• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Ρεπορτάζ
Απίστευτα πράγματα, ο Ζιακούλης προσέλαβε καθηγητή στα ΚΔΑΠ για να μάθει στα παιδιά πως θα διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους, η προκήρυξη για άλλη μια φορά δε δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου παρά την δέσμευση του Ζιακούλη.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 8-5-2017.

Η διοίκηση Ζιακούλη στη ΔΗΚΕΩ συνεχίζει ακάθεκτη να μας εκπλήσσει με τα συνεχή της θαύματα. Ποιο ήταν το τελευταίο τους κατόρθωμα; Προσέλαβαν στα ΚΔΑΠ καθηγήτρια με πτυχίο ΤΕ Διοίκησης και Οικονομίας για να μαθαίνει λέει στα παιδιά "πως θα διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους". Βέβαια η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε ούτε στο δημαρχείο ούτε στην ιστοσελίδα του δήμου όπως είχε υποσχεθεί ο Ζιακούλης στο δημοτικό συμβούλιο όταν του είχε ασκηθεί κριτική για προηγούμενες αδιαφανείς και ρουσφετολογικές προσλήψεις (τότε που προσελήφθη και ο γιος του αντιδημάρχου Ιωσηφίδη). Έτσι παρά τη σαφή δέσμευση του Ζιακούλη η προκήρυξη αναρτήθηκε μονάχα στα γραφεία και στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΩ την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν και ουδείς επισκέπτεται. Είμαστε περίεργοι τι δικαιολογία θα σκαρφιστεί για να δικαιολογήσει το νέο του κατόρθωμα ο θαυματοποιός πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την απόφαση πρόσληψης και την προκήρυξη.


 
Αυτή η διοίκηση θέλει πίεση ακόμα και για τα στοιχειώδη, προχθές έγραψε η τοπική ιστοσελίδα για τις βρύσες στην αυλή του Κονταξοπούλειου που δε λειτουργούν και σήμερα τις φτιάχνανε.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 8-5-2017.

Μπορεί να λέει τα χειρότερα για τα σάιτ ο Γαβότσης, από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου (γιατί προτύτερα ήταν στο "γλείψιμο"), όμως φαίνεται πως τρέχει από πίσω τους έστω και ασθμαίνων. Μόλις προχθές έγραψε η τοπική ιστοσελίδα "Πολίτες Ωραιοκάστρου" για τις βρύσες στην αυλή του Κονταξοπούλειου Γυμναστήριου που δε λειτουργούν και σήμερα το πρωί οι τεχνίτες του δήμου ήταν εκεί και τις επισκεύαζαν. Μάλιστα στην κουβέντα που είχα μαζί τους μου παραπονέθηκαν ότι πολλές φορές έχουν φτιάξει τις συγκεκριμένες βρύσες αλλά η νεολαία που μαζεύεται εκεί τις χαλάει. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί (εφόσον ισχύει) και οι βρύσες θα λειτουργούν και θα ξεδιψούν τον κόσμο που περνάει την ώρα του στο χώρο.

 
Χάρη στην πίεση των πολιτών επισκευάζεται επιτέλους η Λ. Δημοκρατίας στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Γιατί αν περιμέναμε τους διοικούντες ...

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 6-5-2017.

Αν κάτι θετικό γίνεται στο δήμο Ωραιοκάστρου αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στις πιέσεις των πολιτών. Έτσι και με την επισκευή της Λ. Δημοκρατίας, έπρεπε η κεντρική αυτή οδός του Ωραιοκάστρου να φτάσει σε άθλια κατάσταση, να θέσει προ μηνός το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο) ο πολίτης Ε. Μεκέσης και να δεήσει επιτέλους η "διοίκηση" Γαβότση να φροντίσει για κάποια στοιχειώδη επισκευή (σήμερα και αύριο). Θα μου πείτε οι διοικούντες τι κάνουν; Ο δήμαρχος κατοικεί στην Καλαμαριά κι εδώ έρχεται παρτ τάιμ ή για κανένα ουζάκι, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων είναι από το Δρυμό και ενδιαφέρεται κυρίως για την εκλογική του πελατεία στη Μυγδονία, οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας από το Ωραιόκαστρο "κοιμούνται όρθιοι" κι έτσι ο κλήρος πέφτει στους πολίτες να πιέσουμε μήπως και γίνουν κάποια έστω στοιχειώδη εργάκια.

Στο βίντεο βλέπουμε τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Καραστερίου και τον δήμαρχο Α. Γαβότση να απαντούν στον Ε. Μεκέση. Από τις απαντήσεις τους θα καταλάβετε ότι "τρία πουλάκια κάθονται...", δεν έχουν κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το κέντρο του Ωραιοκάστρου. Τουλάχιστον ας κάνουν τις στοιχειώδεις επισκευές.

 
ΣΤΟΠ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο πάρτυ των απευθείας αναθέσεων της ΔΕΥΑΩ, ακυρώθηκαν 6 αποφάσεις !

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 5-5-2017.

Επιτέλους ξύπνησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακύρωσε 6 αποφάσεις απευθείας αναθέσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ). Ακυρώθηκαν οι αποφάσεις 33/2017 (απευθείας ανάθεση εργασιών συντήρησης δικτύου αποχέτευσης Μυγδονίας στον Καλκασίνα Πασχάλη, έναντι 17.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), 44/2017 (απευθείας ανάθεση εργασιών συντήρησης δικτύου ύδρευσης Μυγδονίας στον Καλκασίνα Πασχάλη, έναντι 16.200 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) διότι ενώ πρόκειται για ομοειδείς εργασίες και θα έπρεπε να υπάρξει ενιαία διαδικασία ανάθεσης έγινε κατάτμηση έτσι ώστε ο προυπολογισμός τους να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση. Επίσης ακυρώθηκαν οι αποφάσεις 39/2017 (απευθείας ανάθεση προμήθειας υδραυλικών ειδών ύδρευσης στον Καλκασίνα Πασχάλη και στους Αφοι Λάκη Ο.Ε, έναντι 7.747 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), 40/2017 (απευθείας ανάθεση προμήθειας σωλήνων ύδρευσης στον Καλκασίνα Πασχάλη, έναντι 4.028 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και 42/2017 (απευθείας ανάθεση προμήθειας χυτοσιδηρών εξαρτημάτων στον Θέμελη Αριστοτέλη και στους Αφοι ΧΑΡΕΝΙΑ Α.Ε, έναντι 10.008 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) διότι ενώ πρόκειται για ομοειδή αγαθά και η προμήθειά τους θα έπρεπε να γίνει με ενιαία διαδικασία έγινε κατάτμηση έτσι ώστε ο προυπολογισμός τους να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση. Τέλος ακυρώθηκε η απόφαση 34/2017 (απευθείας ανάθεση εργασιών συντήρησης δικτύου αποχέτευσης Καλλιθέας στον Δεμερτζή Αντώνιο, έναντι 19.800 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) διότι είχε ήδη εγκριθεί η απόφαση 13/2017 (απευθείας ανάθεση εργασιών συντήρησης δικτύου ύδρευσης Καλλιθέας στον Δεμερτζή Αντώνιο, έναντι 19.800 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) κι έτσι καθώς πρόκειται για ομοειδείς εργασίες υπάρχει υπέρβαση του ορίου της απευθείας ανάθεσης (20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ).

Με απλά λόγια η διοίκηση της ΔΕΥΑΩ για να αποφύγει το διαγωνισμό και να κάνει απευθείας αναθέσεις στους εκλεκτούς της προέβη σε παράνομη κατάτμηση ομοειδών εργασιών και προμηθειών. Με τον τρόπο αυτό βέβαια έβλαψε τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΩ καθώς μέσω του διαγωνισμού θα πετύχαινε πιο συμφέρουσες τιμές.

Ακολουθούν αποσπάσματα των ακυρωτικών αποφάσεων.


 
Πρωτομαγιάτικο Ωραιόκαστρο σε φθίνουσα πορεία.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 1-5-2017.

Χρόνο με το χρόνο φθίνει ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στο Ωραιόκαστρο, ενώ άλλαξε και η τοπογραφία του εορτασμού. Πριν από μερικά χρόνια εκατοντάδες επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη κατέκλυζαν το άλσος κάτω από την Παιδόπολη αλλά και γενικότερα το δάσος. Σήμερα σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν παρά λίγοι σποραδικοί επισκέπτες και το επίκεντρο του εορτασμού έχει μεταφερθεί στο πάρκο του "Καλόγερου" και παρακάτω στη Λίμνη. Βέβαια οι επισκέπτες έχουν περιοριστεί πολύ, καμιά σχέση με εκείνα τα χρόνια που το Ωραιόκαστρο "βούλιαζε" από τον κόσμο. Νομίζω λοιπόν πως η δημοτική αρχή αντί να προσπαθεί να εμφυτεύσει στην πόλη μας διάφορους άλλους εορτασμούς θα ήταν καλύτερο να δει πως θα αναζωογονήσει αυτούς που είναι στην ιστορία του Ωραιοκάστρου.

Να θυμίσω δε ότι το 2010, τελευταία χρονιά πριν την εφαρμογή του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", στο Ωραιόκαστρο είχαμε δυο θεσμικές πρωτοβουλίες για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς (από την τότε διοίκηση του δήμου στη Λίμνη και από την αντιπολίτευση στο Bon Chateau) και τα επόμενα χρόνια τίποτε.

 
Απίστευτη καταγγελία Καρασαββίδη για δεκάδες παρανομίες στα Κοιμητήρια του Ωραιοκάστρου και τεράστια απώλεια εσόδων, καμιά ουσιαστική απάντηση από τη διοίκηση του δήμου.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 29-4-2017.

Απίστευτη καταγγελία από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Καρασαββίδη στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τα Δημοτικά Κοιμητήρια του Ωραιοκάστρου έχουν μετατραπεί σε χώρο παρανομιών καθώς υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις κατάληψης διπλών - οικογενειακών χώρων ταφής οι οποίοι βάσει του δημοτικού κανονισμού Κοιμητηρίων κοστίζουν 7.500 ευρώ και για τους οποίους πληρώνονται  μόλις 150 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένας μονός τάφος ή ακόμη χειρότερα δεν πληρώνονται καθόλου χρήματα. Επίσης παρότι υπάρχει έντονο πρόβλημα χώρου παρατηρείται το φαινόμενο να κρατούνται "αναμονές" για μελλοντική ταφή συγγενικών προσώπων.

Ο Δ. Καρασαββίδης δήλωσε ότι ερεύνησε το θέμα τόσο στο χώρο των Κοιμητηρίων όσο και στην Οικονομική υπηρεσία του δήμου και στο Ληξιαρχείο αλλά για ένα μικρό μόνο χρονικό διάστημα, από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι σήμερα, καθώς για το διάστημα αυτό υπάρχουν σαφή στοιχεία. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της "χαώδους κατάστασης" όπως τόνισε είναι η τεράστια απώλεια εσόδων για το δήμο, γι' αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες των αρμοδίων της διοίκησης. Μάλιστα πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει το θέμα σε βάθος και θα παρουσιάσει την όλη κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο. Τέλος κατέθεσε έγγραφα με συγκεκριμένα στοιχεία στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Η "απάντηση" των διοικούντων ήταν ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί για δεκαετίες και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί υπηρεσία Κοιμητηρίων που θα βάλει κάποια τάξη. Επίσης έκαναν αποδεκτό ότι το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω αλλά δεν απάντησαν στο σημαντικότερο: ποιος έχει την ευθύνη για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση διευρυμένης παρανομίας.

Στα βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και στις φωτογραφίες την αλήθεια των καταγγελιών του Δ. Καρασαββίδη.


 
Τεράστια η ανικανότητα της διοίκησης Γαβότση, δεν περιλάβανε στον προυπολογισμό την επιχορήγηση της ΔΗΚΕΩ, αναμόρφωση δεν επιτρέπεται να γίνει κι έτσι οι 16 εργαζόμενοι ΑΜΕΑ θα μείνουν απλήρωτοι;

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 26-4-2017.

Τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει στο δήμο λόγω της απίστευτης ανικανότητας της διοίκησης Γαβότση. Συγκεκριμένα, στον προυπολογισμό του δήμου για το 2017 που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρεται ότι η επιχορήγηση προς τη ΔΗΚΕΩ είναι 1 ευρώ. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (βλέπε το παρακάτω κείμενο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής) το ποσό αυτό δεν μπορεί να αναμορφωθεί και να αυξηθεί, επομένως ο δήμος δεν μπορεί να επιχορηγήσει τη ΔΗΚΕΩ και η ΔΗΚΕΩ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία 16 εργαζομένων ΑΜΕΑ που τυπικά μόνο ανήκουν στη ΔΗΚΕΩ ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Ήδη οι εργαζόμενοι αυτοί είναι 3 μήνες απλήρωτοι, από το Γενάρη, και δεν φαίνεται ότι θα μπορέσουν να πληρωθούν στο ορατό μέλλον εκτός ίσως αν καταφύγουν στα δικαστήρια.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο το γεγονός ότι στον προυπολογισμό δεν προβλέφθηκε η μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων και η ανάλογη επιχορήγηση της ΔΗΚΕΩ. Βάσει της νομοθεσίας (βλέπε παρακάτω) οι υποχρεωτικές δαπάνες όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού και η επιχορήγηση της ΔΗΚΕΩ αναγράφονται στον προυπολογισμό κατά προτεραιότητα, επομένως δεν ισχύει το επιχείρημα του Γαβότση (βλέπε βίντεο) αλλά και της υπεύθυνης της Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κυρίας Δόσιου (βλέπε βίντεο) ότι δεν είχε ο δήμος τα απαιτούμενα χρήματα εξαιτίας της αυξημένης κρατικής φορολογίας. Και βέβαια είναι ψέμα αυτό που ισχυρίζονται ότι θα γίνει αναμόρφωση του προυπολογισμού και θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αφού σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής - Ιωάννα Καραγιώργου: "Η διαδικασία χρηματοδότησης Κοινωφελών Επιχειρήσεων προβλέπεται ρητά από το άρθρο 259 ρου Ν.3463/2006, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 10 παρ. 14 του Ν.4071/2012 το οποίο ορίζει ότι «Η κοινωφελής επιχείρηση είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από τον οικείο δήμο για τις δραστηριότητές της, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. Η χρηματοδότηση του δήμου καλύπτει τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων του ετήσιου προϋπολογισμού της επιχείρησης, ο οποίος συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης που τεκμηριώνει τα έσοδα και τα έξοδα αυτής, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της παραγράφου 3 του άρθρου 206 του παρόντος νόμου.»
Ως εκ τούτου η εγγραφή σχετικής δαπάνης στον προϋπολογισμό του Δήμου θα πρέπει να τεκμηριώνεται με την προβλεπόμενη ως άνω πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία πρέπει να τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία.
Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι δε δύναται πίστωση που αφορά χρηματοδότηση Κοινωφελούς Επιχείρησης να αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους.".

Σύμφωνα με τα παραπάνω ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε φέρει εκτός από την διοίκηση του δήμου (Γαβότσης, Τσακαλίδης, Ζιακούλης, Κοιτσίδης) και την κα. Δόσιου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης που ενέκρινε την απόφαση για τον προυπολογισμό και δεν τον ανέπεμψε καθώς δεν έχουν αναγραφεί υποχρεωτικές δαπάνες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία στον προϋπολογισμό εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι υποχρεωτικές δαπάνες όπως καθορίζονται με την παρ. 1 του άρθρου 158 του Ν.3463/2006, όπως αυτή συμπληρώθηκε με την παρ.3 του άρθρου 23 του Ν.3536/07, την παρ.5 του άρθρου 49 του Ν.3943/2011 και την παρ. 6 του άρθρου 2 του Ν.4038/2012.
α) Τα έξοδα παράστασης, η αποζημίωση των συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, καθώς και τα έξοδα κίνησης των προέδρων των τοπικών συμβουλίων.
β) Οι κάθε είδους αποδοχές του προσωπικού, περιλαμβανομένων και των κατ' αποκοπή εξόδων κίνησης.
γ) Οι παροχές σε είδος για την προστασία των εργαζομένων.
δ) Η γραφική ύλη, τα έντυπα και τα βιβλία των υπηρεσιών, η δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου και ύδρευσης, καθώς και τα τέλη ταχυδρομικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και κάθε είδους καύσιμο και ελαιολιπαντικά.
ε) Τα μισθώματα των ακινήτων που χρησιμοποιούνται για τις δημοτικές ή κοινοτικές υπηρεσίες.
στ)Τα έξοδα βεβαίωσης και είσπραξης.
ζ) Τα τοκοχρεολύσια των δανείων.
η) Τα έξοδα υποχρεωτικής από το νόμο ασφάλισης οχημάτων.
θ) Οι ετήσιες εισφορές υπέρ των συνδέσμων Δήμων και Κοινοτήτων.
ι) Οι δαπάνες υλοποίησης των συμβάσεων διαδημοτικής συνεργασίας και των προγραμματικών συμβάσεων.
ια) Οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων και νομικών προσώπων που ιδρύει κάθε Δήμος ως προς το ποσό που αναγράφεται στην οικεία συστατική πράξη.
ιβ) Οι δαπάνες για την εκτέλεση των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και για την εξόφληση των εκκαθαρισμένων, σύμφωνα με το διατακτικό τους, οφειλών.
ιγ) Οι εισφορές που επιβάλλονται με ειδικούς νόμους.
«ιδ) Τα ποσά για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και η προμήθεια υλικών και τροφίμων για την άσκηση της αρμοδιότητας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
ιε) Οι δαπάνες που προκύπτουν από την εκτέλεση των διετών προγραμμάτων δράσης των κοινωφελών επιχειρήσεων.
ιστ) Οι δαπάνες που απορρέουν από συμβάσεις ανάθεσης εκτέλεσης έργων, εργασιών, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών.

 
Σπαταλά τα χρήματα του δήμου σε άχρηστες αναθέσεις προς ημετέρους και κρατά απλήρωτους επί 3μηνο τους 16 εργαζόμενους ΑΜΕΑ ο Γαβότσης.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 20-4-2017.

Το θράσος του Γαβότση είναι απίστευτο! σπαταλά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε παντελώς άχρηστες απευθείας αναθέσεις ενώ κρατά απλήρωτους από το Γενάρη τους 16 εργαζόμενους ΑΜΕΑ (τυπικά ανήκουν στη ΔΗΚΕΩ). Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Γαβότσης παραδέχτηκε (βλέπε το βίντεο) ότι οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ δεν πληρώνονται διότι ο δήμος δεν έχει χρήματα καθώς παρουσιάστηκε "απρόβλεπτο" έλλειμμα 1 εκατομμυρίου ευρώ λόγω της αυξημένης κρατικής φορολόγησης όπως ισχυρίστηκε. ΑΙΔΩΣ κύριε Γαβότση, να κόψετε το λαιμό σας και να πληρώσετε άμεσα τους εργαζόμενους.

 
Ο Γαβότσης παίρνει 121.520 ευρώ που προβλέπονταν για κατασκευή αγωγών ομβρίων στο Ωραιόκαστρο και τα μεταφέρει σε απευθείας αναθέσεις "αέρα πατέρα".

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 12-4-2017.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση Γαβότση πέρασε μια αναμόρφωση προυπολογισμού που "βγάζει μάτια". 121.520 ευρώ μεταφέρονται από το έργο «Κατασκευή αγωγών ομβρίων στις οδούς 25ης Μαρτίου, Υψηλάντη Λ.Βύρωνα, Γαβρά της Δ.Ε Ωραιοκάστρου» στις 5 παρακάτω απευθείας αναθέσεις "αέρα πατέρα.

1. Υποστήριξη της υπηρεσίας για την κατάθεση πρότασης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έργο «Χρηματοδότηση της κατασκευής του 4ου Γυμνασίου Δήμου Ωραιοκάστρου». ποσού 23.560,00€.
2. «Ενημέρωση βάσης δεδομένων δημοτικών τελών Δ.Ε Καλλιθέας για την αναμόρφωση της εισοδηματικής πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου» ποσού 24.800,00€.
3. «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων Σχολείων» ποσού 24.800,00€.
4. «Υπηρεσίες Συμβούλου για την ωρίμανση πρότασης χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου» ποσού 23.560,00€.
5. «Αποτύπωση των λειτουργικών και οικονομικών αναγκών του αθλητικού κέντρου Δήμου Ωραιοκάστρου και Διερεύνηση Χρηματοδοτικών εργαλείων για την χρηματοδότηση τους μέσω των Προγραμμάτων τους μέσω των Προγραμμάτων του νέου προγραμματικού Πλαισίου 2014-2020» ποσού 24.800,00€.

Είναι προτιμότερο λοιπόν για τους διοικούντες να πλημμυρίζουμε με την πρώτη βροχή παρά να στενοχωρηθούν οι "αεριτζήδες" και οι "μεσάζοντες".

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΑΒΟΤΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΑΕΡΙΤΖΗΔΩΝ...

 
Μπορεί να βελτιωθεί η συγκοινωνία του Ωραιοκάστρου, θα πρέπει ο δήμος να το απαιτήσει.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 10-4-2017.

Ένα από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών είναι η αστική συγκοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία χρόνια που λόγω της κρίσης ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έθεσα το ερώτημα αν έχει κάποιο σχεδιασμό η διοίκηση Γαβότση για τη βελτίωση της συγκοινωνίας του Ωραιοκάστρου η οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η απάντηση του αντιδημάρχου Καραστερίου (βλέπε βίντεο) ήταν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι διότι ο ΟΑΣΘ είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν μπορεί να γίνει αύξηση των λεωφορείων της γραμμής του Ωραιοκάστρου, επομένως δεν μπορούν να αυξηθούν και τα δρομολόγια.

Κι όμως η συγκοινωνία του Ωραιοκάστρου μπορεί να βελτιωθεί και χωρίς αύξηση των λεωφορείων. Πώς θα γίνει αυτό; Η λύση είναι να γίνει η γραμμή του 56 express (με πολύ λίγες στάσεις επί της οδού Λαγκαδά) όπως είναι η γραμμή του Λαγκαδά (83) και το "τέρμα" (ουσιαστικά δεν θα υπάρχει τέρμα) να μεταφερθεί στην Αριστοτέλους όπου το λεωφορείο θα κάνει τον κύκλο και θα επιστρέφει χωρίς καθυστέρηση στο Ωραιόκαστρο (όπως κάνουν πολλά άλλα λεωφορεία, 29, 32 κλπ). Αυτή η λύση θα επιταχύνει αφενός τη διαδρομή και αφετέρου θα την κάνει πιο ανθρώπινη καθώς θα μειωθεί η υπερφόρτωση και η "σαρδελοποίηση". Θα πρέπει λοιπόν η διοίκηση του δήμου να πιέσει τον ΟΑΣΘ για την εφαρμογή της που θα βελτιώσει σημαντικά το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, όπως έγινε και με την πολύ καλή αλλαγή που το λεωφορείο περνά πια πάνω από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

 
4 αναθέσεις κόστους 40.000 ευρώ παντελώς άχρηστες. Που να βρει μετά ο δήμος χρήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 8-4-2017.

Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε άχρηστες αναθέσεις ο Γαβότσης, αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, στο τέλος της 5ετίας τα λεφτά που θα έχουν εξανεμιστεί εντελώς ανώφελα θα φτάσουν στο εκατομμύριο (θα μπορούσε ακόμα και σχολείο να κατασκευάσει με αυτά τα χρήματα). Ένα μικρό δείγμα είναι οι 4 αναθέσεις στις οποίες θα αναφερθούμε στη συνέχεια με συνολικό κόστος 40.000 ευρώ.

Ανάθεση 1η: «Υπηρεσίες καταγραφής υφιστάμενης κατάστασης σε σχολικές μονάδες, εντός των ορίων χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου – Δ.Ε Ωραιοκάστρου, καθώς και αναζήτηση κατάλληλων περιοχών/κτιρίων για την κατασκευή νέων σχολείων στα Πλαίσια χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020», στη «To the Point» Ανώνυμη Εταιρεία Ερευνών και Επικοινωνίας, Α.Φ.Μ. 997993262, ΔΟΥ ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έναντι του ποσού των 4.600,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Ανάθεση 2η: «Υπηρεσίες καταγραφής υφιστάμενης κατάστασης σε σχολικές μονάδες, εντός των ορίων χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου – Δ.Ε Μυγδονίας, καθώς και αναζήτηση κατάλληλων περιοχών/κτιρίων για την κατασκευή νέων σχολείων στα Πλαίσια χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020», στη «To the Point» Ανώνυμη Εταιρεία Ερευνών και Επικοινωνίας, Α.Φ.Μ. 997993262, ΔΟΥ ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έναντι του ποσού των 3.500,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Ποια είναι η εταιρία "To the Point" (του κ. Κατσαντώνη) στην οποία έγιναν οι εντελώς άχρηστες αναθέσεις; θα εκπλαγείτε, είναι η εταιρία συνεργάτης του Σαραμάντου που έκανε τις προεκλογικές του δημοσκοπήσεις και τον βοηθούσε τα μέγιστα να χαράξει την προεκλογική του τακτική. Έτσι όταν το θέμα ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή υπερψήφισε και ο Σαραμάντος (ενώ καταψήφισαν Καρασαββίδης και Παρισόπουλος) αφού γνώριζε από τότε σε ποιον θα γίνει η ανάθεση παρότι δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.

Ανάθεση 3η: "ΑΝΑΘΕΤΕΙ στον δεύτερο των συμβαλλομένων ΕΨΙΛΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ τις εργασίες για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων και Ειδικών Ρευμάτων Δήμου Ωραιοκάστρου 2015-2020 ποσού 24.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)."

Ανάθεση 4η: "Αναθέτουμε την παροχή της υπηρεσίας Υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη χρηματοδότηση δράσεων ίδρυσης & λειτουργίας δομών αντιμετώπισης φτώχειας – κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου, όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών, στη ΓΙΟΥΡΟΑΞΙΟΝ Α.Ε., ΑΦΜ: 998560896 και με στοιχεία επικοινωνίας, οδός: Α. Παπανδρέου 14, Τ.Κ.: 61100, Πόλη: Κιλκίς, τηλ.: 2341025882, έναντι του ποσού των 4.193,55 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α."

Η ΓΙΟΥΡΟΑΞΙΟΝ είναι επίσης γνωστή για πολλά χρόνια στενή συνεργάτης του Σαραμάντου που τα έχει κονομήσει και επί Γαβότση (οι αναθέσεις της δεν υπολείπονται αυτές της εποχής Σαραμάντου).

Ακολουθούν αποσπάσματα των αποφάσεων ανάθεσης.


 
Απίστευτα πράγματα στην Οικονομική Επιτροπή αποφάσισαν για την άσκηση ή μη έφεσης σε δικαστική απόφαση ενώ η προθεσμία έληξε σύμφωνα με το έγγραφο που τους είχε στείλει ο νομικός σύμβουλος του δήμου. Τεράστιες οι ευθύνες του προέδρου Κοιτσίδη.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 6-4-2017.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι η διοίκηση Γαβότση βλάπτει σοβαρότατα το δήμο είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω δόλου. Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση είχαμε και στην προχθεσινή Οικονομική Επιτροπή όπου συζητήθηκε η άσκηση ή μη έφεσης σε δικαστική απόφαση με την οποία υποχρεώθηκε ο δήμος να καταβάλει 9.790 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους (6%) στην εταιρία "Ε. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε" (για ανταλλακτικά και εργασίες σε όχημα του δήμου που πραγματοποιήθηκαν εντελώς παράτυπα, με αποφάσεις που ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Ενώ λοιπόν ο νομικός σύμβουλος του δήμου Δ. Λαζίδης είχε ενημερώσει εγγράφως (βλέπε παρακάτω) την Οικονομική Επιτροπή για την προθεσμία για την άσκηση έφεσης που έληγε στις 20/3/2017: "Παρακαλείσθε, η Οικονομική Επιτροπή να με ενημερώσετε άμεσα, για την έγκριση άσκησης ή μη έφεσης κατά της υπ’αρ. 317/2017, απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης  του ενάγοντα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του ν.3852/2010, διότι η λήξη της προθεσμίας για την άσκηση εφέσεως λήγει την 20-03-2017." ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κοιτσίδης έθεσε το συγκεκριμένο θέμα για να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 4/4/2017 όταν δηλαδή είχαν περάσει 2 εβδομάδες από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας και η όποια απόφαση δεν είχε κανένα νόημα. Πρόκειται βεβαίως για σοβαρότατη αδράνεια και καθυστέρηση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής που εγείρει τεράστιες ευθύνες.

Παραθέτω απόσπασμα του εγγράφου του νομικού συμβούλου και απόσπασμα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.


 
Χαμός στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μετά από καταγγελία του Παπακωνσταντίνου. Ο "Τροχός" αποκαλύπτει ότι ο Γαβότσης πριν από 3 μήνες έκανε απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή που χθες ορκίζονταν ότι δεν το γνώριζε. Αναμένεται θερμή συνέχεια.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 5-4-2017.

Πραγματικά χαμός (βλέπε τα παραπάνω βίντεο) έγινε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε ότι ο εργολάβος Δαμιανίδης που ανέλαβε την κατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου του Πενταλόφου όταν ζήτησε από αρμόδιο υπάλληλο του δήμου να πληρωθεί για τα μπεκ του γηπέδου που άλλαξε (6 μπεκ με κόστος 600 ευρώ) αυτός του απάντησε να απευθυνθεί σε κάποιον Κώστα Αδάμ για να πληρωθεί διότι αυτός έχει κόψει τιμολόγιο στο δήμο και αυτός θα του δώσει τα 600 ευρώ για τα 6 μπεκ. Τόσο ο Γαβότσης όσο και οι αντιδήμαρχοι Καραστερίου, Κοιτσίδης και (ο πρώην) Τσακαλίδης αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν τον Κώστα Αδάμ και ζήτησαν από τον Παπακωνσταντίνου να αποκαλύψει το όνομα του υπαλλήλου. Ο Παπακωνσταντίνου δεν αποκάλυψε το όνομα του υπαλλήλου και δέχτηκε τα ισχυρότατα βέλη του Γαβότση και των υπολοίπων που χαρακτήρισαν την καταγγελία του γελοία, ανυπόστατη και συκοφαντική. Ο μόνος από τους διοικούντες που παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάτι για το θέμα ήταν ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κοιτσίδης ο οποίος παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον Δαμιανίδη και ενημερώθηκε για το θέμα αρνούμενος όμως ότι γνωρίζει τον προμηθευτή Κώστα Αδάμ.

Η δημοσιογραφική έρευνα του "Τροχού" όμως ανακάλυψε ότι ο Γαβότσης μόλις πριν από 3 περίπου μήνες (στις 16-12-2016) έκανε απευθείας ανάθεση στον Κώστα Αδάμ «ανταλλακτικών υλικών συντήρησης αρδευτικών δικτύων γηπέδων ποδοσφαίρου Ωραιοκάστρου» εκτιμώμενης αξίας 2.965,32 ευρώ με Φ.Π.Α. Δημιουργούνται λοιπόν πολλά ερωτηματικά στα οποία ο Γαβότσης και οι υπόλοιποι διοικούντες οφείλουν να απαντήσουν πειστικά και όχι με άναρθρες κραυγές. Ο "Τροχός" θα περιμένει αυτές τις απαντήσεις και θα υπάρξει συνέχεια.

Ακολουθεί η απευθείας ανάθεση του Γαβότση στον Κώστα Αδάμ.


 
Ξεκινά από Δευτέρα η κατασκευή 11 παιδικών χαρών στο δήμο Ωραιοκάστρου, μόλις 2 στο Ωραιόκαστρο όσες και στη Λητή με το 1/6 του πληθυσμού σε σχέση με το Ωραιόκαστρο, καμιά σε πρώτη φάση στο Πετρωτό.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 5-4-2017.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ε. Καραστερίου ξεκινά από Δευτέρα 10/4 η κατασκευή 11 πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο δήμο Ωραιοκάστρου (σήμερα δεν υπάρχει καμιά πιστοποιημένη παιδική χαρά). Οι παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν ως εξής: 2 στο Ωραιόκαστρο (Κονταξοπούλειο και πλατεία Τζαβέλα στο Παλαιόκαστρο), 2 στη Λητή η οποία σημειωτέον έχει το 1/6 του πληθυσμού του Ωραιοκάστρου, 1 στο Δρυμό, 1 στο Μελισσοχώρι,  1 στον Πεντάλοφο, 1 στη Νεοχωρούδα, 1 στη Ν. Φιλαδέλφεια, 1 στο Μεσαίο και 1 στο Μονόλοφο. Σε 2η φάση, εντός του 2017, θα δημοπρατηθούν, όπως υποστήριξε ο Καραστερίου, ακόμα 6 παιδικές χαρές: 3 στο Ωραιόκαστρο, 1 στο Μελισσοχώρι, 1 στο Δρυμό και 1 στο Πετρωτό. Σίγουρα οι γονείς και τα παιδιά του δήμου μας δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με αυτούς τους ρυθμούς κατασκευής παιδικών χαρών (μιλάμε για πιστοποιημένες πλέον παιδικές χαρές όπως επιτάσσει ο νόμος).

 
Κατάργηση της έκπτωσης του 20% για το ακατάλληλο νερό αποφάσισε η ΔΕΥΑΩ, εντείνονται οι διαμαρτυρίες των πολιτών εν όψει της σχετικής απόφασης που θα ληφθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 5-4-2017.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΩ αποφάσισε (στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3/4), ύστερα από εισήγησή του, την κατάργηση της έκπτωσης του 20% στην καθαρή αξία του νερού στους οικισμούς (Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου) όπου το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση λόγω των υψηλών νιτρικών. Έτσι ενώ όπως έδειξαν οι τελευταίες αναλύσεις της ΔΕΥΑΩ το νερό συνεχίζει να είναι ακατάλληλο στη Λητή και το Δρυμό λόγω των υψηλών νιτρικών και σε τμήμα του Πενταλόφου λόγω των κολοβακτηριοειδών οι κάτοικοι των οικισμών αυτών θα υποχρεωθούν να πληρώνουν κανονικά το νερό σα να πρόκειται για κατάλληλο. Η απόφαση αυτή της ΔΕΥΑΩ έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των πολιτών που αναμένεται να ενταθούν εν όψει της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί και θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί η απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ για την κατάργηση της έκπτωσης του 20%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση μας εντυπωσίασε το θράσος του προέδρου Παπαδόπουλου (βλέπε βίντεο) ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γ. Εδιρνέλη υποστήριξε με πολύ επιθετικό τρόπο την κατάργηση της έκπτωσης του 20%. Είναι πραγματικά απίστευτο το θράσος αυτού του κυρίου διότι μιλάμε για μια δημοτική επιχείρηση όπου γίνεται "πάρτι" απευθείας αναθέσεων και σπατάλης αφού είναι ενδεικτικό ότι πέραν του προέδρου και του (της) αντιπροέδρου που λαμβάνουν μισθό, το Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ είναι το μοναδικό όργανο του δήμου που λαμβάνουν αποζημίωση και όλα τα μέλη του Δ.Σ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, ενώ πρόσφατα ελήφθη απόφαση να πληρώνει η επιχείρηση ακόμα και το κινητό τηλέφωνο του προέδρου Παπαδόπουλου ο οποίος και μετακινείται με αυτοκίνητο της επιχείρησης.

 
Απορρίφθηκαν σε πρώτη φάση οι προσφυγές ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών από τη διοίκηση Γαβότση. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ 2ος ΓΥΡΟΣ.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 20-3-2017.

Δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι έκαναν το θαύμα τους και σε πρώτη φάση απέρριψαν τις προσφυγές ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών από τη διοίκηση Γαβότση. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ 2ος ΓΥΡΟΣ.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενοΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 59