοκάστρου έλαβε ομόφωνη απόφαση (ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπερψήφισε με επιφύλαξη) να αναθέσει απευθείας τη μόνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Μονολόφου στον Χ. Τσακάλη έναντι 6.990 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Στη σημερινή συνεδρίαση ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε ότι η εν λόγω ανάθεση είναι υπερβολικά ακριβή αφού υπάρχει προσφορά από άλλον επαγγελματία, την οποία και κατέθεσε (βλέπε παρακάτω), με λιγότερα από από τα μισά χρήματα (2.320 ευρώ πλέον ΦΠΑ). Την προσφορά αυτή ζήτησαν και έλαβαν τα στελέχη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου. Τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αναφερόμενα στην καταγγελία του Παπακωνσταντίνου δήλωσαν ότι θα πρέπει να ερευνηθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Ε. Καραστερίου (απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση) επιλογή του οποίου είναι η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση. Φαίνεται λοιπόν από τα υπάρχοντα στοιχεία ότι έχουμε άλλη μια περίπτωση κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος με μια ακριβότατη απευθείας ανάθεση. Τέλος να επισημάνουμε ότι στον ίδιο επαγγελματία (Χ. Τσακάλη) είχε δοθεί και πάλι με απευθείας ανάθεση (από το Γαβότση) η συντήρηση -  επισκευή του κλειστού Γυμναστηρίου του Δρυμού (κόστος 24.000 ευρώ).

Ακολουθούν η ανάθεση της Οικονομικής Επιτροπής και η κατά πολύ φθηνότερη προσφορά από άλλον επαγγελματία.


 
Πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας τα έχωσαν στο Γαβότση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 17-3-2017.

Είδαν κι απόειδαν μια ομάδα κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και έδωσαν το παρόν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για να θέσουν τα σοβαρότατα προβλήματα του χωριού τους. Εκ μέρους τους μίλησε ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος επισήμανε ότι στα 6 χρόνια που ζει στο συγκεκριμένο χωριό δε θυμάται να έχει γίνει κάτι από τη διοίκηση του δήμου. Σε σημείο που να απορούν μάλιστα οι άνθρωποι αν είναι όντως κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου. Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα προβλήματα του ηλεκτροφωτισμού, του οδικού δικτύου, της αποκομιδής των απορριμάτων, του προβληματικού νερού, στην περιβόητη γέφυρα ("της Άρτας"), στη λήψη τηλεοπτικού σήματος και θύμισε στο Γαβότση πως όταν ήταν αντιπολίτευση είχε επισκεφθεί το χωριό και του είχε πει "μα πως ανέχεστε αυτήν την κατάσταση, γιατί δεν έρχεστε στο δημοτικό συμβούλιο να θέσετε τα προβλήματα;". Έτσι λοιπόν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο οι Φιλαδελφιώτες αλλά απαντήσεις ουσιαστικές δεν πήρανε, είναι χαρακτηριστικό ότι για την περιβόητη γέφυρα ο Γαβότσης δήλωσε πως αν όλα πάνε καλά θα δημοπρατηθεί το 2018, "ζήσε Μάη να φας τριφύλλι".

 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση για την αποκατάσταση του Πνευματικού κέντρου Νεοχωρούδας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Απών ο Γαβότσης και ανυπαρξία δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση του έργου.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 7-3-2017.

Χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στη Νεοχωρούδα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού για την αποκατάσταση του καταστραφέντος Πνευματικού Κέντρου (πριν 1 χρόνο από πυρκαγιά - εμπρησμό κατά τη διάρρηξη ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς). Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πλήθος πολίτες, πρώην κοινοτάρχες (Ράπτης, Γκότσης, Τσακίρης), οι αντιδήμαρχοι Καραστερίου και Παναγιωτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δίγκαλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σαραμάντος, ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεμελής καθώς και η μηχανικός (Διαμαντία Ρέγκα) της εταιρίας που συνέταξε τη μελέτη αποκατάστασης του Πνευματικού κέντρου. Μεγάλος απών βέβαια ο δήμαρχος Α. Γαβότσης γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παριστάμενους πολίτες.

Τη συζήτηση άνοιξε ως εισηγητής από πλευράς του Πολιτιστικού συλλόγου ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Τσιούρης ο οποίος αφενός έθεσε τα βασικά θέματα της συζήτησης και αφετέρου έκανε μια λεπτομερή αναδρομή στην μακρά ιστορία (90 περίπου χρόνια) του κτιρίου όπου λειτουργούσε το Πνευματικό κέντρο και παλαιότερα το σχολείο του χωριού.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Δίγκαλη ο οποίος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς για να αναλάβει ένα μέρος του κόστους της αποκατάστασης και ο οποίος δήλωσε πως τώρα που έχουν στα χέρια τους τη μελέτη θα έρθουν σε επαφή με τη διοίκηση της τράπεζας για να ζητήσουν χρηματοδότηση ακόμα και ασκώντας πίεση μιας και ο δήμος μας είναι σημαντικός πελάτης της συγκεκριμένης τράπεζας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ε. Καραστερίου ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της διοίκησης είναι η ένταξη της αποκατάστασης του Πνευματικού κέντρου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα LEADER, κάτι που αξιολόγησε ως πολύ πιθανό όχι όμως βέβαιο. Στις λογικές ερωτήσεις των πολιτών τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν καταφέρουν την ένταξη στο LEADER ο Καραστερίου δήλωσε ότι θα επανεξετάσουν το θέμα και ότι δεν είναι σε θέση προς το παρόν να δεσμευτεί για κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Όμως όπως τέθηκε από τους πολίτες αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει και το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου αφού η απουσία της σκεπής το αφήνει σοβαρά εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Από πλευράς του πρώην κοινοτάρχη Δ. Γκότση τέθηκε θέμα πιθανών τροποποιήσεων στη μελέτη με βάση τις παρατηρήσεις των πολιτών και η υπεύθυνη μηχανικός απάντησε ότι θα αφήσει τη μελέτη για να τη δουν και να κάνουν προτάσεις για αλλαγές αναφορικά μόνο με την εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, αφού το εξωτερικό μέρος θα είναι ίδιο ακριβώς με αυτό που καταστράφηκε.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Σαραμάντος άσκησε εντονότατη κριτική στη μελέτη της αποκατάστασης την οποία χαρακτήρισε "αποτυχημένη" αφού η μη κατασκευή των τουαλετών στο υπόγειο (όπως προβλέπεται στη μελέτη διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου) στερεί σημαντικό χώρο από τη σκηνή και υποβαθμίζει την κύρια αίθουσα. Ο Σαραμάντος ζήτησε επίσης να δοθούν χρήματα από ίδιους πόρους του δήμου όπως γίνεται και με τον κόμβο της Λητής, ενώ έκανε αναφορά και στη σπατάλη για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Τέλος, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από την εκδήλωση είναι η μεγάλη αγάπη που οι κάτοικοι του χωριού τρέφουν προς το συγκεκριμένο κτίριο τόσο για την ιστορία του όσο και για τη λειτουργική του αναγκαιότητα, σε βάθμό μάλιστα που αρκετοί ζητούσαν να μάθουν τον προυπολογισμό του έργου (500.000 ευρώ ο αρχικός προυπολογισμός που με τις συνήθεις μεγάλες εκπτώσεις μπορεί να πέσει και κάτω από τις 300.000 ευρώ) για να ξεκινήσουν αυτοί να μαζεύουν δωρεές.

Παρακολουθήστε τα κυριότερα σημεία της συζήτησης στα ενδιαφέροντα βίντεο που παραθέτω.

 
Η ανάλυση δείγματος νερού της Νεοχωρούδας για την οποία μίλησε ο Παπακωνσταντίνου στο πρόσφατο συμβούλιο, φουλ στα κολοβακτηρίδια: 8 E Coli και 62 κολοβακτηριοειδή. Καμιά απάντηση από τη διοίκηση Γαβότση.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 10-2-2017.

Εντελώς ακατάλληλο το νερό σε πτηνοτροφική επιχείρηση στη Νεοχωρούδα καθώς βρέθηκε να περιέχει 8 E Coli και 62 ολικά κολοβακτηριοειδή. Δυστυχώς δεν υπήρξε ακόμα κάποια επίσημη απάντηση από τη ΔΕΥΑΩ.

 
Ο εισαγγελέας διαφθοράς ερευνά τα "45άρια" της δημοτικής επιχείρησης του πρώην δήμου Καλλιθέας (ΔΕΤΑΚ, περίοδος 2003-2010).

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 14-10-2015.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα το πρωί, μέλη των δημοτικών συμβουλίων του πρώην δήμου Καλλιθέας, της περιόδου 2003 - 2010, έλαβαν κλήσεις από τον εισαγγελέα διαφθοράς για "ανωμοτί κατάθεση προς διακρίβωση ευθυνών τους με την ψήφιση απευθείας αναθέσεων έργων προς τη δημοτική επιχείρηση του δήμου (ΔΕΤΑΚ, περίοδος 2003 -2010)" (ερευνάται αν τα έργα αυτά όντως πραγματοποιήθηκαν).

 
Σκουπιδότοπος - ουρητήριο το μοναδικό πάρκο της Νεοχωρούδας. Εύγε κ. Γαβότση!

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 17-9-2015.

Είναι η δεύτερη φορά που κάνω θέμα τα χάλια και την εγκατάλειψη του μοναδικού πάρκου της Νεοχωρούδας, με την ελπίδα πως ίσως οι διοικούντες φιλοτιμηθούν και πράξουν τα δέοντα. Όπως με σαφήνεια δείχνουν οι φωτογραφίες ο χώρος έχει εγκαταληφθεί (είναι χαρακτηριστική η εικόνα του πεσμένου φανοστάτη) κι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και ουρητήριο (βλέπε την 3η φωτογραφία). Κύριε Γαβότση αν αυτά τα καθημερινά δεν μπορείτε να λύσετε τότε θα αποτύχετε πλήρως.

 
Άλλη μια παλινωδία της διοίκησης Γαβότση αναφορικά με τη γέφυρα του Γαλλικού, ακυρώθηκε η απόφαση μη έγκρισης του 1ου ΑΠΕ, δικαιώθηκε ο πρώην ανάδοχος του έργου.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 6-8-2015.

Οι παλινωδίες της διοίκησης Γαβότση στο θέμα της κατασκευής της πολύπαθης γέφυρας του Γαλλικού συνεχώς αυξάνονται. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο του σίριαλ που ταλανίζει τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας είναι η ακύρωση της απόφασης 163/2015 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου (μειοψήφισε ο Πολυχρονίδης) με την οποία δεν εγκρίθηκε ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών και το 1ο Π. Κ. Τ. Μ. Ν. Ε (πρωτόκολλο τιμών μονάδος νέων εργασιών) του έργου. Ο πρώην ανάδοχος (η σύμβαση μαζί του διαλύθηκε) Ε. Τζιώκας υπέβαλε αίτηση θεραπείας κατά της εν λόγω απόφασης στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και δικαιώθηκε. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βασιζόμενος σε ανάλογη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας του Ε. Τζιώκα και ακύρωσε την απόφαση 163/2015 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τζιώκας θα πρέπει να λάβει από το δήμο Ωραιοκάστρου πολλές χιλιάδες ευρώ και δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και συνέχεια στις διεκδικήσεις του. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι ενέργειες της διοίκησης Γαβότση στο θέμα της κατασκευής της γέφυρας ήταν απερίσκεπτες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην σπατάλη μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα της ακυρωτικής απόφασης του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


 
Εκτέθηκε η διοίκηση Γαβότση για την εγκατάλειψη του Πενταλόφου.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 10-7-2015.

Η ανυπαρξία έργου από τη διοίκηση Γαβότση είναι πασιφανής σε όλο το δήμο και δεν μπορεί να καλυφθεί με δικαιολογίες για την πρόσφατη ασφυκτική οικονομική κατάσταση λόγω των capital controls. Τα καθημερινά λοιπόν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών διογκώνονται και προκαλούν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες. Έτσι, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε συνέχεια στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης του δήμου και του τοπικού συμβουλίου του Πενταλόφου. Το μέλος του τοπικού συμβουλίου Ιορδάνης Κίτσιος (παράταξη Παπακωνσταντίνου) ακούγοντας τις απαντήσεις του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Ε. Καραστερίου αντέδρασε έντονα, πήρε το λόγο και ξεμπρόστιασε την αδιαφορία της διοίκησης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Κίτσιος οι Πενταλοφίτες δεν έχουν χώρο ούτε για να θάψουν τους νεκρούς τους (έχουν καλυφθεί οι ταφώνες), ενώ οι κτηνοτρόφοι ταλαιπωρούνται για να πάνε στις μονάδες τους εξαιτίας της καταστροφής της διάβασης του Γαλλικού και οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους αφού οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση καθώς η δημοτική αρχή δεν φρόντισε για την επισκευή τους. Οι κύριοι όμως της διοίκησης "πέρα βρέχει", ο αντιδήμαρχος Καραστερίου δε μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στις καταγγελίες του Ι. Κίτσιου ενώ ο απίστευτος πρόεδρος του συμβουλίου Καρύδης τον κατηγόρησε για "λαικισμό"!!!

Δείτε τον Ι. Κίτσιο να ξεμπροστιάζει τη διοίκηση Γαβότση για την αδιαφορία της στα προβλήματα του Πενταλόφου στο βίντεο που παραθέτω.

 
Θετική η ανταπόκριση των κατοίκων της Φιλαδέλφειας στην πρόταση Παπακωνσταντίνου για το πρόβλημα της γέφυρας.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 21-6-2015.

Στη γεμάτη αίθουσα του Κελεσόγλειου πολιτιστικού κέντρου (χρήζει άμεσης ανακαίνισης), στη Ν. Φιλαδέλφεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Λαική Συνέλευση της παράταξης Παπακωνσταντίνου. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν δύο, το πρόβλημα της γέφυρας και το ακατάλληλο νερό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνεπικουρούμενος από 2 μηχανικούς της παράταξης, το μηχανικό και δημοτικό σύμβουλο Β. Κανταρτζή και την αρχιτέκτονα Σ. Γεωργιάδου, παρουσίασε την πρόταση της παράταξης για αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γέφυρας, ως προσωρινής λύσης στο πρόβλημα του πλημμυρικού αποκλεισμού της Ν. Φιλαδέλφειας.

Οι κάτοικοι που παρευρέθηκαν στη συνέλευση ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της παράταξης και ζήτησαν να συγκεντρωθούν υπογραφές για να πιεστεί η διοίκηση Γαβότση να προχωρήσει στην υλοποίησή της. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η διοίκηση Γαβότση προσανατολίζεται σε συνέχιση της κατασκευής της "γέφυρας" που ξεκίνησε επί Σαραμάντου. Μάλιστα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ψήφισαν πίστωση 52.500 ευρώ για εκπόνηση σχετικών μελετών.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν, επίσης, την αγανάκτησή τους καθώς θρήνησαν νεκρό λόγω του προβλήματος της γέφυρας και απαίτησαν να τιμωρηθούν οι μελετητές και όσοι άλλοι ευθύνονται για την ακατάλληλη "γέφυρα" η οποία δημοπρατήθηκε επί Σαραμάντου (βλέπε το βίντεο).

Για το θέμα του νερού, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε για τις πρόσφατες αναλύσεις που πραγματοποίησε η παράταξή του σε πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο, μιας και η ΔΕΥΑΩ επέδειξε απαράδεκτη ολιγωρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το νερό στη συντριπτική πλειοψηφία των οικισμών του δήμου είναι ακατάλληλο. Στη Ν. Φιλαδέλφεια, συγκεκριμένα, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες κολοβακτηριδίων (27 κολοβακτηρίδια ενώ έπρεπε να είναι 0) που καθιστούν το νερό ακατάλληλο. Η ευθύνη ανήκει στη ΔΕΥΑΩ να αντιμετωπίσει άμεσα το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.


 
Μέσα στη βρώμα και την εγκατάλειψη το κεντρικό πάρκο της Νεοχωρούδας.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 8-6-2015.

Μεγάλα έργα στο δήμο μας δε γίνονται αλλά ακόμα και η συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης είναι προβληματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πάρκα και οι παιδικές χαρές που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Κοιτάξτε τις εικόνες από το κεντρικό πάρκο της Νεοχωρούδας, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η διοίκηση του δήμου το έχει εγκαταλείψει πλήρως, καθώς βρίσκεται μέσα στα αγριόχορτα, στη βρώμα και στη φθορά. Ένας χώρος που θα μπορούσε να είναι στολίδι του χωριού και σημείο απόλαυσης για τους κατοίκους.

 
Την αξιοποίηση της παλιάς γέφυρας του ΟΣΕ προτείνει η παράταξη Παπακωνσταντίνου ως προσωρινή λύση για τον αποκλεισμό της Φιλαδέλφειας.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 21-4-2015.

Την πρότασή του για αξιοποίηση της παλιάς γέφυρας του ΟΣΕ στον Γαλλικό σαν μια προσωρινή λύση του πλημμυρικού αποκλεισμού της Ν. Φιλαδέλφειας, παρουσίασε χθες βράδυ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ», Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μετά την εισαγωγή του Γ.  Παπακωνσταντίνου, παρουσίασαν την προμελέτη της πρότασης ο πολιτικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κανταρτζής και η αρχιτέκτονας κα Στέλλα Γεωργιάδου (στα παραπάνω βίντεο η πρόταση παρουσιάζεται αναλυτικά).

Συγκεκριμένα:
Χαρακτηριστικά παλιάς γέφυρας ΟΣΕ:
Συνολική απόσταση έως τον οικισμό max: 1500μ.
Μήκος γέφυρας ~150μ.
Πλάτος ~5,5μ.
Καθαρό πλάτος 4,58μ.
Η παλιά γέφυρα του ΟΣΕ είναι μια στατικά ισχυρή κατασκευή σε μεγάλο ύψος από την κοίτη του ποταμού
Η διέλευση των οχημάτων μπορεί να γίνεται με μια λωρίδα κυκλοφορίας, εναλλάξ, με ρύθμιση από σηματοδότες

Η ύπαρξη υποδομής
α) παλιά γέφυρα ΟΣΕ
β) παλιές σιδηροδρομικές γραμμές που οδηγούν στην είσοδο του οικισμού
συνεπάγεται μείωση κόστους επέμβασης

Δημιουργία κυκλικού κόμβου αλλαγής πορείας επί της Ε.Ο. Θεσ/νίκης- Κιλκίς
α) ενισχύεται η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων (πρόκειται για ένα σημείο όπου έχουν γίνει πολλά ατυχήματα)
β) δεν διακόπτεται η ροή της κυκλοφορίας

Απαιτούμενη κατασκευή:
-χάραξη (σχεδόν υπάρχει)
-ασφαλτόστρωση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ-ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προκαλούμε το Γαβότση να μας πει ποιος μηχανικός έλεγξε τη στατικότητα της γέφυρας στη Φιλαδέλφεια και τη βρήκε επαρκή, αν δεν το κάνει είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 16-4-2015.

Άκουσα αυτά που δήλωσε χθες ο Γαβότσης στο ραδιόφωνο του ALPHA 96.5 (το παραπάνω ηχητικό) και έφριξα. Ένας λόγος χωρίς ειρμό, γεμάτος απίστευτα γραμματικά - συντακτικά λάθη (αδιανόητα για μορφωμένο άνθρωπο) και το βασικότερο φουλ στα ψεύδη και τις αντιφάσεις.

Ο κ. Γαβότσης ισχυρίστηκε ότι η εικόνα την οποία παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες τα μπλογκ του δήμου μας για την προβληματική κατάσταση της παλιάς γέφυρας της Ν. Φιλαδέλφειας, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς και απαιτεί άμεσες υποστηριχτικές παρεμβάσεις, είναι ψευδεστάτη και οφείλεται σε αντιπολιτευτική διάθεση. Άλλωστε, όπως δήλωσε, ο δήμος έλεγξε τη στατικότητα της γέφυρας τόσο το Δεκέμβρη αλλά και προχθές και διαπίστωσε ότι η στατικότητα δεν έχει θιγεί.

ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ Κ. ΓΑΒΟΤΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΞΕ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΕΠΑΡΚΗ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΣ, ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

Τα ψέματα όμως ανάγκασαν τον κ. Γαβότση να πέσει σε αντιφάσεις, έτσι στη συνέχεια του λόγου του παραδέχτηκε ότι "η γέφυρα είναι προβληματική εδώ και δεκάδες χρόνια και ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια διάβρωση κάτω από τη γέφυρα διότι η ορμή του ποταμού είναι πάρα πολύ μεγάλη". Παραταύτα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι "όλη η εικόνα που δόθηκε στα σάιτ είναι εικονική". Πόση όμως αξιοπιστία έχουν οι διαβεβαιώσεις του κ. Γαβότση όταν βλέπουμε τις εικόνες (βλέπε παρακάτω) από παρόμοια γέφυρα στον Πεντάλοφο που πρόσφατα "τσάκισε σαν μπισκότο"; Και αυτή την είχατε ελέγξει κ. Γαβότση, όπως ελέγξατε και τη γέφυρα της Φιλαδέλφειας; Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση; Είναι δυνατό να καταστρέφεται με αυτό τον τρόπο ένα δημόσιο έργο και να μην αναζητούνται ευθύνες;

Ή μήπως όλα αυτά είναι ψευδή και λέγονται χάριν αντιπολίτευσης; Δυστυχώς, στην περίπτωση του κ. Γαβότση ισχύει το ρητό "όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα". Οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας, πάντως, ανησυχούν σφόδρα και είναι έτοιμοι να πάρουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη γέφυρα στον Πεντάλοφο που καταστράφηκε προσφάτως.


 
Ο θίασος Γαβότση παίζει στη γέφυρα του Γαλλικού ενώ οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας αγωνιούν...

Ρεπορτάζ με τη βοήθεια κατοίκου της Ν. Φιλαδέλφειας, 15-4-2015.

Μετά την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας για το πρόβλημα της γέφυρας του Γαλλικού, ο Γαβότσης και η παρέα του έκαναν τη δική τους κίνηση. Αντί όμως να αντιμετωπίσουν με τρόπο σοβαρό και ουσιαστικό το σημαντικότατο αυτό ζήτημα, κατέφυγαν στο μοναδικό πράγμα που μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι τους ενδιαφέρει, στην επικοινωνιακή επίδειξη. Έτσι, χθες το πρωί, ο Γαβότσης πήρε τρεις αντιδημάρχους (Δίγκαλη, Καραστερίου και Τσακαλίδη), ένα JCB και ένα τηλεοπτικό συνεργείο (του ΣΚΑΙ) και πήγε στη γέφυρα του Γαλλικού για να στήσει μια παράσταση επίδειξης ενδιαφέροντος και να κάνει δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι. Και λέμε ότι η όλη παρέμβαση ήταν αποκλειστικά επικοινωνιακής στόχευσης διότι δεν είχαν μαζί τους κάποιο μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας (ούτε ιδιώτη) και δεν ενήργησαν βάσει κάποιας εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης. Θέλησαν να στήσουν μονάχα το κατάλληλο σκηνικό για να κάνει ο Γαβότσης δηλώσεις στο ΣΚΑΙ.

Δυστυχώς όμως με τέτοιες πρακτικές, αποκλειστικά για το θεαθήναι, δε λύνονται τα προβλήματα, αντίθετα διαιωνίζονται, σε βάρος της καθημερινότητας των πολιτών που καταταλαιπωρούνται και αναρωτιούνται αν στις εκλογές ψήφισαν για δήμαρχο και διοίκηση του δήμου ή για ζεν πρεμιέ σε ένα θίασο που παίζει με τα προβλήματά τους.

 

 
"Βρωμάει" το σκάνδαλο της γέφυρας της Ν. Φιλαδέλφειας. Γαβότσης: "δεν γνωρίζουμε αν η εγγυητική επιστολή του εργολάβου ήταν πλαστή ή όχι". Προσπάθεια συγκάλυψης; Το έργο οδηγείται σε εγκατάλειψη.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 3-4-2015.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ρώτησα το δήμαρχο κ. Γαβότση αν η εγγυητική επιστολή του εργολάβου της κατασκευής της περιβόητης γέφυρας του Γαλλικού ήταν πλαστή ή όχι. Η απάντηση του κ. Γαβότση (1ο βίντεο) ήταν πως δεν το γνωρίζει καθώς δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από το δήμο στο ΤΣΜΕΔΕ (το ερώτημα ετέθη προ μηνός) και ότι όταν πάρει απάντηση θα την ανακοινώσει στο δημοτικό συμβούλιο. Πάντως, ο κ. Γαβότσης ισχυρίστηκε ότι έχει προστατεύσει τα συμφέροντα του δήμου αφού ο εργολάβος προσήλθε και παρέδωσε στο ταμείο του δήμου ποσό 103.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της εγγυητικής επιστολής (είναι χρήματα που όπως δηλώθηκε από τη διοίκηση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τα πληρώθηκε ο εργολάβος για εργασίες που δεν είχε πραγματοποιήσει). Όμως ο κ. Γαβότσης ήταν αρνητικός στο αίτημα που κατέθεσα να μου δοθούν όλα τα σχετικά έγγραφα του φακέλλου του έργου ώστε να προσφύγω στον εισαγγελέα και να ζητήσω τη διερεύνηση του σοβαρότατου αυτού θέματος που "βρωμάει" ολοένα και περισσότερο.

Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι στη συνέλευση που είχε οργανώσει ο Γαβότσης στη Ν. Φιλαδέλφεια είχε προτείνει στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Εδιρνέλη να του δώσει όλα τα στοιχεία για να πάει την υπόθεση στον εισαγγελέα ενώ είχε δηλώσει με πολύ νόημα "δεν έχει νόημα να στείλω το Σαραμάντο φυλακή, τι θα κερδίσει η Φιλαδέλφεια αν πάει ο Σαραμάντος φυλακή; σημασία έχει να γίνει το έργο" (4ο βίντεο παρακάτω). Τελικά όμως φαίνεται ότι και το έργο θα εγκαταληφθεί. Ενώ μέχρι χθες ο Γαβότσης δήλωνε ότι γίνεται μια τροποποιητική μελέτη που θα βελτιώσει το υπάρχον ημιτελές έργο ώστε να λειτουργήσει ως Ιρλανδική διάβαση και στο μέλλον θα γίνει προσπάθεια να κατασκευαστεί μια καλύτερη γέφυρα σε νέα τοποθεσία, στη χθεσινή συνεδρίαση "άλλαξε το τροπάρι"...Ισχυρίστηκε ότι περιμένει από κάποιο μελετητή (ο οποίος σημειωτέον εργάζεται ανεπίσημα χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) να του ξεκαθαρίσει αν το υπάρχον έργο μπορεί να αξιοποιηθεί ή θα πρέπει να εγκαταληφθεί εντελώς (πάνε χαμένα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν) για να προχωρήσει σε νέα μελέτη και νέα γέφυρα. Βέβαια, το χρονικό πλαίσιο που είχε θέσει στη συνέλευση της Φιλαδέλφειας, ότι αρχές Μάρτη θα γίνει η δημοπράτηση με βάση την τροποποιητική μελέτη (για βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς έργου), Μάη με Ιούνη θα ξεκινήσει ο νέος ανάδοχος και τέλος του 2015 το έργο θα ολοκληρωθεί (3ο βίντεο παρακάτω), έχει εκ των πραγμάτων παραβιαστεί.

Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Γαβότσης φάνηκε να ενοχλείται από την ερώτηση που υπέβαλε ο κάτοικος της Ν. Φιλαδέλφειας κ. Τόλης: "αν η διοίκηση σκέφτεται να παρέμβει για να μειωθεί η ροή του ποταμού, με καθαρισμό της κοίτης πριν από τη Φιλαδέλφεια, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται και στην παλιά γέφυρα η οποία επίσης κινδυνεύει να καταστραφεί, όπως συνέβη στη γέφυρα του Πενταλόφου. Σε μια τέτοια περίπτωση η Φιλαδέλφεια θα είναι τελείως αποκλεισμένη όπως συμβαίνει σήμερα με τους κτηνοτρόφους του Πενταλόφου που ταλαιπωρούνται για να πάνε στις μονάδες τους. Η απάντηση του Γαβότση ήταν ότι θα κάνουν ...ευχέλαιο για να μειωθεί η ροή του ποταμού. Επίσης, είναι ενδεικτική των αντιλήψεων που αναπτύσσονται στη διοίκηση η φράση του Γαβότση ότι ήταν σφάλμα του Σαραμάντου που ασχολήθηκε με τη γέφυρα ενώ είναι θέμα υπερεθνικής εμβέλειας και τώρα το σφάλμα αυτό είναι και δικό του (2ο βίντεο).

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι η αντιμετώπιση του θέματος από τη διοίκηση Γαβότση είναι εντελώς απαράδεκτη. Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει είναι να ζητήσει εισαγγελική διερεύνηση για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και απόδοση ευθυνών και στη συνέχεια να αναζητήσει αξιόπιστες τεχνικές λύσεις και χρηματοδότηση. Τι κάνει ο Γαβότσης; Χρησιμοποιεί την υπόθεση με ύποπτη σκοπιμότητα, σαν ένα ισχυρό μοχλό πίεσης της παράταξης Σαραμάντου για να είναι "συμπολιτευόμενη" αντιπολίτευση. Και φαίνεται ότι το επιτυγχάνει 100%...,είναι ίσως η μοναδική του "επιτυχία" μέχρι σήμερα.

Ακολουθούν δυο χαρακτηριστικά αποκαλυπτικά βίντεο από τη συνέλευση της Ν. Φιλαδέλφειας, στις 21-12-2014.

 
Η διοίκηση Γαβότση απαντά για τα προβλήματα του Πενταλόφου.

Ρεπορτάζ και βίντεο "Τροχού", 9-3-2015.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ύστερα από παρέμβαση του κ. Γκόντη, υπεύθυνου της ιστοσελίδας sarkazo (1ο βίντεο), ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Καραστερίου αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Πενταλόφου (2ο βίντεο).

Για την κατασκευή της γέφυρας Πενταλόφου - Νεοχωρούδας δήλωσε ότι δεν έχουν παραληφθεί ακόμα όλες οι μελέτες, όταν λοιπόν παραληφθούν θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου.

Για την αποπεράτωση του κτιρίου του νέου παιδικού σταθμού που είναι ημιτελές απάντησε ο δήμαρχος κ. Γαβότσης ο οποίος επισήμανε ότι το έργο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" το οποίο σταμάτησε και ότι ενδέχεται ο χώρος όπου είναι το κτίριο να μην είναι κατάλληλος και επομένως το έργο να απορριφθεί. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Δούμπαλας ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ανάδοχο του έργου.

Για την κατασκευή πεζοδρομίου στην κεντρική οδό, από την πλατεία μέχρι γήπεδο, ο κ. Καραστερίου ανέφερε ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί και έχει πάρει αναβολή μέχρι το τέλος του χρόνου, επομένως θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

Για την κατασκευή πεζοδρομίου στην περιφερειακή οδό ο κ. Καραστερίου απάντησε πως δεν υπάρχει σχετική μελέτη.

Για τις ασφαλτοστρώσεις δήλωσε πως θα ενταχθούν στην γενικότερη εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις του δήμου.

Για την κατασκευή πνευματικού κέντρου δεν υπάρχει μελέτη.

Για τη διάβαση του Γαλλικού, που οδηγηθεί στις κτηνοτροφικές μονάδες και η οποία λόγω των βροχών υπέστη ζημίες και κατέστη ακατάλληλη, θα συνταχθεί άμεσα μελέτη.

Ακόμα, θα συνταχθεί τεχνική έκθεση για την επέκταση των θέσεων ταφής στα νέα Κοιμητήρια καθώς απομένουν πολύ λίγες.

Η περίφραξη του γηπέδου, τμήμα της οποίας γκρεμίστηκε πριν από μερικούς μήνες, θα αντικατασταθεί από μια μικρή περίφραξη και όχι με τοιχείο.

Άγνωστο όμως παραμένει τι θα γίνει με το γκρεμισμένο τοιχείο του παλιού νεκροταφείου καθώς ο κ. Καραστερίου δήλωσε πως δεν γνωρίζει το πρόβλημα. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο τοίχος είναι γκρεμισμένος από το 2011 (βλέπε τη φωτογραφία του kallithiotis).

 
Γαβότσης: "δεν έχει νόημα να στείλω φυλακή το Σαραμάντο".

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 22-12-2014.

"Δεν έχει νόημα να στείλω το Σαραμάντο φυλακή", "τι θα κερδίσει η Φιλαδέλφεια αν μπει ο Σαραμάντος φυλακή", "δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τις πρώην διοικήσεις γιατί τότε θα περάσει η 5ετία και δεν θα παράγουμε έργο", αυτές τις χαρακτηριστικές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο κ. Γαβότσης στη χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας. Το θέμα της συζήτησης ήταν βέβαια η περιβόητη γέφυρα και τα προβλήματα που υπάρχουν στη μελέτη και την κατασκευή του έργου. Ο κ. Γαβότσης στην εισήγησή του, αναφερόμενος στο ιστορικό της κατασκευής της γέφυρας και στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης, άφησε πολλές αιχμές κατά του Σαραμάντου αλλά και του εργολάβου του έργου (Ε. Τζιώκας). Μίλησε για ενδεχόμενο δόλο και για υπόνοιες που έχει, βάσει κάποιων στοιχείων (αν και στο σημείο αυτό έπεσε σε αντιφάσεις), τα οποία όμως δεν θέλει να καταθέσει στον εισαγγελέα γιατί "δεν έχει νόημα" και διότι "δικάζει ο λαός με την ψήφο του". Αυτή του η στάση όμως δεν έπεισε τους πολίτες, οι οποίοι απαίτησαν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και μην καλύπτει η νέα διοίκηση τις ευθύνες της προηγούμενης.

Τελικά, ο κ. Γαβότσης δήλωσε, πως μετά τις γιορτές, θα διοργανώσει συνέντευξη τύπου, στην οποία θα μιλήσει αναλυτικά για την κατάσταση που παρέλαβε και εάν τότε υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα καλώς να υπάρξει. Όσον αφορά την πορεία κατασκευής της γέφυρας δήλωσε ότι το Γενάρη που θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα δοθεί νέα παράταση και θα υπάρξει λύση της σύμβασης, διότι ο εργολάβος αδυνατεί να συνεχίσει το έργο καθώς δεν προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα. Πρόβλημα υπάρχει επίσης, όπως τόνισε ο κ. Γαβότσης, και με τον επίτροπο που δεν εγκρίνει τη συμπληρωματική μελέτη των 120.000 ευρώ για την εκτροπή του ποταμού, η οποία κακώς δεν είχε περιληφθεί στην αρχική δημοπράτηση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο κ. Γαβότσης, ως τα τέλη Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η νέα τροποιητική μελέτη η οποία είναι απαραίτητη, στις αρχές Μαρτίου θα γίνει νέα δημοπράτηση και στις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει εκ νέου η κατασκευή της γέφυρας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Στη χθεσινή ενδιαφέρουσα συγκέντρωση στο Κελεσόγλειο συμμετείχαν αρκετοί πολίτες καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης το παρόν έδωσαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Τερζής και ο κ. Εδιρνέλης. Μεγάλος απών ο Σαραμάντος και η παράταξή του, κάτι που επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο κ. Γαβότσης, για την κατασκευή της γέφυρας, είναι υπερβολικά αισόδοξο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας, να στηθεί ένας μηχανισμός που θα λειτουργεί αυτόματα και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των κατοίκων (συγκοινωνιακά και άλλα) κάθε φορά που θα πλημμυρίζει το ποτάμι. Από την άλλη, ο κ. Εδιρνέλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της απόδοσης ευθυνών - τιμωρίας των ενόχων για το έργο και ζήτησε από τον κ. Γαβότση να γίνει σχετική αναφορά στον εισαγγελέα. Ο κ. Γαβότσης του αντιπρότεινε να του παραδώσει τα στοιχεία που έχει και ο κ. Εδιρνέλης ως δικηγόρος να καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα.

 

 
Ακατάλληλο το νερό σε Ν. Φιλαδέλφεια και Μεσαίο εδώ και πολύ καιρό, πολύ καθυστερημένα και πλημμελώς έβγαλε απαγορευτικό η διοίκηση Γαβότση.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 22-12-2014.

Η διοίκηση Γαβότση που για "ψύλου πήδημα" βγάζει δελτία τύπου, δεν έχει βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση στη ιστοσελίδα του δήμου που να ενημερώνει ότι το νερό σε Φιλαδέλφεια και Μεσαίο είναι ακατάλληλο προς πόση. Και όχι μόνο αυτό, οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλου είναι εντελώς αντιφατικές. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Εδιρνέλη δήλωσε ότι το νερό της Φιλαδέλφειας και του Μεσαίου είναι ακατάλληλο και ότι έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των περιοχών αυτών (βλέπε το 1ο βίντεο). Στη χθεσινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Φιλαδέλφεια αποδείχτηκε ότι οι κάτοικοι δεν το γνώριζαν και ότι κάποια ανεπαρκέστατη ενημέρωση υπήρξε μόλις την Παρασκευή, όταν ελήφθησαν τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων αναλύσεων (βλέπε 2ο βίντεο), τα οποία όμως δε δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου. Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, όταν ερωτήθηκε από κάτοικο της Ν. Φιλαδέλφειας αν το νερό του χωριού, που με βάσει τις αναλύσεις του Οκτωβρίου είχε 27 κολοβακτηριοειδή (στην ιστοσελίδα του δήμου αναρτήθηκαν στις 20/11), ήταν ακατάλληλο, δήλωσε το απίστευτο "δεν το ξέρω, που να ξέρω, λογικά όπως φαίνεται..." (βλέπε 3ο βίντεο). Δυστυχώς, βλέπουμε επανειλημμένα, ότι για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία η διοίκηση Γαβότση, όπως και η προηγούμενη διοίκηση Σαραμάντου, δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενοΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 4