• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Γνώμες
Χωρίς νερό τμήμα της Ν. Φιλαδέλφειας.

Επιστολή, 23-4-2017.

Σύμφωνα με ενημέρωση από αναγνώστες του "Τροχού" ένα τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας είναι χωρίς νερό από το πρωί του Σαββάτου λόγω ζημιάς σε σωλήνα της ύδρευσης.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και τα τηλέφωνα δεν απαντούν καθώς είναι Σαββατοκύριακο.

 
Εθελοντικές εργασίες από γονείς και παιδιά στον παιδικό σταθμό Μεσαίου. Τι ζητούν από το δήμο.

Επιστολή, 8-6-2015.

Οι γονείς στον παιδικό σταθμό Μεσαίου ανέλαβαν δράση προκειμένου να βελτιώσουν τον χώρο του προαύλιου του παιδικού και όχι μόνο. Βάφτηκαν εξωτερικοί τοίχοι, κάγκελα, τοποθετήθηκε εξωτερική βρύση, μπαζώθηκαν ρωγμές στο έδαφος, μαζεύτηκαν τα λάστιχα, βάφτηκαν και  φυτεύτηκαν. Εντός του παιδικού τοποθετήθηκε θερμοσίφωνας στο μπάνιο των παιδιών και ταχύθερμο για το πλύσιμο των πιάτων στην κουζίνα. Τοποθετήθηκε κεντρική βάνα στην παροχή του νερού. Όλα με ενέργειες των γονέων καθώς και δική τους χρηματοδότηση. Σύντομα θα είναι έτοιμη και μια πόρτα για την αυλή, επίσης απαραίτητη. Βοήθεια πρόσφεραν και γείτονες γύρω από τον παιδικό οι οποίοι βλέποντας τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται σπεύσαν να βοηθήσουν όπως μπορούσαν. Ζητάμε απο τον δήμαρχο μόνο να βελτιώσει το έδαφος της αυλής μας ώστε να γίνει πιο ασφαλές για τα παιδιά μας. Έχει αρκετό κόστος από τη μια αλλά πρέπει να έχει και πιστοποιήσεις από την άλλη, που μόνο ο δήμος μπορεί να βγάλει.

 
Όταν η αποφασιστικότητα διακρίνει τον άνθρωπο. (επιστολή)

Επιστολή Π. Σεβασλιάν, 12-5-2015.

Μετά απο την επέμβαση του κου Δίγκαλη ο δρόμος Παλαιοκάστρου-Νεοχωρούδας διαμορφώθηκε όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έδρασε με αποφασιστικότητα με ότι εργαλεία είχε στην διάθεσή του προς όφελος των πολιτών. Φυσικά θα υπάρξουν και κάποιες φωνές που θα πουν τα δικά τους αυτό όμως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και αυτό επετεύχθη με την ενέργεια αυτή.

Κύριε Δίγκαλη πιστεύω ότι θα σας ευχαριστούν οι φίλοι μας που γυμνάζονται σε αυτό το δρόμο γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία και ο χώρος να μην περπατάνε μέσα στον δρόμο ώστε να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα.

Πιστεύουμε ότι θα παραδειγματιστούν και άλλοι υπεύθυνοι του Δήμου μας και θα διαμορφώσουν ανάλογα και κάποιους άλλους δρόμους  π.χ. τον δρόμο που περνάει μπροστά από τις αποθήκες των ΕΛΤΑ, έναν δρόμο ο οποίος έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία  να εμπεριέχει και λιμνούλα (ας πει κάποιος στο παρακείμενο εργοστάσιο ότι όταν ρίχνουμε τα νερά μας στον δρόμο τότε ή θα καταστραφεί ο δρόμος ή θα σκοτωθεί κάποιος με το αυτοκίνητό του λόγω ολισθηρότητας).

 
ΣΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ.

Επιστολή του Νίκου Τόλη, 23-4-2015.

Όταν έγραψα “Η ΓΕΦΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ” προφανώς κάποιοι δεν το κατάλαβαν.

Οι “μικρές στενές προσωπικές γέφυρες” είναι ένα μεταφορικό σχήμα με το οποίο ήθελα να επισημάνω πως τα τεχνικά έργα (ακόμα κι αυτά των υποδομών) μπαίνουν κάτω από ένα πλέγμα προσωπικών σχέσεων και μικρού πολιτικού συμφέροντος.

Έτσι αντί να γίνει πραγματικός σοβαρός έλεγχος από την πλευρά Γαβότση - Παπακωνσταντίνου (και να αρθούν αν γίνεται τα τεχνικά και νομικά σήμερα προβλήματα) στην υπάρχουσα κατασκευή της ημιτελούς γέφυρας, υπό νομική εκκρεμότητα πλέον, ανοίγουν τα γαριδάκια, τραβούν από μέσα τις ιδέες τους και αλλοίμονο σε εμάς τους κατοίκους της Ν.Φιλαδέλφειας.

Η πρόταση λοιπόν Γαβότση - Παπακωνσταντίνου να χρησιμοποιηθεί η παλιά μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ, και μετά 2km δρόμος είναι μια τέτοια ιδέα (η "λύση" της παλιάς γέφυρας του ΟΣΕ αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο Ιωσηφίδη στο TV 100, πριν την παρουσιάσει ο Παπακωνσταντίνου).

ΙΔΕΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ

Ιδέα που στηρίζεται σε μια πολιτικάντικη αντίληψη, αφενός για να μην εκτεθούν ότι δεν έχουν προτάσεις, αφετέρου να κλείσουν όπως - όπως το θέμα αφού χρήματα δεν υπάρχουν. Μπορούν να βρουν όμως 200.000 ευρώ, τόσο κοστολογήθηκαν οι ευφυείς ιδέες τους. Πώς γίνεται αυτό;

Προτάσεις που μας πάνε πίσω στη δεκαετία του ΄50 και βάλε. Όταν η χώρα έπρεπε να οικοδομηθεί άρον-άρον. Όμως τότε τα δεδομένα ήταν άλλα. Κυκλοφορούσαν κυρίως κάρα με ζώα.

Χωρίς να κάνουν σοβαρό έλεγχο στην υπάρχουσα ημιτελή γέφυρα. Γιατί άραγε;

Χωρίς να κάνουν αυτοψία στα βάθρα αλλά και στα μεταλλικά πλαίσια της γέφυρας ΟΣΕ που έχουν εγκαταληφθεί εδώ και δεκαετίες. Γιατί άραγε;

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

Επιστολή του Ν. Τόλη, 17-4-2015.

κ. Δήμαρχε

Όταν έγινε η ερώτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο περί ισχυρών πιέσεων στη γέφυρα 2-4-2015 ήταν γιατί η γέφυρα ήταν σε εντατική κατάσταση (υπό ένταση) και υπήρχε η εύλογη αγωνία για ζημίες (άλλωστε μόλις είχε καταστραφεί η γέφυρα στον Πεντάλοφο. Εσύ σαν γιατρός καταλαβαίνεις καλά όταν κάποιος είναι στην εντατική.

Όμως τότε είχες μιλήσει για ευχέλαιο ώστε να πέσουν τα νερά, και στις 15-4-2015 ενώ στο μεταξύ δεν είχαμε βροχές, δηλαδή η γέφυρα βγαίνει από εκείνη την εντατική κατάσταση ζήτησες αυτοψία για στατική επάρκεια.

Στην ιατρική, κατ’ αντιστοιχία, πως θα ακουστεί να δοθούν διαβεβαιώσεις ζωής, για κάποιον ασθενή, αφού αυτός βγει από το θάλαμο της εντατικής. Δεν είναι περιττό;

Όμως αυτό το διάστημα παρακολουθώντας το φαινόμενο διαπιστώθηκε (ορατό σήμερα από τον οποιοδήποτε) ότι η γέφυρα δεν είναι γέφυρα, αλλά ένα φράγμα που σε εκείνο το σημείο γίνεται εκτόνωση του νερού μέσα από 6 σωλήνες.

Το μήκος δε του φράγματος αυτού, καταλαμβάνει όλη τη κοίτη δημιουργώντας βρόγχο και κατά συνέπεια τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα. Στο κέντρο λοπον του φράγματος περίπου 10 μέτρα από το σημείο εκτόνωσης (παλιά “γέφυρα”) έχουν γίνει σοβαρές καταστροφές.

Ερώτημα : Γιατί δεν έγινε αυτοψία εκεί;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όποιος κατουράει στη θάλασσα θα το βρει στο αλάτι του.

Επιστολή του Ν. Τόλη, 15-4-2015.

Αυτή η έκφραση σημαίνει πως όποιος αγνοεί τους φυσικούς νόμους και θεωρεί ότι υπάρχει δραστηριότητα χωρίς σημασία είναι γελασμένος.
'Οταν είχα αναφέρει σε ερώτησή μου στο δήμαρχο (2/4/2015) για το βρόγχο στη γέφυρα της Φιλαδέλφειας και πως εξαιτίας του ασκούνται ισχυρές πιέσεις σ' αυτήν δεν φανταζόμουν ότι αυτός ο βρόγχος δεν μπορεί να παρακαμφθεί.
Είναι πλέον φανερό (οποιοσδήποτε μπορεί να το δει), αφού λόγω των νερών αποκαλύφθηκε όλο το μήκος του, ότι πρόκειται για κανονικό τσιμεντένιο φράγμα (περίπου 100 μέτρα) σε όλη την κοίτη του ποταμού (βλέπε τη φωτογραφία).
Φράγμα που έχει αφήσει ένα άνοιγμα (σωλήνες) για το νερό, και τον δρόμο να βρίσκεται πάνω του.
Αφού λοιπόν έγινε αυτό το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ουδέν κακόν αμιγές καλού, ας πάμε παρακάτω δε βαριέσαι.
Το μισό υδροηλεκτρικό έργο έγινε, κάτι ακόμα για μηχανολογικό εξοπλισμό και όλα εντάξει.
Για τις πλημμύρες ούτε λόγος. Αφού το χωριό θα γίνει ενεργειακός κόμβος ας πηγαίνουμε και καμμιά φορά από γύρω.
Και επειδή κάθε σοβαρό φράγμα είναι επισκέψιμο από μαθητές ας μεριμνήσει κάποιος χριστιανός (μάλλον απο τον δήμο) να συμμαζευτεί ο περιβάλλων χώρος που μοιάζει με ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

 
S.O.S στη μια και μοναδική γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Επιστολή πολίτη και σχόλιο "Τροχού", 8-4-2015.

"Τροχός": Ο φίλος Νίκος Τόλης, κάτοικος Ν. Φιλαδέλφειας, σε συνέχεια της παρέμβασής του στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (βλέπε προηγούμενο ρεπορτάζ του "Τροχού"), μας έστειλε φωτογραφικό υλικό από την υπάρχουσα (όχι την ημιτελή) γέφυρα του Γαλλικού και μας επισημαίνει ότι η φθορά της από την πίεση του νερού είναι ταχύτατη. Ελλοχεύει λοιπόν άμεσα ο κίνδυνος της καταστροφής της γέφυρας (όπως έγινε και στον Πεντάλοφο) γι' αυτό υπάρχει ανάγκη η δημοτική αρχή να παρέμβει ταχύτατα αλλά και να βρίσκεται σε συνεχή καθημερινή επαγρύπνιση.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες κα τα σχόλια του κ. Τόλη.


ΜΠΟΡΕΙ να είναι 6 σωλήνες από τους οποίους οι 3 να είναι μισοφραγμένοι, και το νερό από την άλλη μεριά να φτάνει στο οδόστρωμα ασκώντας ισχυρότατες πιέσεις ( εδώ και ένα χρόνο) ΑΛΛΑ δεν έχουμε τίποτα άλλο εκτός από αυτό και πρέπει ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να κρατηθεί στη θέση του και να μην το καταπιεί το ποτάμι.
Αυτή την ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε απολογισμό (υποχρεωτικός) ευθύνης δεκαετιών, αλλά κάτι για να ανακουφίσουμε την πολυπαθούσα γέφυρα - σωλήνες.

Απόγευμα Μ.Τρίτης - Πρωί Μ.Τετάρτης. Η σταύρωση δεν είναι μακριά.


Οι δύο φωτογραφίες έχουν μόνο κάποιες ώρες διαφορά. Τα μπετά που στηρίζουν τα πρανή του δρόμου κατέρρευσαν. Σειρά θα πάρουν τα χώματα και το οδόστρωμα.
Δεν χρειάζεται όμως πανικός. Ας τα πάρει το ποτάμι. Μετά θα τα κάνουμε καλύτερα. Όλα από την αρχή. Έχει λεφτά ο Δήμος, η Περιφέρεια ...
Ας βυθιστούμε στο βουβό θρήνο (Μεγάλη Εβδομάδα είναι) περιμένοντας το θαύμα...

 
Ο Α. Κακογεωργίου για την κακοποίηση των ζώων.

Επιστολή, 24-10-2014.

Αγαπητοί φίλοι,

Οι περισσότεροι κυνηγοί κρατούν ένα όπλο και ρίχνουν σε ότι κινείται. Υπάρχει μια ασυνειδησία και μια μανία για φόνο. Πριν από λίγο καιρό στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης μεταξύ Μεσαίου και Φιλαδέλφειας απ’ όπου περνάει ο Γαλικός ποταμός γέμιζαν καθημερινώς τσουβάλια με μπεκάτσες που σταματούσαν εκεί να ξεκουραστούν. Στην προσπάθειά μου να τους σταματήσω κινδύνεψα να μετατραπώ και εγώ σε μπεκάτσα. Ειδοποίησα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Ωραιοκάστρου αλλά κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί. Τώρα περνώ από το σημείο εκείνο αλλά δεν υπάρχει τίποτε. Εξαφανίστηκαν όλα. Λίγο πιό κάτω στο ίδιο ποτάμι έρχονται μερικές φορές κάτι μεταναστευτικά πουλιά αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν καθότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονται και οι δήθεν "οικολόγοι" κυνηγοί γυμνάζουν τα σκυλιά τους. Ακόμα ξύπνησαν και μερικοί αγελαδάρηδες και μετέτρεψαν τις όχθες του ποταμού σε βοσκότοπο με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν πλέον θέση τα διάφορα πετούμενα. Το μέρος είναι ότι πρέπει για βιότοπος αλλά μέχρι να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι δεν θα υπάρχει πλέον ψυχή να το απολαύσει.

Όσο για τα αγελαδοτροφεία; Τα ζώα ζουν χειμώνα καλοκαίρι μέσα στο βούρκο από τα κόπρανά τους και από τα ούρα τους. Μέχρι το γόνα βουλιάζουν εκεί μέσα και όχι λίγες φορές πλαγιάζουν μέσα στο βούρκο καθότι δεν αντέχουν μια ζωή να είναι όρθια μέσα στο ψύχος, στις βροχές και στο χιόνι. Ολόκληρη η αγελάδα είναι επιχρισμένη με τα κόπρανα. Σκεφτείτε τώρα τι ποιότητα θα έχει το γάλα και το κρέας που διαφημίζεται ως άριστο "ελληνικό" προϊόν. Εμένα δεν με καίει το γάλα και το κρέας διότι απο τότε που βλέπω αυτή την κατάσταση έπαψα να αγοράζω ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Εκείνο που με καίει είναι η κακοποίηση των ζώων. Αλλά ούτε η δήθεν "αρμόδια" Κτηνιατρική Υπηρεσία επεμβαίνει ούτε κανένας δικαστικός ενδιαφέρθηκε. Ακόμα και οι περιβόητες αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητος του περιβάλλοντος όπως και οι υπηρεσίες του Δασαρχείου δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ. Μόνο εάν κάποιο πολιτικό ρεμάλι τους διατάξει να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον που σκαλίζει αυτά τα φλέγοντα θέματα θα κινηθούν με χιλιάδες αθέμιτα μέσα σε μηδέν χρόνο για τον ενοχοποιήσουν ώστε να κλείσει το στόμα του. Σ’ αυτή την χώρα αγαπητοί φίλοι ένας που μάχεται για την σωτηρία του περιβάλλοντος και για την προστασία της ανίσχυρης ζωής, θα βρεθεί μπερδεμένος με το βρώμικο κατεστημένο το οποίον έγινε χταπόδι με πλοκάμια τους ανίκανους και ασυνείδητους δικαστές, δασάρχες, κτηνιάτρους, δημάρχους και ότι άλλο είναι δυνατόν να ακινητοποιήσει έναν ανιδιοτελή ενεργό πολίτη που μάχεται για την βελτίωση του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Αυτά που σας αναφέρω δεν είναι φαντασίες ούτε υποθέσεις. Επί χρόνια τα ζούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε για τέτοια πράγματα στα εδώλια των κατηγορουμένων και πολλές φορές βραβευτήκαμε και με φυλακίσεις και προστίματα.

φιλικότατα

Αριστοτέλης Κακογεωργίου
για την Ομάδα "Ε" Έψιλον και την Διονυσιακή και Αλεξανδρινή Θρησκεία

 
Ορθή διαχείριση των αποβλήτων στις αγελαδοτροφικές μονάδες.

Επιστολή, 30-9-2014.

Τι να πει κανείς για τις κοπριές των ζώων στις μονάδες της πρώην Καλλιθέας και νυν δήμου Ωραιοκάστρου; Περιμένουμε υπομονετικά την αποδόμησή τους όταν γίνονται βουνά.

Τι γίνεται όμως με όλα τα άλλα συνθετικά υλικά που γίνονται κι αυτά βουνά, όπως δίχτυα από τις μπάλλες άχυρου, νάυλον επικάλυψης, μπετόνια πλαστικά και άχρηστος εξοπλισμός κατοικίας και γραφείου, πλαστικά δάπεδα και οτιδήποτε συνθετικό περιβάλλει την καθημερινότητα;

Η απάντηση είναι απλή για όποιον περνά δίπλα από αυτές τις ιδιότυπες επιχειρήσεις. Το ενδιαφέρον είναι ότι η "δουλειά" γίνεται χωρίς να φαίνεται γιατί σκεπάζονται με κοπριά και άχυρο. Έτσι οι διοξίνες στον καπνό χτυπάνε κόκκινο και οι φίλοι μας κτηνοτρόφοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Το ερώτημα τώρα σύμφωνα με την κοινή λογική μετατίθεται και αφορά τις τοπικές κοινότητες και το Δήμο.

Μα αυτοί τι κάνουν ; Ενδιαφέρεται κανένα μέλος τοπικού ή δημοτικού συμβουλίου; Οι συνέπειες στην δημόσια υγεία ειναι ανυπολόγιστες. Τόσο οι άμεσες γιατί οι οικισμοί ειναι δίπλα, όσο και μέσα από την αλυσίδα του γάλακτος.

Να κοιτάξουν αυτό το τεράστιο θέμα τα μέλη της επιτροπής της ποιότητας ζωής (λέμε τώρα).

Τέλος οι φίλοι μας οι κτηνοτρόφοι επειδή τα επαγγελματικά τους αιτήματα και πολλά είναι και δίκαια είναι, χρειάζονται συμμάχους τους συμπολίτες τους και όχι να εύχονται να "πέσουν έξω" για να σταματήσει η ρύπανση.

Φιλικά με συγκρατημένη οργή
ΤΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ


 
Χρήστος Κουκουρούζης: Ευχαριστίες προς τους δημότες και έκκληση στήριξης του Α. Γαβότση.

Επιστολή, 20-5-2014.

Ταυτόχρονα με τις ευχαριστίες μου προς όλους τους δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους,  θα ήθελα να απευθύνω και την έκκληση να προσέλθουμε μαζικά την ερχόμενη Κυριακή στις κάλπες για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια της παράταξης “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ” και του υποψήφιου δημάρχου Αστέριου Γαβότση για ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον δήμο μας, με σύγχρονη σκέψη, για μια πραγματική πολιτεία με όραμα.

Χρήστος Κουκουρούζης

 
Έχεις δικαίωμα στην επιλογή. Βάλε και τον τέταρτο σταυρό!

Άρθρο, 13-5-2014.

Του Χρήστου Κουκουρούζη*

Πώς ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Ο  Δήμος Ωραιοκάστρου συνεχίζει να αποτελείται από τις τρεις Εκλογικές Περιφέρειες, της  Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου. Η απογραφή του 2011 έφερε και την αύξηση του αριθμού των μελών του δημοτικού Συμβουλίου από 27 σε 33. 

Ο αριθμός των υποψηφίων που εκλέγεται σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια ορίσθηκε με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με βάση τον πληθυσμό της τελευταίας απογραφής.  Ανεξαρτήτως λοιπόν του εκλογικού αποτελέσματος η Εκλογική Περιφέρεια Ωραιοκάστρου, δηλαδή η πόλη του Ωραιοκάστρου θα συμμετάσχει στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου με 19 μέλη, η Εκλογική Περιφέρεια Μυγδονίας  δηλαδή ο πρώην Δήμος Μυγδονίας  με 9 μέλη και η Εκλογική Περιφέρεια της Καλλιθέας, δηλαδή ο πρώην Δήμος Καλλιθέας  με 5 μέλη .

Κάθε περιφέρεια θα έχει τους δικούς της υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Για την εκλογή των Δημοτικών συμβούλων θα ψηφίζουμε τους υποψήφιους της Εκλογικής μας Περιφέρειας, βάζοντας έως τρεις σταυρούς και έναν  ακόμη (τέταρτο) σταυρό σε υποψήφιο από κάποια άλλη Εκλογική Περιφέρεια του Δήμου μας. Τα 3/5 των εδρών, δηλαδή 20, θα καταλάβει ο πλειοψηφούν συνδυασμός και τα 2/5, δηλαδή 13, αναλογικά η αντιπολίτευση.

Η κατανομή των εδρών στους συνδυασμούς ανά εκλογική περιφέρεια γίνεται με βάση το αριθμό ψήφων που έλαβαν σε κάθε μία από αυτές ξεχωριστά. Οι σταυροί προτίμησης που λαμβάνει ο υποψήφιος από το σύνολο των εκλογικών περιφερειών δεν παίζουν κανένα ρόλο στην κατανομή αυτή, παρά μόνο στην σειρά κατάταξής τους έναντι των συνυποψηφίων τους.

Γιατί πρέπει να βάλουμε και τον τέταρτο σταυρό.

Με βάσει τον «Καλλικράτη» κάθε εκλογική περιφέρεια θα συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο με καθορισμένο αριθμό εδρών, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δύναμη Δημιουργίας, μια Νέα Πρόταση που θα δικαιώσει την επιλογή σας, Δημήτρης Γκότσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου, δημοτική ενότητα Καλλιθέας.

Άρθρο Δ. Γκότση, 12-5-2014.

Παλιότερα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι είχαν χαρακτηριστικά διαφορετικά από αυτά που απαιτούν οι πολίτες σήμερα. Μπορεί, τότε, η ατελείωτη και, συνήθως, ανεκπλήρωτη υποσχεσιολογία των υποψηφίων, η οποία έφτανε σε ανούσια φλυαρία και σε πολλές περιπτώσεις σε υπερφίαλη περιαυτολογία, να γινόταν αρεστή και ενδεχομένως να ήταν αυτό που στο υποσυνείδητό μας θέλαμε να ακούσουμε. Επικρατούσαν άλλες συνθήκες, υπήρχαν άλλες περιστάσεις, κυριαρχούσσαν προσωπικά και κομματικά συμφέροντα που επηρέαζαν τη σωστή κρίση και την πραγματική θέληση των ψηφοφόρων.

Σήμερα, όλα είναι διαφορετικά. Οι συνθήκες ζωής, οι άνθρωποι, το οικονομικό περιβάλλον, η δομή της κοινωνίας έχουν υποστεί καταστροφικές αλλαγές. Σήμερα, παραδεχόμαστε όλοι ότι έχουμε απογοητευτεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν ακούγοντας, σε κάθε προεκλογική περίοδο τους εκάστοτε υποψήφιους, να σκορπίζουν υποσχέσεις και να μην τις τηρούν μετά την εκλογή τους, ότι κουραστήκαμε περιμένοντας την πολύπαθη βελτίωση της καθημερινότητας μας, ότι απηυδήσαμε από την ιδιοτέλεια και τον καιροσκοπισμό κάποιων υποψηφίων.

Είναι φανερό ότι το κράτος αδιαφορεί, ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να ασχολείται με την καθημερινότητα των πολιτών και γι αυτό το λόγο οι πολίτες εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ελπίζοντας να δουν κάτι καλό να πραγματοποιείται στο περιβάλλον που ζουν. Θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά, θέλουν να δουν αληθινή βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Οι πολίτες θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος των δημοτικών αρχών και απαιτούν να λειτουργεί ο Δήμος δίκαια, σωστά και αποτελεσσματικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ.

Επιστολή πολίτη, 16-10-2013.

Πριν λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε αιφνιδίως στο Κλειστό γήπεδο της Νεοχωρούδας. Δυστυχώς για κάποιους άγνωστους λόγους οι υπεύθυνοι για την διευθέτηση του προβλήματος, κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος, δεν δραστηριοποιήθηκαν  όπως θα έπρεπε για να δώσουν λύση.

Ακούστηκε ότι το ωράριο πρόγραμμα προπονήσεων στο συγκεκριμένο γήπεδο το έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Δήμαρχός μας, δεν γνωρίζουμε αν αυτό αληθεύει αλλά από την στιγμή που όλοι οι άλλοι δηλώνουν ανεύθυνοι τότε πιθανώς να ισχύει κάτι τέτοιο. 

Πως δόθηκε γηπεδότητα σε ομάδα μπάσκετ την στιγμή που τόσα χρόνια δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της Νεοχωρούδας; Γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας υπεύθυνος;  Γιατί  έδωσαν την ώρα που προπονούνται δύο άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα να τσεκουρώνουν περαιτέρω  τις  προπονητικές ώρες τους;  Άλλα γήπεδα δεν υπάρχουν στον Δήμο μας; Δρυμός Λητή Μελισσοχώρι δεν έχουν γήπεδα;  Στης Νεοχωρούδας που έχει πνιγεί πρέπει να έρθουν; Τονίζω και επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός (έχουν γνώση οι φύλακες) το πρόβλημα δεν είναι ότι δόθηκε γηπεδότητα στην ομάδα, το πρόβλημα είναι ότι δόθηκε σε ώρα που προπονούνται άλλες ομάδες που κατεβαίνουν και αυτές σε πρωτάθλημα, την στιγμή που μετά βίας ικανοποιεί τις ανάγκες τους το γήπεδο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. Είναι ευνόητο ότι τα κορίτσια που προπονούνται εκείνη την ώρα και οι άντρες την επόμενη ώρα αντιμετωπίστηκαν  ως υποκείμενα άνευ σημασίας και αγνοήθηκαν εκ του πονηρού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυθαιρεσίες στο Γυμναστήριο Νεοχωρούδας, κάποιοι αποφασίζουν και διατάζουν σε βάρος των παιδιών.

Επιστολή πολίτη, 10-10-2013.

Μετά από το χθεσινοβραδινό ευτράπελο που συνέβη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας (την ώρα της προπόνησης των τμημάτων βόλει της ΑΕΩ υπήρχε αγώνας μπάσκετ άλλων σωματείων), θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι προπονήσεις των τμημάτων βόλει της ΑΕΩ  θα συνεχιστούν κανονικά, σύμφωνα με το ωριαίο πρόγραμμα προπονήσεων που ισχύει εδώ και πολλές εβδομάδες.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος για το ανακάτεμα που προέκυψε και έκανε έξαλλους τους αθλητές και τους γονείς τους αλλά θα έπρεπε να ενημερώσει τους υπεύθυνους ώστε να μην πιαστούν εξ απήνης  αθλητές, προπονητές, έφοροι, υπεύθυνοι αθλητισμού, αντιδήμαρχοι, ΕΚΑΣΘ και όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του αθλητισμού στον Δήμο μας.

Με την ευκαιρία,  θα ήταν χρήσιμο ο κος Δήμαρχος να δει πάλι το ωριαίο πρόγραμμα που έχει δώσει στις ομάδες (αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος για το συγκεκριμένο γυμναστήριο), γιατί προτεραιότητα έχουν τα τμήματα των ομάδων που κατεβαίνουν στα πρωταθλήματα έναντι των τμημάτων που έχουν δημιουργηθεί για να βγάζουν μεροκάματο οι ιδιοκτήτες τους αλλά και για να ικανοποιηθούν τα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων συγχωριανών μου.

Όσοι έχουν μεγαλώσει μέσα στον αθλητισμό θα έπρεπε να υπερασπίζονται το αθλητικό ιδεώδες του «ευ αγωνίζεσθαι» και να μην κάνουν διακρίσεις μεταξύ των δικών τους παιδιών και των παιδιών των ¨αλλων¨ .

Τελειώνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι  το Δημοτικό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας χτίστηκε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού και όχι των Νεοχωρουδιωτών  (για όσους καταλαβαίνουν).

Όπως και να έχει οι γονείς των αθλητριών του τμήματος Βόλει της ομάδας ΑΕΩ τελούμε εν αναμονή, ερευνούμε ποιος είναι υπεύθυνος για ότι συνέβη ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και θα επανέλθουμε με τα αποτελέσματα.

Σεβασλιάν Πέτρος

 
Συγνώμη Π. Σεβασλιάν προς τους υπαλλήλους του γραφείου Αθλητισμού.

Eπιστολή πολίτη, 6-9-2013.

Χθες το πρωί έλαβα ένα τηλεφώνημα από το τμήμα αθλητισμού του Δήμου μας με το οποίο με καλούσε ο κος Τσαμεσίδης να βρεθούμε από κοντά για να μου εξηγήσει τι έχει συμβεί σχετικά με τον αγώνα βόλεϊ της ΑΕΩ Πανκορασιδων.

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του και μετά από την σχετική ενημέρωση έγινε ξεκάθαρο ότι οι γονείς των αθλητριών πέσαμε θύματα παραπληροφόρησης.

Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι σε καμιά των περιπτώσεων δεν έχουμε διάθεση να γίνουμε ντέντεκτιβ και εισαγγελείς με σκοπό να βρούμε τους πραγματικούς υπαίτιους του όλου προβλήματος που δημιουργήθηκε, κρατάμε όμως την συμπεριφορά ορισμένων για το μέλλον.

Επίσης να ευχαριστήσω την Αθλέτικο για την ενημέρωση που μας κάνει και προτείνω τα στελέχη του ΔΑΣΩ και του ΑΕΩ να την διαβάσουν προσεκτικά για να την μάθουν.

Εύχομαι κάποια στιγμή να καταλάβουν ορισμένοι ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όχι πεδίο εφαρμογής παραταξιακών αντιπαραθέσεων και προσωπικών διαφορών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τα παιδιά μας όπως δεν θα θέλανε και αυτοί να παίξουν με τα δικά τους.

Κλείνοντας ζητάω συγνώμη από τους δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος αθλητισμού για την εμπλοκή τους στο δημοσίευμά μου και πιστεύω ότι κατάλαβαν ότι δεν έγινε με δόλιο σκοπό από μέρους μου.

Σεβασλιάν Πέτρος

 
"ΑΝΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ", ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Επιστολή πολίτη, 4-3-2013.

Το Σαββατοκύριακο νιώσαμε για ακόμα μία φορά την προκατάληψη που διακρίνει ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους απέναντι σε ορισμένους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας. Το μεγάλο κακό δεν είναι αυτό, άλλωστε πάντα υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες στην ζωή μας, το κακό είναι ότι το έκαναν εις βάρος των παιδιών μας για πολλοστή φορά.

Αναλυτικά, εξαιτίας μίας εκδρομής του Γυμνασίου Καλλιθέας οι ομάδες «ΑΕΩ» και «Αθλέτικο» του τμήματος βόλεϊ πανκορασίδων «ξέμειναν» από συμμετοχές παικτών στους αγώνες που θα έδιναν την Κυριακή 3/3/13. Για την αποφυγή των όποιων προβλημάτων που θα αντιμετώπιζαν ζήτησαν την αναβολή των αγώνων τους. Η διαδικασία απαιτεί, την ενημέρωση των υπευθύνου αθλητισμού του Δήμου μας και αυτοί με την σειρά τους την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ (αυτό είναι συνήθης τακτική όταν έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες γενικά) για την αναβολή των αγώνων.

Από την προηγούμενη Δευτέρα 25/2 ο «ΑΕΩ» κατέθεσε την απαραίτητη αίτηση και περίμενε απάντηση. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί ο Σύλλογος δεν πήρε κάποια απάντηση και ρώτησε το τμήμα Αθλητισμού τι έχει συμβεί, προς έκπληξη πήρε την απάντηση ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ «ΑΘΛΕΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Μετά από αυτό ενημερώθηκε το γραφείο του Δημάρχου στάλθηκε επιστολή στην Ε.ΠΕ.Σ.Θ. (Ενωση Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης) και αντί να ζητηθεί αναβολή του αγώνος ζητήθηκε η αλλαγή γηπέδου ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί η ενημερωτική επιστολή που βρήκαμε αναρτημένη στο γήπεδο της Πολίχνης όπου και έγινε τελικά ο αγώνας και είχε σταλεί από την Ε.ΠΕ.Σ.Θ. Σε αυτή βλέπουμε ότι η αίτηση από τον Δήμο έγινε την Παρασκευή 1/3/13 δηλαδή 5 μέρες μετά από την κατάθεση του αιτήματος της ομάδος «ΑΕΩ» και μάλιστα στις 1:15 το μεσημέρι (ακολουθεί το σχετικό έγγραφο).

Ευελπιστούσαμε ότι τουλάχιστον στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας θα επικρατούσε μία τυπική ισότητα των πολιτών, δυστυχώς όμως διαψευσθήκαμε.

Και κάτι ακόμα, τον Σεπτέμβριο μοιράστηκαν οι ώρες των Συλλόγων στα γήπεδα, από τότε καταλάβαμε ότι υπάρχει μία έντονη προδιάθεση υποστήριξης σε μία συγκεκριμένη ομάδα που μόλις είχε δημιουργηθεί στον Δήμο και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει ο καθένας βλέποντας το ωράριο πρόγραμμα του γυμναστηρίου Νεοχωρούδας. Και ρωτάω, ποιος ο ρόλος του Δημάρχου σε αυτή την κατάσταση? ακούσαμε πολλές φορές συγγενείς του να υπερηφανεύονται για την στήριξη που προσφέρουν σε αυτή την ομάδα εκμεταλλευόμενοι αυτή την συγγένεια (βλέπετε οι επικοινωνία στα χωριά λειτουργεί με άλλους κώδικες).

Κε Δήμαρχε και εσείς τα στελέχη που τον στηρίζετε, αν πλέον έχετε την δυνατότητα, σκεφτείτε ότι έρχεται η ώρα που θα μιλήσουν οι Δημότες με το ψηφουλάκι τους και θυμηθείτε ότι την σήμερον εποχή είναι δύσκολο να μένεις άνεργος.

Υ.Υ. Δεν θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να σχολιάσω το άρθρο που γράφτηκε στο περιοδικό του κου Γαβότση για την Νεοχωρούδα, θα πω μόνο ότι ο δημοσιογράφος που το έγραψε, έκανε ότι έκαναν και οι δύο υπεύθυνοι του τμήματος αθλητισμού προηγουμένως και ο κος Γαβότσης λειτούργησε όπως λειτουργεί ο κος Δήμαρχος. Ακριβώς με τον ίδιο σκεπτικό.

Σεβασλιάν Πέτρος

 
Ο Σαραμάντος πρέπει να απολογηθεί για την ανυπαρξία έργου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Σχόλιο "Τροχού", 3-10-2012.

Στη σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Ν.Φιλαδέλφεια (στις 19.00 μ.μ, στο Κελεσόγλειο Πνευματικό Κέντρο) ο Σαραμάντος θα πρέπει να απολογηθεί διότι δυο χρόνια μετά τις εκλογές δεν παραγματοποίησε ούτε μια από τις «δεσμεύσεις» που υπήρχαν στο προεκλογικό του πρόγραμμα για τη Ν. Φιλαδέλφεια.
Τις αναδημοσιεύω σε περίπτωση που τις έχει ξεχάσει.

«Δεσμευόμαστε για τη Νέα Φιλαδέλφεια»
Για την ολοκλήρωση κατασκευής της γέφυρας του Γαλλικού ποταμού και της ευθυγράμμισης της σύνδεσης με την παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς.
Για την κατασκευή και λειτουργία παιδικού σταθμού.
Για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και δικτύου ομβρίων υδάτων.
Για βελτίωση εγκαταστάσεων και αναβάθμιση εξοπλισμού του Πνευματικού Κέντρου και του αγροτικού ιατρείου.
Για τη συνέχιση της ανάπλασης παραποτάμιας περιοχής για τη δημιουργία ενός μεγάλου περιβαλλοντικού πάρκου.
Για τη λειτουργία ΑΤΜ.
Για την κατασκευή κοιμητηρίων.
Για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.».

 
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ.

Επιστολή πολίτη, 26-9-2012.

Το φανάρι κυκλοφορίας στην διασταύρωση Νεοχωρούδας έχει σταματήσει να δουλεύει εδώ και μέρες. Οι υπεύθυνοι έχουν σκοπό να το διορθώσουν πριν σκοτωθεί κάποιος ή μετά; Μέχρι να το διορθώσουν είναι δύσκολο να πάει κάποιος φιλότιμος χριστιανός να βάλει ένα κίτρινο φως να αναβοσβήνει για να προκαλεί την προσοχή των οδηγών; Κάποιοι θα πούνε ότι αυτό το φανάρι είναι ευθύνη της Περιφέρειας ή κάποιου άλλου εκτός από εμάς. Τελικά σε αυτή την ριμαδιασμένη χώρα πότε θα ξεπεράσουν αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας την ευθυνοφοβία τους προς όφελος των πολιτών; Αλλά τι ρωτάω ο άνθρωπος! Πότε είχε η Ελλάδα τέτοιους ανθρώπους για να έχει ειδικά την "σήμερον" εποχή.

Σεβασλιάν Πέτρος

 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ.

Επιστολή πολίτη, 28-4-2012.

Μιας και είναι της μόδας το κίνημα κατά των μεσαζόντων και βλέποντας ότι ο Δήμος μας συμβάλει σε αυτό το κίνημα θέλω να θέσω ένα ερώτημα.
Τα έντυπα του Δήμου με ποιον τρόπο τα τυπώνει ο Δήμος μας?
Τα αναθέτει απευθείας σε προμηθευτές (να υποψιαστούμε ημέτερους?)
Οι προμηθευτές αυτοί είναι οι ίδιοι παραγωγοί ή είναι βιβλιοπώληδες οι οποίοι στην συνέχεια τα αναθέτουν σε τυπογράφους και απλά προσθέτουν την μίζα τους?
Με ποιο τρόπο ο Δήμος μας ενισχύει την τοπική αγορά άρα και τους τυπογράφους της περιοχής μας?
Είναι γνωστό στον Δήμο ότι στην περιοχή μας λειτουργούν «μετά κόπο και βασάνων» μεγάλες και μοναδικές εκτυπωτικές μονάδες οι οποίες επί δημαρχίας Σαραμάντου δεν τους έχει ζητηθεί  το ποιο απλό πράγμα δηλαδή να τους δοθεί μία προσφορά για ένα οποιοδήποτε έντυπο του Δήμου. Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό?
Από την άλλη μεριά είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποπληρωμή οποιασδήποτε ανάθεσης, αυτό το γεγονός από μόνο του λειτουργεί ανασταλτικά στις σοβαρές επιχειρήσεις και τις κάνει να το σκέφτονται διπλά και τριπλά για το αν θα επιχειρήσουν να προσφέρουν συμφέρουσες τιμές στον Δήμο μας και γενικότερα στην πλειονότητα των Δήμων, αλλά βρε διάολε τουλάχιστον ΡΩΤΗΣΤΕ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, κάντε έστω μία κίνηση για τα μάτια του κόσμου και για να κλείσουν στόματα ώστε να δείξετε ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε.
Εύχομαι να το καλοσκεφτούν κάποιοι ώστε να ψάξουν  και να μάθουν για το τι συμβαίνει στις προμήθειες και με ποιόν τρόπο γίνονται οι αναθέσεις.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουν οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου που πηγαίνουν τα λεφτά που πληρώνουν για παράδειγμα το χαράτσι του +80% της ύδρευσης (ΔΕΥΑΩ) .
Και μιας και ανέφερα για χαράτσι να θυμηθούμε ότι ο Δήμος φώναζε και έλεγε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουμε και το χαράτσι του 80% που επιβάλλεται στην ύδρευση? Το βρίσκουμε ολίγον οξύμωρο από την μία να φωνάζει όχι στο χαράτσι του κράτους και από την άλλη να επιβάλει το δικό του χαράτσι στην ύδρευση.
Βρήκαμε τον διασώστη μας από το χαράτσι του κράτους αλλά ακόμα ψάχνουμε τον διασώστη μας από το χαράτσι του Δήμου, το οποίο όμως για να απονέμουμε και τα δίκαια εγκρίθηκε -όπως διάβασα από το Δημοτικό Συμβούλιο- άρα κε Σαραμάντο, κε Μπάτο-Τσακίρη, κε Γαβότση, κα Αλίρη και κε Θεμελή τι έχετε να μας πείτε επ’ αυτού?

Πέτρος Σεβασλιάν.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενοΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 2