• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Αναδημοσιεύσεις
Μεγάλη επιτυχία το ΓΕΛ Μυγδονίας πρωταθλήτρια ομάδα στο Βόλεϊ Λυκείων Κοριτσιών Δυτικής Θεσσαλονίκης !!! (Φώτο – βίντεο)

Αναδημοσίευση, 3-3-2017.

Το ΓΕΛ Μυγδονίας κέρδισε στον τελικό των κοριτσιών  της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης, το ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου με 2-0 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα για το σχολικό έτος 2016-17.
Για την Β΄ φάση του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος,  το ΓΕΛ Μυγδονίας θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα του Ν. Πέλλας.
ΓΕΛ Μυγδονίας - ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου 2-0 (25-15, 25-15)
ΓΕΛ Μυγδονίας: ( προπον.   Συμεωνίδης  Δημήτριος ) Νίκα, Κλέπκου, Γιαμπάστου , Τράκα, Τσαλκιτζή 1, Τσαλκιτζή 2, Κολιαδάκη, Παπαδοπούλου, Αμπεριάδου, Τίγκα, Μπόζα,  Νίκα, Τσιανή, Μπάκη.
ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου: ( προπον. Σταμάτης Γεώργιος ) Γιαλαντζή, Βούλτσου, Γρετντζάλη, Στοϊκοπούλου, Χριστίνα, Τερζόγλου, Μιατουδάκη, Μπρεγκάσι, Στεφανοπούλου, Γιαννούλη, Τουλουπίδου, Μίντση, Στεφάνου.


 
Δεν έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή στη Λητή.

Αναδημοσίευση από ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 16-12-2016.

Στα ταφικά σύνολα της περιοχής βρέθηκε ο πάπυρος του Δερβενίου και ο μακεδονικός τάφος Μακρίδη Μπέη.

Οδηγίες στους ζωντανούς και συμβουλές, ώστε οι ψυχές των νεκρών να έχουν την καλύτερη δυνατή μεταθανάτια τύχη, περιλαμβάνει ο πάπυρος του Δερβενίου, εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, που βρέθηκε το 1962 σε τάφο της περιοχής της αρχαίας Λητής, στο σημερινό Δερβένι. Χάρη στην «ατυχία» του να καεί σε ταφική πυρά, τα γραφόμενα στον πάπυρο διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, χαρίζοντάς του τη δυνατότητα να αποτελεί έναν από τους ελάχιστους παπύρους που διασώζονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, λόγω της ευαισθησίας τους στην υγρασία. Ο πάπυρος του Δερβενίου εντάχθηκε το 2015 στον διεθνή κατάλογο του προγράμματος της Unesco «Μνήμη του κόσμου» και μαζί με τον μακεδονικό τάφο Μακρίδη Μπέη, που ανασκάφηκε για πρώτη φορά το 1910, θεωρείται ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην αρχαιολογική τεκμηρίωση όλης της πορείας της περιοχής της αρχαίας Λητής, από την προϊστορία μέχρι σήμερα.

«Οι ανασκαφές που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν δώσει δείγματα που χρονολογούνται από το 3.000 πΧ. Αυτό σημαίνει ότι η αρχαία Λητή κατοικούνταν συνεχώς από τότε και αργότερα, στα αρχαϊκά χρόνια, τα ελληνικά και τα ρωμαϊκά, την παλαιοχριστιανική και μεσοβυζαντινή περίοδο, τους οθωμανικούς χρόνους μέχρι και τον 16ο και τον 18ο αιώνα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια της Εφορείας αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Μαρίζα Τσιάπαλη, με αφορμή την ημερίδα με θέμα «η αρχαία Λητή και η περιοχή της» που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέες αναλύσεις νερού της Μυγδονίας: νιτρικά αλλά και κολοβακτηρίδια συνεχίζουν να κάνουν το νερό "δηλητήριο".

Αναδημοσίευση και σχόλιο "Τροχού", 21-10-2015.

Οι πρόσφατες αναλύσεις (23/9/2015) του νερού της Μυγδονίας τις οποίες παραγματοποίησε το Εργαστήριο Γενικής και Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ, για λογαριασμό της ΔΕΥΑΩ, δείχνουν νερό ακατάλληλο και στους 3 οικισμούς.

Στο Μελισσοχώρι είχαμε υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων σε 2 από τα 3 δείγματα: α) στο δείγμα από την εξωτερική βρύση του φαρμακείου της πλατείας βρέθηκαν e-coli (32 cfu/100ml) και κολοβακτηριοειδή (<4cfu/100ml) πάνω από το επιτρεπόμενο όριο (είναι 0), β) στο δείγμα από την ξερή βρύση Μελισσοχωρίου βρέθηκαν νιτρικά 64 mg/lt με επιτρεπόμενο όριο τα 50 mg/lt.

Στη Λητή και στα τρία δείγματα βρέθηκαν νιτρικά πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο: α) στο δείγμα από την κοινότητα Λητής βρέθηκαν νιτρικά 52,3 mg/lt, β) στο δείγμα από το συγκρότημα Καμάρη (περιοχή Σκουτ) βρέθηκαν νιτρικά 107 mg/lt και γ) στο δείγμα από βρύση απέναντι από το δημοτικό σχολείο βρέθηκαν νιτρικά 109 mg/lt.

Στο Δρυμό και στα τρία δείγματα βρέθηκαν υψηλές τιμές νιτρικών, λίγο κάτω από το επιτρεπόμενο όριο των 50 mg/lt: στην κοινότητα Δρυμού 46,7 mg/lt, στο ηρώο 46,5 mg/lt και στα σιλό 45,6 mg/lt.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν δημοσιεύτηκαν αναλύσεις και από την περιοχή της Καλλιθέας όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού (στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στον Πεντάλοφο τα νιτρικά υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο).

Με βάση τα προαναφερθέντα βλέπουμε ότι η διοίκηση Γαβότση δεν πέτυχε την παραμικρή βελτίωση στο σημαντικότατο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού, τόσο στη Μυγδονία όσο και στην Καλλιθέα. Έτσι, μετά από 14 μήνες διοίκησης οι προεκλογικές αλλά και οι κατοπινές υποσχέσεις Γαβότση (βλέπε το βίντεο) προς τους κατοίκους της Μυγδονίας και της Καλλιθέας παραμένουν χωρίς αντίκρυσμα. Με τους θεατρινισμούς, την προσβλητική συμπεριφορά και τον αυταρχισμό δε λύνονται τα σημαντικά προβλήματα του δήμου κι αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν οι διοικούντες όσα δελτία τύπου κι αν βγάλουν.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις πρόσφατες αναλύσεις νερού της Μυγδονίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Και μαθηματικά στην Β’ ΕΚΑΣΘ η Δόξα Δρυμού.

Αναδημοσίευση από northbasket, 16-4-2015.

Η Δόξα Δρυμού «απέδρασε» με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό του Σταυρού επικρατώντας του Αριστοτέλη με 54-58 και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στην Β’ ΕΚΑΣΘ.

Δεκάλεπτα: 15-15, 31-40, 39-50, 54-58. Διαιτητές: Χατζίδου, Αναστασιάδης.

Αριστοτέλης Σταυρού (Σαββίδης): Τάντσο Η. 13(1), Ιωάννου, Τάντσο Α. 9(1), Γκαϊδατζής, Σαρρής 9(1), Κοτζάμπασης, Φιντιρικάκης 1, Κώτογλου, Καράμπελας, Αλεξινάκης 22(1).

Δόξα (Τανταλίδης): Τρυφωνίδης, Παντελίδης 12, Τσοτουλίδης 12, Αλεξίου 5, Δώνης 4, Παπλωματάς 7, Αδαμόπουλος 6(2), Καϊβετζής 7(1), Γεράκης.

 
TAP: Συνάντηση ενημέρωσης για τις αποζημιώσεις, στο Δρυμό.

Αναδημοσίευση, 12-5-2015.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 13 Μαρτίου στις 18:30 στο ΚΑΠΗ Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού.

Ανοιχτή συνάντηση με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία πρόσβασης στη γη για το έργο και τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων διοργανώνει ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου – ΤΑP.

Η εκδήλωση θα γίνει  την Παρασκευή, 13 Μαρτίου στις 18:30 στο ΚΑΠΗ Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού (Δρυμός).

Σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες/ χρήστες γης σχετικά με τη διαδικασία πρόσβασης στη γη, την απογραφή πληθυσμού και Παγίων, την ημερομηνία Αναφοράς για τις αξιώσεις αποζημιώσεων, τις εθελοντικές Συμφωνίες μεταξύ του ΤΑΡ και των ιδιοκτητών/χρηστών και τις τιμές Αποκατάστασης.

Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει ανοιχτή Συζήτηση με τους ειδικούς της εταιρείας και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888950

 
Άγια Θεοφάνεια στο Μελισσοχώρι.

Αναδημοσίευση, 6-1-2015.

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο Μελισσοχώρι . Σαν ένας δεύτερος κατακλυσμός για τη ανθρωπότητα είναι τα Άγια Θεοφάνεια. Κατακλυσμός αγάπης και χάρητος του Θεού για την πνευματική σωτηρία του ανθρώπου, για την εκ νέου εισαγωγή του στον Παράδεισο.

 
Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Δρυμού σχετικά με το "κάλεσμα για ευπρεπισμό και καθαρισμό του Δρυμού".

Αναδημοσίευση από "Τα νέα της Λητής", 27-11-2014.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Δρυμού γνωστοποιεί στα μέλη του, ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο κάλεσμα εθελοντικού" ευπρεπισμού και καθαρισμού" του διαμερίσματος του Δρυμού κατά το Σάββατο 29-11-2014, που ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Μυγδονίας, αφού ουδέποτε είχε ενημέρωση για την συγκεκριμένη δράση και η επωνυμία του συλλόγου στην διαφημιστική αφίσα ως φορέα συνεργασίας και συμμετοχής γράφτηκε κατά τρόπο αυθαίρετο και χωρίς να έχει γνώση της απόφασης-πρότασης της αντιδημαρχίας κανένα μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας.

Ως εκ τούτου θα επιθυμούσαμε επόμενες δράσεις που αφορούν τον "ευπρεπισμό" να γίνονται με τρόπο αξιοπρεπή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΓΕΛ ΔΡΥΜΟΥ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


 
Φουλ νιτρικά, αμμώνιο και κολοβακτηρίδια στο νερό της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, δείχνουν οι πρόσφατες αναλύσεις, ανάγκη για ΑΜΕΣΑ μέτρα από τη διοίκηση του δήμου και τη ΔΕΥΑΩ.

Αναδημοσίευση και σχόλιο "Τροχού", 20-11-2014.

Ο αναλύσεις του νερού της ύδρευσης, στη Μυγδονία και στην Καλλιθέα, που αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του δήμου, είναι άκρως ανησυχητικές. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ακόμα και υπέρβαση των νόμιμων ορίων για ορισμένους μολυσματικούς παράγοντες.

Καταρχάς στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας, η ανάλυση σε δείγματα νερού που ελήφθησαν στις 24/10/2014 δείχνει τα εξής: δείγμα από κοινότητα Μελισσοχωρίου νιτρικά 49,62 (όριο τα 50), δείγμα από ξερή βρύση Μελισσοχωρίου νιτρικά 48,04 και υπέρβαση του ορίου για το αμμώνιο 0,66 (με όριο 0,50), δείγμα από Ηρώων Δρυμού νιτρικά 49,58, δείγμα από νηπιαγωγείο Δρυμού (φίλτρο) το αμμώνιο στο όριο 0,50, δείγμα από κοινότητα Δρυμού νιτρικά 48,73, δείγμα από σιλό Δρυμού νιτρικά 48,08, δείγμα από οικία πλησίον Γυμνασίου Δρυμού νιτρικά 48,85 και το αμμώνιο στο όριο 0,50. Ανάλυση σε δείγματα νερού που ελήφθησαν στις 30/9/2014 δείχνει:  δείγμα από Μπουγάτσα Αιθέριον Λητής νιτρικά 46,33, δείγμα από κοινότητα Λητής νιτρικά 44,94 και φουλ στα κολοβακτηρίδια: 75 κολοβακτηριοειδή (πρέπει να είναι μηδέν), 17 κολοβακτηρίδια E.Coli (πρέπει να είναι μηδέν) και 9 εντερόκοκκοι (πρέπει να είναι μηδέν).

Στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας η ανάλυση σε δείγματα νερού που ελήφθησαν στις 30/9/2014 δείχνει τα ακόλουθα: δείγμα από Λύκειο Νεοχωρούδας 24 κολοβακτηριοειδή (πρέπει να είναι μηδέν) και 5 κολοβακτηρίδια E.Coli (πρέπει να είναι μηδέν), δείγμα από κοινότητα Νεοχωρούδας 21 κολοβακτηριοειδή και 5 κολοβακτηρίδια E.Coli, δείγμα από κατάστημα Νεοχωρούδα 40 κολοβακτηριοειδή, δείγμα από οικία Πενταλόφου 19 κολοβακτηριοειδή και 1-3 εντερόκοκκους, δείγμα από νεκροταφείο Πενταλόφου 5 κολοβακτηριοειδή (κατά προσέγγιση), δείγμα από πλατεία Πενταλόφου 21 κολοβακτηριοειδή και 1-3 εντερόκοκκους, δείγμα από πλατεία Ν. Φιλαδέλφειας 27 κολοβακτηριοειδή, δείγμα από πλατεία Πετρωτού 1-3 κολοβακτηριοειδή, δείγμα από πλατεία Μονολόφου 102 κολοβακτηριοειδή.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών, που ο δήμος διεξήγαγε με την εταιρία QLab, βλέπουμε ότι τα νιτρικά είναι πολύ υψηλά (πολύ κοντά στο όριο) σε όλη τη Μυγδονία, υπάρχει υπέρβαση του ορίου για το αμμώνιο σε 1 περίπτωση ενώ σε 2 άλλες βρίσκεται ακριβώς στο όριο. Επίσης, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα μικροβιακής, κοπρανώδους μόλυνσης του νερού στο δείγμα από την κοινότητα Λητής και σε όλη σχεδόν την Καλλιθέα: Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο, Ν. Φιλαδέλφεια, Πετρωτό, Μονόλοφο.

Με βάση την εικόνα λοιπόν που προκύπτει από τις αναλύσεις, η οποία δείχνει το μεγάλο εύρος και τη σοβαρότητα του προβλήματος, θα περιμέναμε από τη διοίκηση του δήμου και τη ΔΕΥΑΩ κάποια ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, που να ενημερώνει για ΑΜΕΣΑ αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και καμιά αδράνεια όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία, η οποία απειλείται σοβαρότατα στην περίπτωσή μας. Θα πρέπει επιτέλους η διοίκηση του δήμου να αναθέσει σε ειδικούς επιστήμονες (Πανεπιστημιακό εργαστήριο) την αντιμετώπιση του προβλήματος του ακατάλληλου νερού. Να τελειώνουμε με τους ερασιτεχνισμούς και την προχειρότητα.

Ακολουθούν αντίγραφα των αναλύσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προβολές ταινιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής.

Αναδημοσίευση από τα "Νέα της Λητής", 15-11-2014.

Νέα προσπάθεια από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής. Δημιουργήθηκε ομάδα προβολών κινηματογραφικών ταινιών. Θα υπάρχει προβολή βδομάδα παρά βδομάδα την ημέρα της Κυριακής. Το πρόγραμμα κάθε μήνα θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του πολιτιστικού. Κυριακή παρά Κυριακή λοιπόν θα προβάλλεται στις 17:30 μια παιδική ταινία και στις 19:30 μια ταινία για μεγαλύτερες ηλικίες. Στις εικόνες μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα για το μήνα Νοέμβρη καθώς και τις υποθέσεις των ταινιών. Ευχόμαστε η προσπάθεια να πετύχει και καλή θέαση!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λειτουργεί η αποκομιδή απορριμμάτων στη Λητή;

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα "Τα Νέα της Λητής", 7-10-2014.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα 7/10/2014 στις 15.00. Η κατάσταση είναι ίδια από προχθές.

οδός Γρηγόρη Κήπος

οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, πλησίον πλατείας

 
Ενας νεκρός από τις πλημμύρες στο Δρυμό.

Αναδημοσίευση, 15-9-2014.

Νεκρός βρέθηκε ένας 49χρονος στο Δρυμό Θεσσαλονίκης το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Ο 49χρονος αγνοούνταν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής καθώς είχε πάει με τον 19χρονο γιό του να προστατεύσουν τις κυψέλες με τα μελίσσια από τη βροχή. Ωστόστο το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου και οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν. Επί τόπου έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες από το αυτοκίνητο, δυστυχώς τον πατέρα νεκρό και το γιό τραυματία.

 
Εορτασμός επετείου της 19ης Ιουνίου 1913, στο Μελισσοχώρι.

Αναδημοσίευση, 18-6-2014.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην πλατεία του Μελισσοχωρίου θα εορταστεί η επέτειος για τη 19η Ιουνίου 1913, ημέρα έναρξης του Β' Βαλκανικού Πολέμου και εγκατάστασης του Γενικού Στρατηγείου στην Μπάλτζα κατά τη μάχη Κιλκίς - Λαχανά.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Ώρα έναρξης εκδήλωσης 10:30 π.μ.

Για το Δήμο Ωραιοκάστρου

Ο Δήμαρχος
Δημήτρης Σαραμάντος

 
Τριήμερες εκδηλώσεις στα σχολεία του Μελισσοχωρίου (στο συγκρότημα "ΣΚΑΡΑ").

Αναδημοσίευση, 2-5-2014.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Μαΐου στις 18:30
Εκδήλωση - Συζήτηση «Τα παιδιά στον κόσμο του Διαδικτύου: Κίνδυνοι και Ασφάλεια» Συγκρότημα Σκάρα – κτίριο Γυμνασίου

Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την καθοδήγηση του παιδιού από εσάς. Τα τεχνικά μέσα δεν είναι πανάκεια και δημιουργούν ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
Η εκπαιδευτική επίβλεψη στο σπίτι σε αντιστοιχία με αυτή που γίνεται στο σχολείο συμβάλει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης των ανηλίκων για την αντιμετώπιση των κινδύνων του διαδικτύου.
Μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου;
Ελάτε να το συζητήσουμε και να δώσουμε απαντήσεις με την υποστήριξη της ψυχολόγου του Δικτύου Άλφα
κα. Ζουντουρίδου Βασιλική.
Πώς να προφυλάξω ένα παιδί / έφηβο από τα «δίχτυα» του διαδικτύου;
Πότε θεωρούνται εθισμός οι ώρες που το παιδί μου σπαταλά στα ψηφιακά μέσα;
To post or not to post? Οι δημοσιευμένες φωτογραφίες του παιδιού σε ποιον υπολογιστή είναι αποθηκευμένες;
Πότε συμμετέχει  ο έφηβος σε διαδικτυακό εκφοβισμό;
Υπάρχει τελικά ψηφιακό χάσμα μεταξύ γονέων και παιδιών;
Στο πλαίσιο της συζήτησης μας, οι μαθητές της Ά Γυμνασίου σας καλούν να γνωρίσετε μέρος των εργασιών τους σχετικά με τις: ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ από το διαδίκτυο, καθώς και άλλες πηγές στο πλαίσιο του μαθήματος: «Σχολική Κοινωνική Ζωή»
Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών και Γυμνασίου Μελισσοχωρίου

1οι ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας στην Ελληνική γλώσσα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Μαΐου  17:00
Μαθητές Γυμνασίου διαγωνίζονται στην επιχειρηματολογία-αντιλογία ανακαλύπτοντας τα μυστικά της ρητορικής τέχνης στη διαδρομή της από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο κόσμο. Αναδεικνύουν την πειθώ ως εργαλείο συμπόρευσης και προόδου μιας κοινωνίας, διδάσκοντας στους μεγαλύτερους τους κανόνες διαλόγου και σεβασμού του συνομιλητή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενοΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 3