• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Ρεπορτάζ
Ψεύτικες οι προεκλογικές υποσχέσεις του Γαβότση, νερό "δηλητήριο" φουλ στα νιτρικά σε Λητή και Δρυμό, δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις. Η ΔΕΥΑΩ ετοιμάζεται να καταργήσει την έκπτωση του 20%.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 30-3-2017.

Το μεγαλύτερο προεκλογικό ψέμα του Γαβότση είναι η υπόσχεση που έδωσε ότι θα εξασφαλίσει κατάλληλο νερό στους κατοίκους της Μυγδονίας. Οι τελευταίες αναλύσεις νερού που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΩ, σε Πανεπιστημιακό εργαστήριο, δείχνουν ότι το νερό στη Λητή και στο Δρυμό είναι ακατάλληλο καθώς είναι δηλητηριασμένο από τις υψηλές ποσότητες των νιτρικών, πάνω από τα 50 mg/lt που είναι το νόμιμο όριο. Συγκεκριμένα: το δείγμα από το βενζινάδικο της Λητής έχει 63 νιτρικά, το δείγμα από το το συγκρότημα Καμάρη της Λητής 51,3 νιτρικά, το δείγμα από το δημοτικό σχολείο της Λητής 52 νιτρικά, το δείγμα από την κοινότητα Δρυμού 61 νιτρικά, το δείγμα από το σχολείο Δρυμού (περιοχή Ηρώων) 61,8 νιτρικά, το δείγμα από το Γυμνάσιο Δρυμού 62 νιτρικά. Επίσης ακατάλληλο λόγω 7 κολοβακτηριοειδών είναι και το δείγμα από την πλατεία Πενταλόφου. Πάντως η ΔΕΥΑΩ στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (την ερχόμενη Δευτέρα) έχει σαν θέμα την κατάργηση της έκπτωσης του 20% (προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα είναι σε κάποια χωριά ή σε όλα).

Ακολουθούν τα έγγραφα από τις αναλύσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΑΝΕΘ (όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλος) επιβάλει στη ΔΕΥΑΩ απευθείας ανάθεση μελέτης σε συγκεκριμένο γραφείο (ΥΕΤΟΣ).

Ρεπορτάζ και ηχητικό του "Τροχού', 10-3-2017.

Ιδού πως λειτουργούν τα κυκλώματα με τις απευθείας αναθέσεις έργων στην τοπική αυτοδιοίκηση, η ΑΝΕΘ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης) που έχει την επίβλεψη του έργου της αποχέτευσης στη Μυγδονία για να προχωρήσει ο φάκελος της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ, επιβάλει στη ΔΕΥΑΩ κάποιες μελέτες (κόστος 24.613 ευρώ) αλλά και το συγκεκριμένο γραφείο (ΥΕΤΟΣ) που θα τις συντάξει, στην πραγματικότητα όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλος, το συγκεκριμένο γραφείο τις έχει ήδη σχεδόν τελειώσει πριν γίνει η απευθείας ανάθεση...

Καταψήφισε την απευθείας ανάθεση μονάχα ο Δ. Γκότσης και η ανάθεση πέρασε με σχετική πλειοψηφία, με 5 ψήφους στους 11, αφού παρόντες ήταν μονάχα 6 μέλη του Δ.Σ.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ.

 
Σοβαρότατος ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη χωματερή στο Δρυμό, δίπλα στα σπίτια, που έστησε ο δήμος. "Παραμύθια" από τον Ιωσηφίδη ότι θα την κλείσουν.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 19-1-2017.

Σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί η χωματερή που έστησε και λειτουργεί ο δήμος Ωραιοκάστρου στην περιοχή "ΣΙΛΟ" του Δρυμού (βλέπε φωτογραφίες). Η χωματερή αυτή που λειτουργεί παράνομα, βρίσκεται δίπλα σε σπίτια και αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης (βλέπε τη φωτογραφία με το ψόφιο ποντίκι) ενώ ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς αφού εκεί εναποθέτουν εκτός των άλλων απορριμμάτων (ογκώδη κλπ) και τα κλαδιά.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έθεσα το πρόβλημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωσηφίδης μου απάντησε ότι τη συγκεκριμένη χωματερή τη βρήκαν από την προηγούμενη διοίκηση κι ότι σκοπεύουν να την κλείσουν και να αποκαταστήσουν το χώρο (όπως και την αντίστοιχη που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο και πρόσφατα είχε πάρει φωτιά), είναι θέμα χρόνου και χρημάτων όπως ισχυρίστηκε (βλέπε το βίντεο). Βέβαια αυτός ο ισχυρισμός δεν μπορεί να γίνει πιστευτός διότι όταν θέλεις να αποκαταστήσεις ένα χώρο αλλά σου λείπουν τα χρήματα, τουλάχιστον παύεις να πετάς απορρίμματα, κάτι που δε γίνεται.

Τέλος θέλω να ενημερώσω τους διοικούντες πως αν δεν κλείσουν τις παράνομες χωματερές που λειτουργούν, όπως αυτή του Δρυμού, θα υπάρξουν καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, με όλες τις συνέπειες που θα υποστούν, πρόστιμα, δικαστήρια κλπ.


 
Ο Γαβότσης αρνείται την επέκταση του Λυκείου Μελισσοχωρίου και προσπαθεί να βάλει τους γονείς να μαλώνουν μεταξύ τους.

Ρεπορτάζ και βίντεο "Τροχού", 7-12-2016.

"Τα βρήκε σκούρα" στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Γαβότσης καθώς το παρόν έδωσαν κάτοικοι του Μελισσοχωρίου οι οποίοι ζήτησαν την επέκταση του Λυκείου Μελισσοχωρίου που λειτουργεί δυο τμήματα της Α' Λυκείου στο συγκρότημα "ΣΚΑΡΑ". Ο Καρύδης και ο Γαβότσης επέμειναν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για επέκταση και προφανώς ενοικίαση νέων χώρων ισχυριζόμενοι ότι στο Λύκειο του Δρυμού υπάρχουν κενοί χώροι που μπορούν προς το παρόν να καλύψουν τις ανάγκες. Αντίθετη άποψη εξέφρασαν οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου οι οποίοι ανέφεραν και συγκεκριμένους αριθμούς. Και επειδή τα δικά τους επιχειρήματα φαίνονταν ισχυρότερα ο Γαβότσης επιστράτευσε την προσφιλή του τακτική, να βάζει τους πολίτες να μαλώνουν μεταξύ τους. Δήλωσε λοιπόν ότι την επόμενη φορά θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τους κατοίκους του Δρυμού (ενάντια στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου) και θέλοντας να διασπάσει τους Μελισσοχωρίτες ισχυρίστηκε ότι το νεοκλεγέν συμβούλιο του δημοτικού του Μελισσοχωρίου (αυτό που είναι μέσα στο χωριό) σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του την ερχόμενη Παρασκευή θα ζητήσουν το κλείσιμο του δημοτικού στο "ΣΚΑΡΑ". Ο ισχυρισμός αυτός του Γαβότση σύμφωνα με όσα μου ανέφερε η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του συλλόγου είναι ψευδέστατος και αποσκοπεί ξεκάθαρα στο να βάλει τους γονείς του ενός σχολείου να μαλώνουν με αυτούς του άλλου. Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να φροντίζει να λύνει προβλήματα προσπαθεί να διχάσει τις τοπικές κοινωνίες για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια και ανικανότητα.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση και προς το τέλος του βίντεο θα δείτε και τον ψευδέστατο ισχυρισμό του Γαβότση (το ίδιο ισχυρίστηκε στη συνέχεια και ο Χατζηαντωνίου).

 
Ένας εισαγγελέας για τη ΔΕΥΑΩ, απίστευτα πράγματα! υπάλληλος έκλεβε την επιχείρηση εν γνώσει των διοικούντων;

Ρεπορτάζ και ηχητικό του "Τροχού", 24-11-2016.

Αν μέχρι σήμερα ήμουν μια φορά πεισμένος ότι κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να ασχοληθεί με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου είμαι δέκα φορές πεισμένος.

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η εξέταση των αιτήσεων διαφόρων πολιτών για μείωση των οφειλών τους προς τη ΔΕΥΑΩ. Αυτά που ακούστηκαν (μια ιδέα θα πάρετε από το ηχητικό) ήταν απίστευτα.

Στο Μελισσοχώρι πρώτος λογαριασμός ύδρευσης στάλθηκε το 2008, υπάλληλος της ΔΕΥΑΩ, επί δημαρχίας Γαβότση στη Μυγδονία, εν γνώσει των διοικούντων, έκανε μόνος του συνδέσεις, έβαζε ρολόγια και εισέπραττε οφειλές βάζοντας τα χρήματα στην τσέπη του και όχι στο ταμείο της επιχείρησης. Και παρότι αυτό ήταν γνωστό κανείς από τις μέχρι σήμερα διοικήσεις δεν τον έστειλε στη δικαιοσύνη.

Οικογένεια υποψηφίου του Γαβότση δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς της ύδρευσης με την ανοχή των διοικούντων, σήμερα που άλλαξε παράταξη είναι αυστηροί μαζί του.

Διοικούντες αλλά και υπάλληλοι της ΔΕΥΑΩ απειλούνται από οφειλέτες οι οποίοι έχουν συνηθίσει να μην πληρώνουν το νερό. Υπάρχουν μάλιστα οφειλέτες που απειλούν την ΔΕΥΑΩ να την πάνε στα δικαστήρια (ίσως λόγω και του ακατάλληλου νερού).

Μετά από αυτά που άκουσα συμπεραίνω ότι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που έχει λαμβάνειν η ΔΕΥΑΩ από οφειλές ύδρευσης - αποχέτευσης μάλλον είναι απίθανο να το εισπράξει.

Πάντως όλη αυτή η κατάσταση δε φαίνεται να πτοεί το Γαβότση καθώς οι φήμες (αναφέρθηκαν και στη συνεδρίαση) τον φέρνουν να αντικαθιστά το νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλο με πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ που "τα είχε κάνει θάλασσα".

 
Εγκληματική η αδιαφορία του Γαβότση για το πρόβλημα του ακατάλληλου νερού, κανένας προγραμματισμός για την επίλυσή του.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 11-11-2016.

Αμέτρητες οι παλινωδίες του Γαβότση στο θέμα του ακατάλληλου νερού, επί Σαραμάντου όταν το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε από τα τοπικά μπλογκ έλεγε ότι αυτός έλυνε το πρόβλημα κάνοντας διάφορες προσμείξεις, κατά την προεκλογική περίοδο πρότεινε την μεταφορά νερού από το Ωραιόκαστρο ή από όμορους δήμους, όταν ανέλαβε τη διοίκηση δήλωνε ότι θα πάρει νερό από την ΕΥΑΘ κι όταν αυτό ναυάγησε ότι θα πάρει νερό από τις ανενεργές γεωτρήσεις του Ωραιοκάστρου γι' αυτό μάλιστα κατασκεύασε (μη νόμιμα) αγωγό σύνδεσης από το Ωραιόκαστρο στο Μελισσοχώρι, όμως μέχρι σήμερα ούτε κι αυτό μπήκε σε εφαρμογή. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον περασμένο Γενάρη (του 2016) απαντώντας εκνευρισμένος σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γ. Παραπανήσιου ανακοίνωσε (βλέπε το παραπάνω βίντεο) ότι θα συντασσόταν μια μεγάλη μελέτη (θα τελείωνε τον περασμένο Μάρτη) για όλο το δήμο Μυγδονίας που θα περιλάμβανε εσωτερικούς και εξωτερικούς αγωγούς, δεξαμενές και γεωτρήσεις και η οποία θα εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ (τον Ιούνιο θα έβγαινε η σχετική πρόσκληση). Τελικά τέτοια μελέτη δεν έγινε και η πρόταση που κατατέθηκε πρόσφατα ήταν για εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης, προυπολογισμού 2.055.655 ευρώ. Άδικα δηλαδή θα ξοδευτούν τόσα χρήματα αφού το πρόβλημα του ακατάλληλου νερού δεν θα λυθεί. Ρωτώ λοιπόν γιατί δεν προχώρησε η μελέτη την οποία είχε υποσχεθεί ο Γαβότσης, ποιος ευθύνεται; γιατί προκρίθηκαν τελικά τα άχρηστα συστήματα τηλεμετρίας; ποιος θα επωφεληθεί; Η επιλογή αυτή είναι εγκληματική διότι αυτό σημαίνει ότι ο δήμος μας δεν πρόκειται να λάβει άλλη χρηματοδότηση για την ύδρευση στο ορατό μέλλον και το πρόβλημα του ακατάλληλου νερού θα διαιωνίζεται υποβαθμίζοντας σημαντικότατα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 
Νερό "δηλητήριο" στις βρύσες των κατοίκων της Μυγδονίας, ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις Γαβότση.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 10-11-2016.

Σύμφωνα με πρόσφατες (11/10/2016) αναλύσεις που πραγματοποίησε εργαστήριο του ΑΠΘ, για λογαριασμό της ΔΕΥΑΩ, το νερό της Λητής, του Δρυμού αλλά εν μέρει και του Μελισσοχωρίου είναι σκέτο "δηλητήριο" από τα υψηλότατα νιτρικά.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν υπερβάσεις στο όριο για τα νιτρικά (50 mg/l) : α) στην "ξερή" βρύση Μελισσοχωρίου νιτρικά 70 mg/l, β) στο "Ηρώο Δρυμού" νιτρικά 62,3 mg/l, γ) στην κοινότητα Δρυμού νιτρικά 58,8 mg/l, δ) στο δημοτικό σχολείο Λητής νιτρικά 52,8 mg/l, ε) στο συγκρότημα Καμάρη Λητής νιτρικά 52,5 mg/l, στ) στην κοινότητα Λητής νιτρικά 58,7 mg/l.

Βλέπουμε δηλαδή ότι μετά από 2 και πλέον χρόνια που η παράταξη Γαβότση βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα του ακατάλληλου νερού στη Μυγδονία και ούτε προβλέπεται να το λύσει στο ορατό μέλλον αφού ούτε από την ΕΥΑΘ υπάρχει θετική εξέλιξη ούτε κάποιο σημαντικό έργο έχει προγραμματίσει.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έδειξαν υπερβάσεις στα νιτρικά.


 
Στο άγνωστο μέλλον παραπέμπει ο Γαβότσης τη λύση του προβλήματος του νερού, ενώ ο Παπαδόπουλος δηλώνει ότι δεν είναι Μωυσής για να φτιάξει το νερό και προσπαθεί με ψέματα να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 24-1-2016.

Η ανικανότητα και το θράσος των διοικούντων του δήμου πηγαίνουν πλάι πλάι, όσο μεγαλύτερη αποδεικνύεται καθημερινά η ανικανότητά τους άλλο τόσο είναι και το θράσος που επιδεικνύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα του ακατάλληλου νερού, θα περίμενε κανείς πως μετά τις τελευταίες αναλύσεις (15 Δεκεμβρίου 2015) που δείχνουν ότι το πρόβλημα παραμένει οξύτατο η διοίκηση Γαβότση θα είχε να παρουσιάσει κάποιες πειστικές απαντήσεις ή τουλάχιστον να ζητήσει μια συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλονται. Δυστυχώς όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Παραπανήσιος έθεσε το θέμα, ο Γαβότσης τον μάλωσε γιατί επιμένει να ασχολείται συνέχεια με το πρόβλημα του ακατάλληλου νερού. Όχι βέβαια ότι πρόκειται να υπάρξει κάποια άμεση λύση ή ότι υπάρχει έστω κάποιο συγκεκριμένο και πειστικό σχέδιο. Ο ίδιος ο Γαβότσης, σε αντίθεση με προηγούμενες υποσχέσεις του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το χρόνο επίλυσης. Πάντως, αν πιστέψουμε αυτά που είπε, όταν εγκριθεί ο προυπολογισμός του δήμου, θα γίνει κάποια μελέτη για την κατασκευή υδρευτικών έργων στην περιοχή της Μυγδονίας, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν σε Ευρωπαικά προγράμματα (υποτίθεται ότι υπάρχει σχετική υπόσχεση του Τζιτζικώστα). Βέβαια, ο δήμαρχος δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο ολοκλήρωσης των αναφερόμενων έργων που μάλλον δεν θα είναι το 2016. Για το Μελισσοχώρι ο Γαβότσης δήλωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί κατά τα 2/3 με τη μεταφορά νερού από τις γεωτρήσεις του Ωραιοκάστρου που θα πραγματοποιηθεί οσονούπω.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλος ο οποίος, αφού δήλωσε ότι δεν είναι Χριστός ή Μωυσής για να χτυπήσει με το ραβδάκι και να φτιάξει το νερό, μάλωσε (κι αυτός) τον Παραπανήσιο και τον χαρακτήρισε ανεύθυνο γιατί αναφέρθηκε σε πρόβλημα με τα κολοβακτηρίδια το οποίο όπως υποστήριξε δεν υπάρχει αφού τα κολοβακτηρίδια είναι 0. Όταν όμως ο Παραπανήσιος του διάβασε τις τελευταίες αναλύσεις (βλέπε παρακάτω) που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου και αναφέρουν την ύπαρξη κολοβακτηριοειδών τόσο στο Μεσαίο (4 cfu/100ml) όσο και στο Λύκειο Νεοχωρούδας (6 cfu/100ml), με επιτρεπόμενο όριο 0, τότε ο Παπαδόπουλος άφησε ψευδώς να εννοηθεί ότι δεν είναι αυτές οι τελευταίες αναλύσεις. Σε βοήθεια του ψευδόμενου Παπαδόπουλου προσέτρεξε επίσης ψευδόμενος και ο αντιδήμαρχος Δίγκαλης ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν νεότερες αναλύσεις στις 8 Ιανουαρίου του 2016. Όταν όμως και τα δυο στελέχη της διοίκησης προκλήθηκαν να παρουσιάσουν τις υποτιθέμενες νεότερες αναλύσεις έκαναν και οι δυο τις πάπιες. Τελικά, στο τέλος της συνεδρίασης ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον καθηγητή που έκανε τις αναλύσεις ο οποίος υποτίθεται ότι του ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα κολοβακτηρίδια υπολογίσθηκαν κατ' εκτίμηση και δεν έχουν σημασία.

Από την όλη συζήτηση και τη μέχρι σήμερα εξέλιξη του προβλήματος του ακατάλληλου νερού είναι φανερό κατά τη γνώμη μου ότι λύση θα υπάρξει μόνο με την οργανωμένη και δυναμική κινητοποίηση των πολιτών, διαφορετικά τόσο ο Γαβότσης όσο και οι άλλες αρχές θα συνεχίζουν να ψεύδονται και να αδιαφορούν.

 
Τα "κατορθώματα" της διοίκησης Γαβότση: ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ κάνει απευθείας ανάθεση στον αντιπρόεδρο.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 29-12-2015.

Έχουμε δει πληθώρα απευθείας αναθέσεων από τη διοίκηση Γαβότση (σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της παράταξης) και μάλιστα για πολύ υψηλά ποσά (κάποιες ακυρώθηκαν γιατί ξεπερνούσαν τα νόμιμα όρια), αυτή όμως η απευθείας ανάθεση (βλέπε παραπάνω) από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΩ) Ν. Παπαδόπουλο στον αντιπρόεδρο της επιχείρησης Γ. Δουδουλάκα "βγάζει μάτια" και βέβαια είναι εντελώς παράνομη.

 
Με άθλια παλαιοκομματικά κόλπα ο Γαβότσης τζογάρει στο πλευρό του ΤΙΤΑΝΑ.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 11-12-2015.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού Πατσιαλάς εξέδωσε ανακοίνωση για τη διενέργεια "λαικής ψηφοφορίας" (βλέπε παραπάνω). Το θέμα της ψηφοφορίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου στο Δρυμό είναι η πρόταση του ΤΙΤΑΝΑ για επέκταση της λατομικής εκμετάλλευσης σε 85 στρέμματα εκτός λατομικής περιοχής. Ως αντάλλαγμα ο ΤΙΤΑΝΑΣ προσφέρει στο δήμο Ωραιοκάστρου 400 χιλιάδες ευρώ συν 100 χιλιάδες σε σκυρόδεμα. Επειδή όμως, όπως φάνηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση του τοπικού του Δρυμού της περασμένης Κυριακής, η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί διόλου τους κατοίκους του Δρυμού και δεν θα είχε καμιά πιθανότητα επιτυχίας σε "λαική ψηφοφορία", επιστρατεύτηκε και άλλο κόλπο. Ο Πατσιαλάς στην ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι ο Γαβότσης δεσμεύτηκε να χορηγήσει επιπλέον 300 χιλιάδες ευρώ, σύνολο δηλαδή 800 χιλιάδες ευρώ, για την κατασκευή κάποιου έργου στο Δρυμό. Έχουμε δηλαδή το δήμαρχο Γαβότση να τζογάρει με χρήματα του δήμου στο πλευρό του ΤΙΤΑΝΑ για να ξεγελάσει τους "ιθαγενείς". Βέβαια ο ίδιος δεν έκανε καμιά δήλωση (μάλιστα αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του Πολυχρονίδη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο), έβαλε όμως, όπως φαίνεται, τον Πατσιαλά να ρίξει το δόλωμα. Τώρα τι θα πιάσει στο αγκίστρι θα το δείξει η ψηφοφορία της 20ης Δεκεμβρίου (κατά την άποψή μου θα έπρεπε να προηγηθεί λαική συνέλευση για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση πριν από την ψηφοφορία).

 
Δεν πέρασε η προσπάθεια αιφνιδιασμού από το Γαβότση για επέκταση του λατομείου του ΤΙΤΑΝ στο Δρυμό. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις έγιναν ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 7-12-2015.

Η χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του Δρυμού είχε μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτό και προσέλκυσε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων (Καραστερίου, Χατζηαγόρου, Βαμβάκη, Μοδίτσης, Παπακωνσταντίνου, Εδιρνέλης, Πολυχρονίδης), εκπροσώπους φορέων, πολίτες και βέβαια τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το θέμα της συνεδρίασης, η οποία λόγω της μεγάλης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, ήταν η αποδοχή ή μη της πρότασης του ΤΙΤΑΝ για επέκταση του λατομείου Δρυμού σε επιπλέον 85 στρέμματα. Ως αντισταθμιστική παροχή το ΤΙΤΑΝ πρότεινε στο δήμο (πέραν του αναλογικού μισθώματος) ένα μπόνους 400 χιλιάδων ευρώ συν 100 χιλιάδες σε σκυρόδεμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η διοίκηση Γαβότση από το καλοκαίρι ακόμα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΤΙΤΑΝ, ερήμην του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Προσπάθησε μάλιστα να αιφνιδιάσει φέρνοντας εσπευσμένα και τελεσιγραφικά το θέμα χθες στο τοπικό συμβούλιο και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Η αρχική εισήγηση της πλειοψηφίας του τοπικού συμβουλίου ήταν για άμεση αποδοχή της πρότασης του ΤΙΤΑΝ. Μετά όμως από τις αντίθετες τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, Βαμβάκη και Χατζηαγόρου, των άλλων δημοτικών συμβούλων που πήραν το λόγο, Παπακωνσταντίνου, Εδιρνέλης, Πολυχρονίδης, των συμβούλων του τοπικού από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, Πόντικας και Λιμπατές, εκπροσώπων φορέων και απλών πολιτών η πλειοψηφία άλλαξε στάση και δέχθηκε την προταθείσα αναβολή του θέματος ώστε να υπάρξει δημόσια διαβούλευση και ίσως ακόμα και τοπικό δημοψήφισμα. Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου το θέμα βρίσκεται τελευταίο (κακώς) στην ημερήσια διάταξη.

Παρακολουθήστε στα βίντεο που παραθέτω αποσπάσματα της πολύ ενδιαφέρουσας χθεσινοβραδινής συζήτησης - συνεδρίασης.

 
"Νέοι ήταν και γέρασαν" με τα ίδια προβλήματα οι κάτοικοι του συγκροτήματος "Παππά" στη Λητή, (βίντεο από τη διαμαρτυρία τους στο δημοτικό συμβούλιο).

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 8-11-2015.

Τους κατοίκους του συγκροτήματος "Παππά" στη Λητή τους γνώρισα το 2010, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές με βάση το νέο διευρυμένο δήμο. Θυμάμαι μάλιστα ότι έκανα ρεπορτάζ στο συγκρότημα το Σεπτέμβρη του 2010 σε ένα κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι κάτοικοι προς το Γαβότση για να τους επισκεφτεί και να συζητήσει μαζί τους (βλέπε παρακάτω το κάλεσμα). Σε εκείνο το ραντεβού το παρών έδωσαν ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ Σίσκος και ο αντιδήμαρχος Χατζηαντωνίου (σημερινός δημοτικός σύμβουλος) οι οποίοι και εισέπραξαν τις διαμαρτυρίες και την οργή των κατοίκων (βλέπε την 1η φωτογραφία). Τα βασικά προβλήματα των κατοίκων του συγκροτήματος ήταν (και παραμένουν) η ανυπαρξία δρόμου (ο χωματόδρομος που οδηγεί στα σπίτια τους είναι απαράδεκτος), αποχέτευσης καθώς και κάποιας διάβασης που να εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών καθώς πηγαίνουν στο σχολείο.

Εκείνες τις διαμαρτυρίες τις εκμεταλλεύτηκε ο Σαραμάντος που τους έταξε "λαγούς με πετραχείλια" και πήρε τις ψήφους τους, μάλιστα κάποιοι κάτοικοι του συγκροτήματος εκλέχτηκαν με την παράταξη Σαραμάντου στο τοπικό συμβούλιο. Στη συνέχεια όμως αποδείχτηκε ότι τους εξαπάτησε αφού δεν πραγματοποίησε καμιά από τις υποσχέσεις του και δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, έτσι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων συνεχίστηκαν όπως και τα ρεπορτάζ του "Τροχού".

Ώσπου φτάσαμε στη νέα διοίκηση Γαβότση και στη νέα διαμαρτυρία των κατοίκων του συγκροτήματος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (βλέπε το βίντεο). Τα προβλήματα που οι κάτοικοι εξέφρασαν, μαζί με την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, τα ίδια με αυτά που προανέφερα, ο δρόμος, η αποχέτευση, η διάβαση. Από αυτά ο αντιδήμαρχος Καραστερίου υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα φτιάξουν το δρόμο (πολύ αμφιβάλω), τα άλλα παραπέμφθηκαν στο πολύ μακρινό μέλλον, για να μην πω στη "δευτέρα παρουσία".

Ακολουθούν 2 παλαιότερες επιστολές διαμαρτυρίας των κατοίκων (μια προς Γαβότση και μια προς Σαραμάντο) που δείχνουν την διαχρονική αδιαφορία των διοικούντων του δήμου προς τα προβλήματα των κατοίκων.

Πρόσκληση για συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυγδονίας Α. Γαβότση (προεκλογικά το 2010).

Κ. Δήμαρχε. Αυτή η επιστολή μας έρχεται σε απάντηση της δικής σας επιστολής που αναρτήθηκε σε διαδικτυακούς τόπους ως απάντηση της ανοικτής επιστολής που σας στείλαμε, γιατί πιστεύουμε ότι θεωρείτε ως πολίτες Β΄κατηγορίας στο ΔΔ Λητής τους κατοίκους του Συγκροτήματος ΠΑΠΠΑ.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε όλες τις «ασυναρτησίες» που μας παρουσιάσατε ως απάντηση στα καίρια ερωτήματα που σας θέσαμε. Το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν, ότι εκτός από δημότες β’ κατηγορίας, μας θεωρείτε και άτομα χαμηλού διανοητικού επιπέδου. Που παρόλο και να ήμασταν δεν θα έπρεπε να μας συμπεριφέρεστε έτσι. Αλλά κ. Δήμαρχε για κακή σας τύχη δεν είμαστε όπως θα ΄μας θέλατε. Είμαστε ενεργοί πολίτες και μπορούμε να ελέγχουμε και να σχολιάζουμε κάθε τι στραβό που πέφτει στην προσοχή μας, και επηρεάζει την διαβίωση μας σ αυτόν τον όμορφο και ευλογημένο (που εσείς με την συμπεριφορά σας θέλετε να καταστρέψετε) τόπο.

Φτάνει, φτάνει, φτάνει επιτέλους η αλαζονική και συνάμα υπεροπτική στάση που δείχνετε στους δημότες σας. Δεν καταλαβαίνετε και σεις οι ίδιοι ότι κάνετε κακό σε απλούς και φιλήσυχους ανθρώπους που το μόνο που επιδίωξαν αγοράζοντας κάποιο σπίτι στη Λητή ήταν να φύγουν από την ζούγκλα της πόλης και να ΄ρθούν κάπου ήσυχα και ασφαλές για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Και φυσικά όχι μόνο δεν βρήκαν αυτό που πίστευαν, αλλά αντίθετα συνάντησαν ένα μέρος όπου τα προβλήματα περίσσευαν. Έναν ευλογημένο τόπο όπως είπαμε και παραπάνω, που η δημοτική αρχή εγκατέλειψε με χαρακτηριστικό τρόπο. Αφού πρώτα κύριοι χωρίσατε τους συμπολίτες σας σε δυο κατηγορίες, τους δικούς σας και τους άλλους, διαλέξατε να πορευθείτε με τους δικούς σας , κάνοντας τους όλα τα χατίρια για να σας κάνουν και αυτοί τα δικά σας.

Αφήσατε τους «άλλους» στην τύχη τους πετάγοντας τους κάποια ψίχουλα, και χτυπώντας τους κάπου κάπου στην πλάτη πιστεύατε ότι θα σας ακολουθήσουν. Όμως εμείς οι άλλοι κύριοι σας θέλαμε κοντά μας συνέχεια, σας , θέλαμε και μείς να μας βλέπετε ίσους παρότι είμαστε « ξένοι», αλλά ξεχάσαμε ότι δεν είχατε από εμάς συμφέρον, γιατί εσείς κύριοι ασχολείστε μόνο μ΄ αυτούς που έχετε συμφέρον. Όλα αυτά σήμερα δεν τα λέμε τυχαία.

Εσείς κύριοι με την στάση σας και την συμπεριφορά σας διαλέξατε την οδό της μη έντιμης και γεμάτης αποδείξεις αντιπαράθεσης. Αφού θέλετε έτσι ας αφήσουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο. Από την μεριά μας δεν θα αναφερθούμε σε αερολογίες, όπως κάνατε εσείς στην απάντηση σας, εμείς θα μιλήσουμε με αποδείξεις και μαρτυρίες, και να΄ στε σίγουρος κ Δήμαρχε ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ γιατί ζούμε μες στο χωριό μας , κάτι που δεν κάνετε εσείς.

Και αφού θέλετε τόσο πολύ να μας συναντήσετε , σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15-9-2010 και ώρα 19.30 στο συγκρότημα μας, να συζητήσουμε και με παρουσία όποιου άλλου θέλει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι δημότες β’ κατηγορίας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΠΑ ΔΔ. ΛΗΤΗΣ

ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!!!

Επιστολή πολιτών, 16-5-2012.
Λητή 15/5/2012

Σε μια εποχή, όπου οι αξίες και οι θεσμοί χάνονται, και αντικαθίστανται από ψεύτικες υποσχέσεις και απατηλά λόγια, εμείς πριν από κάποιους μήνες πιστέψαμε ότι εσείς κ. Σαραμάντο θα ήσασταν η εξαίρεση. Αλλά τι κρίμα !  Αποδειχτήκατε άλλος ένας «φανφαρολόγος», ένας πολιτικάντης που έκανε τα πάντα δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις για πράγματα που ποτέ δεν σχεδίαζε να κάνει αλλά υποσχόταν, για να κλέψει την ψήφο του λαού, και συγκεκριμένα  όλων εμάς που θεωρούσαμε τους εαυτούς μας πολίτες Β’ κατηγορίας.  Και εσείς με την στάση σας κ. Δήμαρχε, μας αποδείξατε ότι, μας θεωρείτε υποζύγιά σας, άτομα ανεγκέφαλα και χωρίς προσωπικότητα, άθλια υποκείμενα, όπου το μόνο μέρος που μας αξίζει να ζούμε είναι ο βούρκος και η δυσωδία. Βούρκος από τους δρόμους που δεν μας φτιάξατε ποτέ, ενώ μάλιστα τους είχατε υποσχεθεί, και δυσωδία, από τους  βόθρους που ξεχειλίζουν, λόγω έλλειψης αποχετεύσεων, τις οποίες είχατε επίσης υποσχεθεί ότι θα μας φτιάξετε.

Επειδή από τις πολλές υποσχέσεις που δώσατε προεκλογικά, μπορεί να έχετε ξεχάσει τι μας υποσχεθήκατε, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ψέματά σας. Εκμεταλλευόμενος την αντιπαράθεση μας με τον πρώην Δήμαρχο Μυγδονίας  πάνω στο θέμα των δρόμων, (επιστολές διαμαρτυρίας και φωτό υπάρχουν στα διάφορα blogs και sites του δήμου μας με τον τίτλο πολίτες Β’ κατηγορίας) μας επισκεφτήκατε στο συγκρότημα μας εσείς μαζί με δύο «στελέχη» σας, και με δακρύβρεχτα λόγια, γεμάτα στοργή, αφού πρώτα συμφωνήσατε για τον δίκαιο αγώνα μας  και  στην συνέχεια κατακρίνατε με έντονο τρόπο τον τότε δήμαρχο, μας είπατε ότι δεν επιτρέπεται το 2010 να υπάρχουν πολίτες που να ζουν κάτω από τις συνθήκες που ζούσαμε εμείς , δηλαδή να μην έχουμε προσβάσιμους δρόμους για τα σπίτια μας, υπονόμους και δίκτυα αποχέτευσης  που έχει ο πολιτισμένος κόσμος, ενώ πληρώνουμε κανονικά τα δημοτικά τέλη.

Αφού κατακρίνατε γι άλλη μια φορά τον πρώην δήμαρχο, μας ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ  ότι αν σας βοηθούσαμε να βγείτε δήμαρχος, στο πρώτο κιόλας τρίμηνο (κάτι σαν τις 100 μέρες του Παπανδρέου δηλαδή , και το «λεφτά υπάρχουν»), θα σκάβατε  για τις αποχετεύσεις και θα μας στρώνατε και άσφαλτο μια και ο εργολάβος (Ψάρρας) βρισκόταν στο χωριό μας και κατασκεύαζε παρόμοια έργα.

Και εμείς σαν ευκολόπιστα πρόβατα όχι μόνο σας υποστηρίξαμε, αλλά εκλέξαμε και δύο από τα τρία άτομα του τοπικού συμβουλίου από το συγκρότημά μας, αποδεικνύοντας την πίστη μας στα λεγόμενά σας. Φυσικά δεν είναι της ώρας να πούμε για τις κρεμαστές γέφυρες που μας υποσχεθήκατε, τα πάρκα με τις κούνιες για τα παιδιά μας, και για την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας που σήμερα έχει εκλείψει πια τελείως μετά τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών που συμβαίνουν στο χωριό μας.

ΓΙΑΤΙ κ. Σαραμάντο μας είπατε ψέματα; Ήταν τόσο εύκολο για σας να δίνετε υποσχέσεις; Τελικά ξεκαθαρίστε μας τι είδους πολίτες μας θεωρείτε.  Αν για σας το να δίνετε υποσχέσεις είναι εύκολο, για μας δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι εσείς ένας τόσο καλόκαρδος, γενναιόδωρος, ήρεμος και ταπεινός άνθρωπος μας κοροϊδέψατε. Για του λόγου το αληθές κ. Δήμαρχε επισυνάπτουμε φωτογραφίες με την κατάσταση του δρόμου σήμερα.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε το αξιέπαινο έργο που επιτελεί, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, η οποία πολλές φορές με προσωπική της εργασία, μόνη της, και κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά, λυπηθείτε μας, αν όχι εμάς και τις περιουσίες μας, τα παιδιά μας που κινδυνεύουν να τραυματιστούν κάνοντας ποδήλατο πάνω σε δρόμους χαντάκια.

Ευχαριστούμε.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ  ΠΑΠΠΑ  ΛΗΤΗΣ
Φωτογραφίες από τον "δρόμο" που οδηγεί στα σπίτια μας και που μας υποσχεθήκατε ότι θα φτιάξετε.
 
Νερό δηλητήριο στις βρύσες των περισσότερων οικισμών του δήμου Ωραιοκάστρου. Τις αναλύσεις παρουσίασε ο Παπακωνσταντίνου ενώ Γαβότσης και Παπαδόπουλος δεν αντέτειναν καμιά άμεση λύση.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 16-6-2015.

Πέρασαν αρκετοί μήνες (μέσα Φεβρουαρίου) που η ΔΕΥΑΩ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δήμου Ωραιοκάστρου) εξέδωσε απαγόρευση πόσης του νερού στους οικισμούς της Μυγδονίας (Λητή, Δρυμό, Μελισσοχώρι) καθώς και στον Πεντάλοφο λόγω των υψηλών νιτρικών (πάνω από το όριο των 50mg/l). Από τότε, παρότι στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι το πρόβλημα θεωρείται προσωρινό και ότι θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών για τις νέες αναλύσεις, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, η ελάσσων αντιπολίτευση προχώρησε σε δικές της αναλύσεις (τις ανέθεσε σε πιστοποιημένο εργαστήριο) και τα αποτελέσματα παρουσίασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου (1ο βίντεο) το νερό στους περισσότερους οικισμούς του δήμου μας είναι παντελώς ακατάλληλο καθώς είναι φουλ στα νιτρικά, στο σίδηρο και στα κολοβακτηρίδια. Συγκεκριμένα στη Νεοχωρούδα βρέθηκαν 219 κολοβακτηριοειδή (έπρεπε να είναι 0), στο Μελισσοχώρι 398 κολοβακτηριοειδή και 6 E Coli, στη Φιλαδέλφεια 27 κολοβακτηριοειδή, στο Μεσαίο 9 κολοβακτηριοειδή, στον Πεντάλοφο 2 κολοβακτηριοειδή, στην Ανθούπολη 8 κολοβακτηριοειδή και 17,6 mg σίδηρος (με όριο το 0,2), στη Λητή 65,86 mg νιτρικά ( με όριο το 50) και στο Μονόλοφο 95,16 mg νιτρικά.

Είναι λοιπόν φανερό ότι εκτός από το σοβαρό πρόβλημα με τα νιτρικά και το σίδηρο υπάρχει και ανυπαρξία χλωρίωσης του νερού.

Η απάντηση (2ο βίντεο) των Γαβότση και Παπαδόπουλου (πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ) ήταν εντελώς απαράδεκτη αφού απλά δήλωσαν ότι συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση πόσης του νερού που εκδόθηκε το Φεβρουάριο. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε (3ο βίντεο) ότι ο Γαβότσης απαντώντας τότε στον Παπακωνστανίνου είχε δηλώσει ότι μέχρι τον Μάη - Ιούνη θα έχει λυθεί το πρόβλημα, με αγορά νερού από την ΕΥΑΘ. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και το σοβαρότατο πρόβλημα διαιωνίζεται και διογκώνεται, περιλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερους οικισμούς. Ενώ η ΔΕΥΑΩ αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, όπως η χλωρίωση του νερού και η πραγματοποίηση τακτικών αναλύσεων ελέγχου ποιότητας.

Δυστυχώς, έχουμε μια διοίκηση που όσο λιγότερο ικανοποιεί βασικές ανάγκες των πολιτών τόσο περισσότερο διαπρέπει σε αυταρχικότητα, αλαζονεία αλλά και υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις αναλύσεις που παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσπάθεια παραπλάνησης του Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ για να πληρωθεί παράτυπα ένας από τους "αγαπημένους" επαγγελματίες της διοίκησης Γαβότση.

Ρεπορτάζ και ηχητικό του "Τροχού", 29-5-2015.

Έχω γράψει πολλές φορές για τα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΩ. Έτσι, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος περίμενε το τέλος της συνεδρίασης και έφερε θέμα να πληρωθεί 4.320 ευρώ κάποιος επαγγελματίας, ονόματι Ντάλης, για εργασίες αποκατάστασης βλαβών, που όπως ισχυρίστηκε πραγματοποιήθηκαν το 2010, όταν πρόεδρος στην ΔΕΥΑΜ ήταν ο Γαβότσης και δήμαρχος ο Σαραμάντος. Όταν ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τερζής ρώτησε αν υπάρχουν τιμολόγια και από πότε είναι κομμένα, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος Δουδουλάκας διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι υπάρχουν τιμολόγια κομμένα από το 2010. Ο άλλος σύμβουλος της αντιπολίτευσης ο Δ. Γκότσης τάχθηκε ανεπιφύλαχτα κατά της πληρωμής. Ο Τερζής επέμεινε και ρώτησε και πάλι αν υπάρχουν τιμολόγια κομμένα από το 2010, τότε η γραμματέας του συμβουλίου και υπάλληλος της ΔΕΥΑΩ αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν τιμολόγια κομμένα από το 2010 και ότι θα κοπούν τώρα. Αυτό αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν και ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο που μέχρι εκείνη τη στιγμή προσπαθούσαν να παραπλανήσουν το συμβούλιο λέγοντας ότι τα τιμολόγια είχαν κοπεί το 2010. Τελικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (παράταξη Παπακωνσταντίνου) Τερζής και Γκότσης καταψήφισαν και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Βέβαια θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους διοικούντες ότι θα υπάρξει συνέχεια στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. (ακούστε όλη τη συζήτηση στο παραπάνω ηχητικό)

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ο κ. Ντάλης είναι ένας από τους "αγαπημένους" επαγγελματίες της διοίκησης Γαβότση, που έχει το μονοπώλιο των απευθείας αναθέσεων από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χατζηαντωνίου (έχει πάρει δεκάδες απευθείας αναθέσεις, στη συνέχεια παραθέτω ορισμένες ενδεικτικές).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Γαβότσης συνεχίζει ακάθεκτος, σκοπεύει να χαρίσει 300 στρέμματα στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 8-2-2015.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου "το κερασάκι" ήρθε στο τέλος και αφού αρκετοί σύμβουλοι είχαν ήδη αποχωρήσει. Ο δήμαρχος κ. Γαβότσης ενημέρωσε το σώμα για τις συζητήσεις τις οποίες είχε με τον πρόεδρο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής με σκοπό να τους παραχωρήσει ο δήμος 300 στρέμματα δημοτικής γης στην περιοχή "Μεριάς" της Λητής. Η παραχώρηση θα είναι δωρεάν αφού όπως δήλωσε ο κ. Γαβότσης θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 185 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Γαβότσης (βλέπε βίντεο), η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή θέλει να φύγει από την περιοχή της Θέρμης στην οποία βρίσκεται σήμερα διότι το ενοίκιο που πληρώνει είναι πολύ ακριβό κι έτσι προσφέρθηκε ο "χουβαρντάς" δήμαρχός μας να τους χαρίσει 300 στρέμματα δημοτικής γης στη Λητή.

Στα 300 αυτά στρέμματα η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (προσπαθεί να πάρει και άλλα 300 από το δήμο Λαγκαδά) θα φτιάξει ένα πρότυπο αγρόκτημα στο οποίο θα επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 5 χρόνων. Στο αγρόκτημα θα μεταφερθούν 120 αγελάδες και 26.500 κοτόπουλα και γαλοπούλες.

Με τα σχέδιά του αυτά ο κ. Γαβότσης "συνέδεσε το νήμα" με τις χειρότερες στιγμές της προηγούμενης θητείας του στο δήμο Μυγδονίας, καθώς η τελευταία απόφαση της διοίκησής του το 2010, πριν παραδώσει στο Σαραμάντο, ήταν η δωρεάν παραχώρηση στη Μητρόπολη Λαγκαδά 50 στρεμμάτων στον ορεινό όγκο της Λητής (σε μια περιοχή με καταπληκτική θέα) για να κατασκευάσει συνεδριακό κέντρο. Η απόφαση εκείνη ακυρώθηκε από την Περιφέρεια μετά από προσφυγή πολιτών του Ωραιοκάστρου (μεταξύ αυτών και ο γράφων). Την ίδια κατάληξη θα έχει και η νέα παραχώρηση που ο "χουβαρντάς" κ. Γαβότσης έχει στα "σκαριά".

 
Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ: "θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά το νερό οι Δρυμιώτες, κακώς είχε γίνει η μείωση, δεν έχουν ευθύνες για τα νιτρικά Σαραμάντος και Γαβότσης αλλά οι πολίτες.

Ρεπορτάζ και ηχητικό του "Τροχού", 2-10-2014.

Στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΩ, ύστερα από πρόταση του νέου προέδρου Ν. Παπαδόπουλου ελήφθη απόφαση, στους νέους λογαριασμούς ύδρευσης, οι κάτοικοι του Δρυμού να χρεωθούν κανονικά το νερό και όχι μόνο το πάγιο, όπως έγινε τις 2 προηγούμενες φορές. Ο κ. Παπαδόπουλος αιτιολόγησε τη λήψη αυτής της απόφασης λέγοντας ότι όπως είχε δηλώσει και ο πρώην δήμαρχος κ. Σαραμάντος τα νιτρικά στο νερό του Δρυμού έχουν πέσει κάτω από το όριο των 50 mg/l και επομένως το νερό είναι πόσιμο. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι κακώς είχε γίνει η μείωση στους προηγούμενους λογαριασμούς, αφού το νερό στη Μυγδονία είναι αυτό που είναι και όποιος δεν το θέλει δεν το κατανωλώνει. Άλλωστε, και πάλι σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ευθύνες για τα νιτρικά δεν έχουν ούτε ο Παπαχρήστος (ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ), ούτε ο Σαραμάντος, ούτε ο Γαβότσης αλλά όλοι οι πολίτες που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα (ακούστε το ηχητικό). Προειδοποίησε τέλος ότι θα ακολουθήσουν και μέτρα για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών της ύδρευσης, όπως παρακράτηση ΦΠΑ, διακοπή νερού κλπ.

Πάντως, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της παράταξης Γαβότση και την υποτιθέμενη συμφωνία με την παράταξη Παπακωνσταντίνου για επίλυση του σημαντικότατου προβλήματος των νιτρικών, ο κ. Παπαδόπουλος δεν ανακοίνωσε κανένα σχέδιο επ' αυτού.

 
Απεντάχθηκαν τα έργα αποχέτευσης Καλλιθέας και Μυγδονίας, μόνο υποσχέσεις για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ έλαβε ο Γαβότσης.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 30-9-2014.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Γαβότση, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα, προέβει σε συμφωνία με τον προιστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Μαμαλούγκα, ώστε τα έργα αποχέτευσης Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου και Νεοχωρούδας να απενταχθούν από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Η δικαιολογία είναι ότι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν ως τις 31/12/2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαβότσης, για το έργο της αποχέτευσης του Μελισσοχωρίου, ολοκληρώθηκε η τροποποίηση της αρχικής μελέτης και προέκυψε ένα νέο υποέργο και μια υπέρβαση κόστους 1.200.000 ευρώ, σε σχέση με το όριο ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ, άρα θα πρέπει να βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης ή να καταβάλει το επιπλέον κόστος ο δήμος, ενώ υπάρχει και η χρονική πίεση ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31/12/2015. Έτσι, ο κ. Γαβότσης δήλωσε ότι συμφώνησε το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και να γίνει νέα δημοπράτηση. Επίσης, θα χρειαστεί να "σπάσει" στα δύο, εξαιτίας της υπέρβασης των 1.200.000 ευρώ, δηλαδή θα δημοπρατηθεί πρώτα ένα τμήμα του έργου και στη συνέχεια το υπόλοιπο. Απαντώντας ο κ. Γαβότσης σε ερώτηση του συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Παραπανήσιου (από το Μελισσοχώρι) δήλωσε ότι η αποχέτευση του Μελισσοχωρίου θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016.

Όσον αφορά το άλλο αποχετευτικό έργο, Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, για το οποίο ο κ. Γαβότσης είχε τονίσει ότι κατεβαίνει στην Αθήνα ώστε να μην απενταχθεί,  δήλωσε ότι και αυτό, λόγω του ότι δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί ως τις 31/12/2015, θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και ως το Μάρτιο θα δημοπρατηθεί (τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και υποτίθεται ότι αναμένεται κάποια υπουργική εγκύκλιος).

Ακόμα, ο κ. Γαβότσης επισήμανε ότι τα έργα αυτά θα μεταφερθούν στην Περιφέρεια (με χρηματοδότηση από ΕΠΠΕΡΑΑ), παραταύτα ο δήμος δε θα χάσει τη δυνατότητα να εντάξει νέα έργα στο ΕΣΠΑ.

Για τα άλλα χωριά της Καλλιθέας ο κ. Γαβότσης πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί και γι' αυτά χρηματοδότηση ενώ ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης και για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κονταξοπούλειου, το οποίο έχει "κολλήσει".

Φαίνεται λοιπόν ότι τα έργα του δήμου Ωραιοκάστρου θα αποτελέσουν και αυτά "θύματα" της λεγόμενης εξυγίανσης του ΕΠΠΕΡΑΑ το οποίο είναι "υπερδεσμευμένο" και η κυβέρνηση δεν θέλει να διαθέσει περισσότερα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. (βλέπε παρακάτω σχετικά άρθρα για άλλους δήμους)

Ακόμα όμως και στην αισιόδοξη περίπτωση που τα έργα της αποχέτευσης στο δήμο μας (Μελισσοχώρι, Πεντάλοφος, Νεοχωρούδα, λιγότερες οι πιθανότητες για τα άλλα χωριά της Καλλιθέας) ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 είναι άγνωστο πότε αυτό θα συμβεί (πόση καθυστέρηση θα υπάρξει) και είναι βέβαια αμφίβολο το εάν και πότε τα έργα θα ολοκληρωθούν.

Μου κάνει λοιπόν μεγάλη εντύπωση με πόση ευκολία ο κ. Γαβότσης αποδέχτηκε την ουσιαστική απένταξη των σημαντικών αυτών για το δήμο μας έργων ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Σαραμάντος, Παπακωνσταντίνου) δεν άσκησαν καμιά κριτική (βλέπε τα βίντεο). Και βέβαια είναι κατανοητό ότι ο Σαραμάντος έχει τη βασική ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη αφού μέχρι χθες ήταν διοίκηση αλλά ο Παπακωνσταντίνου γιατί τέτοια "χαλαρότητα"; Μήπως διότι, όπως ανέφερε ο κ. Γαβότσης, στην προσπάθεια του είχε συμπαραστάτη και τον κ. Σκαρλάτο (πρώτος επιλαχών σύμβουλος της παράταξης Παπακωνσταντίνου) ο οποίος προαλείφεται και για ειδικός του σύμβουλος; (Δεν θέλω να το πιστέψω).

Ακολουθούν άρθρα σχετικά με τις απεντάξεις έργων των δήμων.

Κινδυνεύουν με απένταξη έργα που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σημαντικά προβλήματα στη Μυγδονία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 14-9-2014.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα το βράδυ σε Μελισσοχώρι και Δρυμό λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Στο Μελισσοχώρι κόπηκε το ρεύμα ενώ έπεσαν δέντρα στο οδόστρωμα και εγκλώβισαν αρκετά οχήματα. Ευτυχώς, υπήρξε παρέμβαση της πυροσβεστικής που απομάκρυνε τα δέντρα και απεγκλώβισε τα οχήματα. Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο Δρυμό καθώς έκλεισε ο δρόμος προς τη Λητή. Για την εξομάλυνση της κατάστασης υπήρξε παρέμβαση της δημοτικής αρχής καθώς 3 αντιδήμαρχοι, Ιωσηφίδης, Καραστερίου και Δίγκαλης, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γαβότσης βρέθηκαν στην περιοχή και συντόνισαν τις προσπάθειες, στις οποίες συνέβαλαν και 3 JCB. Στο Ωραιόκαστρο μέχρι στιγμής είμαστε τυχεροί διότι δεν υπήρξε έντονη βροχόπτωση η οποία θα προκαλούσε τα γνωστά σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα στην οδό Θεσσαλονίκης.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενοΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 3