• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
"Νέοι ήταν και γέρασαν" με τα ίδια προβλήματα οι κάτοικοι του συγκροτήματος "Παππά" στη Λητή, (βίντεο από τη διαμαρτυρία τους στο δημοτικό συμβούλιο).

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 8-11-2015.

Τους κατοίκους του συγκροτήματος "Παππά" στη Λητή τους γνώρισα το 2010, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές με βάση το νέο διευρυμένο δήμο. Θυμάμαι μάλιστα ότι έκανα ρεπορτάζ στο συγκρότημα το Σεπτέμβρη του 2010 σε ένα κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι κάτοικοι προς το Γαβότση για να τους επισκεφτεί και να συζητήσει μαζί τους (βλέπε παρακάτω το κάλεσμα). Σε εκείνο το ραντεβού το παρών έδωσαν ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ Σίσκος και ο αντιδήμαρχος Χατζηαντωνίου (σημερινός δημοτικός σύμβουλος) οι οποίοι και εισέπραξαν τις διαμαρτυρίες και την οργή των κατοίκων (βλέπε την 1η φωτογραφία). Τα βασικά προβλήματα των κατοίκων του συγκροτήματος ήταν (και παραμένουν) η ανυπαρξία δρόμου (ο χωματόδρομος που οδηγεί στα σπίτια τους είναι απαράδεκτος), αποχέτευσης καθώς και κάποιας διάβασης που να εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών καθώς πηγαίνουν στο σχολείο.

Εκείνες τις διαμαρτυρίες τις εκμεταλλεύτηκε ο Σαραμάντος που τους έταξε "λαγούς με πετραχείλια" και πήρε τις ψήφους τους, μάλιστα κάποιοι κάτοικοι του συγκροτήματος εκλέχτηκαν με την παράταξη Σαραμάντου στο τοπικό συμβούλιο. Στη συνέχεια όμως αποδείχτηκε ότι τους εξαπάτησε αφού δεν πραγματοποίησε καμιά από τις υποσχέσεις του και δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, έτσι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων συνεχίστηκαν όπως και τα ρεπορτάζ του "Τροχού".

Ώσπου φτάσαμε στη νέα διοίκηση Γαβότση και στη νέα διαμαρτυρία των κατοίκων του συγκροτήματος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (βλέπε το βίντεο). Τα προβλήματα που οι κάτοικοι εξέφρασαν, μαζί με την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, τα ίδια με αυτά που προανέφερα, ο δρόμος, η αποχέτευση, η διάβαση. Από αυτά ο αντιδήμαρχος Καραστερίου υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα φτιάξουν το δρόμο (πολύ αμφιβάλω), τα άλλα παραπέμφθηκαν στο πολύ μακρινό μέλλον, για να μην πω στη "δευτέρα παρουσία".

Ακολουθούν 2 παλαιότερες επιστολές διαμαρτυρίας των κατοίκων (μια προς Γαβότση και μια προς Σαραμάντο) που δείχνουν την διαχρονική αδιαφορία των διοικούντων του δήμου προς τα προβλήματα των κατοίκων.

Πρόσκληση για συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυγδονίας Α. Γαβότση (προεκλογικά το 2010).

Κ. Δήμαρχε. Αυτή η επιστολή μας έρχεται σε απάντηση της δικής σας επιστολής που αναρτήθηκε σε διαδικτυακούς τόπους ως απάντηση της ανοικτής επιστολής που σας στείλαμε, γιατί πιστεύουμε ότι θεωρείτε ως πολίτες Β΄κατηγορίας στο ΔΔ Λητής τους κατοίκους του Συγκροτήματος ΠΑΠΠΑ.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε όλες τις «ασυναρτησίες» που μας παρουσιάσατε ως απάντηση στα καίρια ερωτήματα που σας θέσαμε. Το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν, ότι εκτός από δημότες β’ κατηγορίας, μας θεωρείτε και άτομα χαμηλού διανοητικού επιπέδου. Που παρόλο και να ήμασταν δεν θα έπρεπε να μας συμπεριφέρεστε έτσι. Αλλά κ. Δήμαρχε για κακή σας τύχη δεν είμαστε όπως θα ΄μας θέλατε. Είμαστε ενεργοί πολίτες και μπορούμε να ελέγχουμε και να σχολιάζουμε κάθε τι στραβό που πέφτει στην προσοχή μας, και επηρεάζει την διαβίωση μας σ αυτόν τον όμορφο και ευλογημένο (που εσείς με την συμπεριφορά σας θέλετε να καταστρέψετε) τόπο.

Φτάνει, φτάνει, φτάνει επιτέλους η αλαζονική και συνάμα υπεροπτική στάση που δείχνετε στους δημότες σας. Δεν καταλαβαίνετε και σεις οι ίδιοι ότι κάνετε κακό σε απλούς και φιλήσυχους ανθρώπους που το μόνο που επιδίωξαν αγοράζοντας κάποιο σπίτι στη Λητή ήταν να φύγουν από την ζούγκλα της πόλης και να ΄ρθούν κάπου ήσυχα και ασφαλές για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Και φυσικά όχι μόνο δεν βρήκαν αυτό που πίστευαν, αλλά αντίθετα συνάντησαν ένα μέρος όπου τα προβλήματα περίσσευαν. Έναν ευλογημένο τόπο όπως είπαμε και παραπάνω, που η δημοτική αρχή εγκατέλειψε με χαρακτηριστικό τρόπο. Αφού πρώτα κύριοι χωρίσατε τους συμπολίτες σας σε δυο κατηγορίες, τους δικούς σας και τους άλλους, διαλέξατε να πορευθείτε με τους δικούς σας , κάνοντας τους όλα τα χατίρια για να σας κάνουν και αυτοί τα δικά σας.

Αφήσατε τους «άλλους» στην τύχη τους πετάγοντας τους κάποια ψίχουλα, και χτυπώντας τους κάπου κάπου στην πλάτη πιστεύατε ότι θα σας ακολουθήσουν. Όμως εμείς οι άλλοι κύριοι σας θέλαμε κοντά μας συνέχεια, σας , θέλαμε και μείς να μας βλέπετε ίσους παρότι είμαστε « ξένοι», αλλά ξεχάσαμε ότι δεν είχατε από εμάς συμφέρον, γιατί εσείς κύριοι ασχολείστε μόνο μ΄ αυτούς που έχετε συμφέρον. Όλα αυτά σήμερα δεν τα λέμε τυχαία.

Εσείς κύριοι με την στάση σας και την συμπεριφορά σας διαλέξατε την οδό της μη έντιμης και γεμάτης αποδείξεις αντιπαράθεσης. Αφού θέλετε έτσι ας αφήσουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο. Από την μεριά μας δεν θα αναφερθούμε σε αερολογίες, όπως κάνατε εσείς στην απάντηση σας, εμείς θα μιλήσουμε με αποδείξεις και μαρτυρίες, και να΄ στε σίγουρος κ Δήμαρχε ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ γιατί ζούμε μες στο χωριό μας , κάτι που δεν κάνετε εσείς.

Και αφού θέλετε τόσο πολύ να μας συναντήσετε , σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15-9-2010 και ώρα 19.30 στο συγκρότημα μας, να συζητήσουμε και με παρουσία όποιου άλλου θέλει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι δημότες β’ κατηγορίας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΠΑ ΔΔ. ΛΗΤΗΣ

ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!!!

Επιστολή πολιτών, 16-5-2012.
Λητή 15/5/2012

Σε μια εποχή, όπου οι αξίες και οι θεσμοί χάνονται, και αντικαθίστανται από ψεύτικες υποσχέσεις και απατηλά λόγια, εμείς πριν από κάποιους μήνες πιστέψαμε ότι εσείς κ. Σαραμάντο θα ήσασταν η εξαίρεση. Αλλά τι κρίμα !  Αποδειχτήκατε άλλος ένας «φανφαρολόγος», ένας πολιτικάντης που έκανε τα πάντα δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις για πράγματα που ποτέ δεν σχεδίαζε να κάνει αλλά υποσχόταν, για να κλέψει την ψήφο του λαού, και συγκεκριμένα  όλων εμάς που θεωρούσαμε τους εαυτούς μας πολίτες Β’ κατηγορίας.  Και εσείς με την στάση σας κ. Δήμαρχε, μας αποδείξατε ότι, μας θεωρείτε υποζύγιά σας, άτομα ανεγκέφαλα και χωρίς προσωπικότητα, άθλια υποκείμενα, όπου το μόνο μέρος που μας αξίζει να ζούμε είναι ο βούρκος και η δυσωδία. Βούρκος από τους δρόμους που δεν μας φτιάξατε ποτέ, ενώ μάλιστα τους είχατε υποσχεθεί, και δυσωδία, από τους  βόθρους που ξεχειλίζουν, λόγω έλλειψης αποχετεύσεων, τις οποίες είχατε επίσης υποσχεθεί ότι θα μας φτιάξετε.

Επειδή από τις πολλές υποσχέσεις που δώσατε προεκλογικά, μπορεί να έχετε ξεχάσει τι μας υποσχεθήκατε, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ψέματά σας. Εκμεταλλευόμενος την αντιπαράθεση μας με τον πρώην Δήμαρχο Μυγδονίας  πάνω στο θέμα των δρόμων, (επιστολές διαμαρτυρίας και φωτό υπάρχουν στα διάφορα blogs και sites του δήμου μας με τον τίτλο πολίτες Β’ κατηγορίας) μας επισκεφτήκατε στο συγκρότημα μας εσείς μαζί με δύο «στελέχη» σας, και με δακρύβρεχτα λόγια, γεμάτα στοργή, αφού πρώτα συμφωνήσατε για τον δίκαιο αγώνα μας  και  στην συνέχεια κατακρίνατε με έντονο τρόπο τον τότε δήμαρχο, μας είπατε ότι δεν επιτρέπεται το 2010 να υπάρχουν πολίτες που να ζουν κάτω από τις συνθήκες που ζούσαμε εμείς , δηλαδή να μην έχουμε προσβάσιμους δρόμους για τα σπίτια μας, υπονόμους και δίκτυα αποχέτευσης  που έχει ο πολιτισμένος κόσμος, ενώ πληρώνουμε κανονικά τα δημοτικά τέλη.

Αφού κατακρίνατε γι άλλη μια φορά τον πρώην δήμαρχο, μας ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ  ότι αν σας βοηθούσαμε να βγείτε δήμαρχος, στο πρώτο κιόλας τρίμηνο (κάτι σαν τις 100 μέρες του Παπανδρέου δηλαδή , και το «λεφτά υπάρχουν»), θα σκάβατε  για τις αποχετεύσεις και θα μας στρώνατε και άσφαλτο μια και ο εργολάβος (Ψάρρας) βρισκόταν στο χωριό μας και κατασκεύαζε παρόμοια έργα.

Και εμείς σαν ευκολόπιστα πρόβατα όχι μόνο σας υποστηρίξαμε, αλλά εκλέξαμε και δύο από τα τρία άτομα του τοπικού συμβουλίου από το συγκρότημά μας, αποδεικνύοντας την πίστη μας στα λεγόμενά σας. Φυσικά δεν είναι της ώρας να πούμε για τις κρεμαστές γέφυρες που μας υποσχεθήκατε, τα πάρκα με τις κούνιες για τα παιδιά μας, και για την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας που σήμερα έχει εκλείψει πια τελείως μετά τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών που συμβαίνουν στο χωριό μας.

ΓΙΑΤΙ κ. Σαραμάντο μας είπατε ψέματα; Ήταν τόσο εύκολο για σας να δίνετε υποσχέσεις; Τελικά ξεκαθαρίστε μας τι είδους πολίτες μας θεωρείτε.  Αν για σας το να δίνετε υποσχέσεις είναι εύκολο, για μας δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι εσείς ένας τόσο καλόκαρδος, γενναιόδωρος, ήρεμος και ταπεινός άνθρωπος μας κοροϊδέψατε. Για του λόγου το αληθές κ. Δήμαρχε επισυνάπτουμε φωτογραφίες με την κατάσταση του δρόμου σήμερα.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε το αξιέπαινο έργο που επιτελεί, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, η οποία πολλές φορές με προσωπική της εργασία, μόνη της, και κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά, λυπηθείτε μας, αν όχι εμάς και τις περιουσίες μας, τα παιδιά μας που κινδυνεύουν να τραυματιστούν κάνοντας ποδήλατο πάνω σε δρόμους χαντάκια.

Ευχαριστούμε.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ  ΠΑΠΠΑ  ΛΗΤΗΣ
Φωτογραφίες από τον "δρόμο" που οδηγεί στα σπίτια μας και που μας υποσχεθήκατε ότι θα φτιάξετε.