• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Γνώμες
Ο "Τροχός" έφθασε στο τέρμα.

Το τελευταίο μας σχόλιο, 21-5-2017.

Αγαπητοί φίλοι ο "Τροχός", μετά από αρκετά χρόνια ενημερωτικής προσπάθειας, σταματά να "γυρνά". Οι δυνάμεις μας μας έφεραν μέχρι εδώ. Χρειαζόμαστε ξεκούραση και ανανέωση. Σας αποχαιρετούμε και ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους.

 
Οι μουλωχτές προσλήψεις στη ΔΗΚΕΩ και η σύγκρισή τους με τις διαφανείς.

Σχόλιο "Τροχού", 11-5-2017.

Οι υποψήφιοι στις μουλωχτές προσλήψεις που κάνει ο Ζιακούλης στη ΔΗΚΕΩ είναι δύο ή τρία άτομα για μια θέση, από την άλλη στις προσλήψεις με συνθήκες διαφάνειας, όπως αυτές που έγιναν από το δήμο για το κοινωνικό φαρμακείο και το παντοπωλείο, είχαμε 130 υποψήφιους για 4 θέσεις, τα συμπεράσματα δικά σας...

 
Κοιτάζοντας συνανθρώπους στα μάτια.

Άρθρο του Θεόδωρου Κουτρούκη*, 24-4-2017.

Αν κοιτάξουμε ειδησεογραφικά sites και εφημερίδες θα δούμε πολλά ρεπορτάζ και φωτογραφίες για την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων. Σε πολλά από αυτά τα (φωτο)ρεπορτάζ κυριαρχεί η κριτική για τον λανθασμένο σχεδιασμό ή τη χωροθέτηση των διαδρόμων όδευσης των τυφλών στα πεζοδρόμια.

Στο Δήμο Ωραιοκάστρου δεν υπάρχουν τέτοια παράπονα. Γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν οδηγοί όδευσης των τυφλών. Πρόκειται για τις ειδικές λωρίδες του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Από όσο γνωρίζω δεν έχουν στρωθεί πουθενά στο Ωραιόκαστρο, ειδικές ανάγλυφες πλάκες πεζοδρομίου.

Τι κι αν το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει το δικαίωμα των τυφλών να διαθέτουν πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις/ υπηρεσίες αλλά και σε χώρους συνάθροισης κοινού; Κανένας αρμόδιος δεν μερίμνησε για να ασκείται αυτό το δικαίωμα. Ούτε καν στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρέπει να καταργηθούν οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης;

Άρθρο του Θεόδωρου Κουτρούκη, Πανεπιστημιακού, 22-3-2017.

Με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010)  τερματίστηκε το καθεστώς των «εξόδων παράστασης»  για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το αξίωμα των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων έπαψε να είναι «τιμητικό και άμισθο» και συνδέθηκε με δικαίωμα αντιμισθίας (μισθού) στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης ως αντιστάθμισμα για την πλήρη απασχόλησή τους στην  θέση ευθύνης που αναλαμβάνουν.

Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι οι αμοιβές των αιρετών θα ήταν εν μέρει δικαιολογημένες σε εποχές ευημερίας, σήμερα που ο λαός αντιμετωπίζει ανέχεια και δυστυχία, η μισθοδοσία των αιρετών δεν απολαμβάνει ηθικής νομιμοποίησης.

Για το λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμο να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για τη σκοπιμότητα ή όχι κατάργησης κάθε μισθοδοσίας αιρετών στους ΟΤΑ.

Σε αυτό το πνεύμα δημιουργήθηκε μια ψηφοφορία, στην οποία οι πολίτες θα μπορούσαν να συμμετέχουν, αν συμφωνούν με την κατάργηση κάθε αντιμισθίας αιρετών.

Ο διαδικτυακός σύνδεσμος της ψηφοφορίας είναι ο παρακάτω:
https://www.ipetitions.com/petition/amoivi-aireton

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση αυτού του θέματος θα ήταν κρίσιμη ενόψει του νέου εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις παρελκόμενές μεταρρυθμίσεις. Επομένως, η γνώμη του κάθε πολίτη είναι ευπρόσδεκτή και σημαντική.    


 
Περίπτωση Άγγελου Πανούση.

Άρθρο του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Σταυριώτη), 22-3-2017.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Αυτόβουλη παραίτηση της κ. Αντωνιάδου από την προεδρία της ΔΟΠΠΑΩ. Ολιγοήμερη παραμονή της διαδόχου της κ. Βικτωρίας Γεράκη στη θέση και στη συνέχεια παραίτησή της, που ακολουθείται από την τοποθέτηση του Άγγελου Πανούση στο τιμόνι της δημοτικής επιχείρησης. Η απαλλαγή από τα καθήκοντά του, του κ. Πανούση προχθές, μετά από πεντάμηνη παραμονή του στη θέση του προέδρου της ΔΟΠΠΑΩ, δημιουργεί απορίες και εύλογα ερωτηματικά. Ήταν ανεπαρκής; Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Τόσο η σχέση με τους συνεργάτες του και τους συνδημότες μας που απολάμβαναν των υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης, όσο και η διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΠΠΑΩ, επαινέθηκαν από τους πολίτες της πόλης μας, ενώ και από τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, φάνηκε ότι υπήρξε εκτίμηση προς το πρόσωπό του και αναγνώριση των καλών υπηρεσιών του. Περίπου ταυτόσημη ήταν και η θέση του δημάρχου. Ο οποίος ωστόσο, επικαλέσθηκε ως λόγο της απομάκρυνσής του από τη θέση του προέδρου, την εξής λιγάκι περίεργη θέση. Φέρεται να δήλωσε (όπως τουλάχιστον ανέγνωσα σε τοπικό site), ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στηρίζει μόνο πολιτικά πρόσωπα. Αλήθεια, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Από πότε ο κ. Πανούσης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο; Μήπως δεν έθεσε στη διάθεση του εκλογικού σώματος την υποψηφιότητά του στις τελευταίες εκλογές, θέλοντας να προσφέρει στον τόπο; Βεβαίως, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί. Γιατί όμως γίνεται αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ εκλεγμένων και μη σε μια παράταξη; Στη διοικούσα εν προκειμένω; Γιατί να είναι κριτήριο παραμονής σε μια θέση απαιτήσεων και ευθύνης, ο αριθμός των ψήφων που έχει συγκεντρώσει κάποιος και όχι η ικανότητά του να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της θέσεως;

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ.

Επιστολή, 13-3-2017.

Η οικογένεια της Φωτεινής ΚΑΛΩΝΗ ευχαριστεί τους συγγενείς: Παύλο - Αφροδίτη ΚΑΛΩΝΗ, Ελένη Σταύρου ΚΑΛΩΝΗ, Αναστασία ΚΑΛΩΝΗ, Νικολέττα Λάζαρου ΚΑΛΩΝΗ, Γιώργο - Ελένη Παρίση ΚΑΛΩΝΗ, πού στη μνήμη της, αντί για στεφάνια πρόσφεραν χρήματα, τα οποία δόθηκαν στο 1" Λύκειο Ωραιοκάστρου για την αγορά ενός τραπεζιού επιτραπέζιας αντισφαίρισης ( πινγκ-πονγκ).

 
ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ;

Άρθρο του Γρηγόρη Εδιρνέλη*, 27-2-2017.

Όλα όσα έχουν γίνει στο Ωραιόκαστρο με την υποδοχή και τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό αμαύρωσαν την πόλη μας  στο πανελλήνιο και ανήκουν πια στην ιστορία. Τώρα που ο κουρνιαχτός καταλάγιασε, αξίζει να αναλύσουμε τα γεγονότα και να δούμε εάν συντρέχουν λόγοι παραμονής ή παραίτησης του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου.                                                    

Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, το Δ.Σ. με τις ενέργειές του:

Α) Παρέβη και υπερέβη τις αρμοδιότητες από απορρέουν από τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου του
Β) Υποκατέστησε ανεπιτυχώς τον Συνταγματικό ερμηνευτή και το Δικαστικό Σώμα
Γ) Προέτρεψε τα μέλη του σε πράξεις παράτυπες και παράνομες
Δ) Η πλειοψηφία των μελών δεν ασπάστηκε την απόφαση του ΔΣ  άρα υφίσταται προφανής διάσταση μεταξύ της βούλησης των μελών του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα:

Α) Το Δ.Σ. παρέβη και υπερέβη τις αρμοδιότητες από απορρέουν από τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου, διότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού «Σκοποί του Συλλόγου είναι : 1) Η μελέτη και προβολή των προβλημάτων του σχολείου και ο συντονισμός της δράσης όλων των γονέων για τη λύση τους, .... 4) Η συστηματική και επιστημονική εκπαίδευση και αγωγή των μαθητών πάνω στις αρχές της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και του ανθρωπισμού,......». Και ενώ τα προαναφερόμενα προβλέπονται το Δ.Σ:

1) Ανήγαγε το θέμα της φοίτησης των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, ως «πρόβλημα» κατ’ άρθρο 2 περ.1 του καταστατικού και γι αυτό καλούσε τα μέλη του – γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για ένα τριήμερο.

2) Παρέβλεψε και αγνόησε το άρθρο 4 του καταστατικού που αναφέρεται στις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού με την απόφαση του να μην δεχτεί τα προσφυγόπουλα στο σχολείο και ούτε καν να τα καλωσορίσει.

3) Παρερμήνευσε στο σύνολο του το καταστατικό και συγκεκριμένα την έννοια του μαθητή,  θεωρώντας εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ότι μαθητές είναι μόνο τα παιδιά των Ελλήνων.

4)  Υπεισήλθε αντικαταστατικά στις αρμοδιότητες και το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και των αρμόδιων υπερκείμενων αρχών, όπως αυτές αναφέρονται στο υπ’ αριθμ Φ.353.1/324/105657/Δ1/ 8−10−2002 (ΦΕΚ 1340 Β΄) του υπουργείου Παιδείας με το οποίο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για θέματα εκπαίδευσης του σχολείου ορίζεται ο οικείος σύλλογος των διδασκόντων.

Πουθενά στη νομοθεσία δεν προβλέπεται οι Σύλλογοι Γονέων να είναι συνδιοικούντες στο σχολείο, παρά αρωγοί των εκπαιδευτικών στο έργο τους.  Όσοι σύλλογοι το αποπειρώνται, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων τους και εμπίπτουν στον έλεγχο της αρχής (άρθρο 53 ν. 1566/1985).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κλοπή κουταβιού πόιντερ 2 μηνών. Όποιος γνωρίζει κάτι ας καλέσει 6982491025 Στέλιος.

Επιστολή, 23-2-2017.

Εκλάπη στο Ωραιόκαστρο μέσα από την αυλή πόιντερ 2 μηνών κουτάβι. Όποιος γνωρίζει κάτι ας καλέσει 6982491025 Στέλιος.

 
Προσφυγή για την ακύρωση της υπέρογκης αύξησης των δημοτικών τελών από τη διοίκηση Γαβότση.

Επιστολή, 12-2-2017.

ΑΙΤΗΣΗ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ                       31-1-2017

Από Κελεσίδη Ευστάθιο του Χρήστου

Προς το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

Θέμα: Ακύρωση της απόφασης 294/2016 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου για «αύξηση δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού» και της απόφασης 391/2016 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου με θέμα «λήψη απόφασης για καθορισμό δημοτικών τελών 2017».

Όντας κάτοικος και δημότης του δήμου Ωραιοκάστρου έχω έννομο συμφέρον και εντός της νόμιμης προθεσμίας (η απόφαση 391/2016 του δημοτικού συμβουλίου αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 24/1/2017) ζητώ την ακύρωση της 294/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου και της 391/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου με θέμα «λήψη απόφασης για καθορισμό (αύξηση) δημοτικών τελών έτους 2017».

Με τις αποφάσεις αυτές ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού: α) για οικιακή χρήση από 0,90 ευρώ/τ.μ σε 1,20 ευρώ/ τ.μ, αύξηση 33,33 % και β) για γενική χρήση από 1,80 ευρώ/τ.μ σε 2,20 ευρώ/τ.μ, αύξηση 22,22%.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι μη νόμιμες για τους λόγους που θα αναλύσω στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 23976/22-7-2016, ΦΕΚ 2311, 26-7-2016, Τεύχος Β, Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων, οικονομικού έτους 2017, στην απόφαση επιβολής των τελών υποχρεωτικά αναγράφονται τα σχετικά στοιχεία εσόδων και εξόδων που προκύπτουν από:
- την εκτέλεση του Π/Υ του έτους 2015
- την εκτέλεση της περιόδου από την αρχή του έτους 2016 και μέχρι το μήνα κατάρτισης του σχεδίου του Π/Υ 2017
- την εκτέλεση του Π/Υ 2015 για την ίδια, ως άνω περίοδο (δηλ. εάν το σχέδιο Π/Υ 2017 καταρτίζεται Ιούλιο 2016, τα στοιχεία Ιαν-Ιουνίου 2015 και 2016)
- την εκτίμηση εισπράξεων και δαπανών για το σύνολο του έτους 2016, η οποία υπολογίζεται με βάση τη χρονική πορεία εκτέλεσης του Π/Υ του έτους 2015.

Στις εν λόγω αποφάσεις δεν υπάρχουν ακριβώς τα στοιχεία αυτά, δεν αναφέρονται τα έσοδα - έξοδα μέχρι το μήνα κατάρτισης του σχεδίου του προυπολογισμού, ούτε για το 2016 ούτε για το ίδιο διάστημα του 2015. Για το 2016 αναφέρονται στοιχεία χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι ποιο μήνα είναι ή αν πρόκειται για εκτίμηση για όλη τη χρονιά.

Επίσης υπάρχει πασιφανής αντίφαση με τα στοιχεία που αναφέρονται στην περυσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 342/2015 για «καθορισμό δημοτικών τελών έτους 2016», όπου για το 2014 τα εισπραχθέντα παρουσιάζονται 4.364.794 ευρώ και τα πληρωθέντα 4.316.177 ευρώ ενώ στις φετινές αποφάσεις τα έξοδα του 2014 ανεβαίνουν στα 4.608.000 ευρώ. Επιπλέον στην περυσινή απόφαση (342/2015) σημείωναν: «Κατόπιν τούτων και λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη δυσμενή οικονομική συγκυρία αφετέρου δε το γεγονός ότι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα αριθμητικά δεδομένα δεν προκύπτει ρητά και επιτακτικά ανάγκη αύξησης ή μείωσης του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους στο Δήμο Ωραιοκάστρου» ενώ στις φετινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (294/2016) ισχυρίζονται τα αντίθετα : «Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού είναι ανταποδοτική και έπρεπε ήδη στον προϋπολογισμό του έτους 2014 δηλαδή τον Οκτώβριο του 2013 να είχε αποφασισθεί η αύξηση των Δημοτικών Τελών».

Βλέπουμε δηλαδή ότι υπάρχει εμφανής και εσκεμμένη ασάφεια και αντίφαση στα στοιχεία και στις εκτιμήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καλωσόρισμα στα παιδιά των προσφύγων από τον σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου Γιώργο Λαμπρόπουλο.

Επιστολή, 29-1-2017.

Μετά από την τελευταία πληροφόρηση στο avatonpress.gr , όπου υπήρξαν χαρακτηριστικά στοιχεία  για το Κέντρο Φιλοξενίας του Δερβενίου (αριθμός ατόμων που έφυγαν και όσων  παρέμειναν και ζουν στο κέντρο), θέλω να δηλώσω ότι όλοι οι φορείς του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, η Επιτροπή Παιδείας του δήμου, οι Παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο (Πολιτεία με Όραμα, Ωραιόκαστρο Τώρα,  Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση),  οι σύλλογοι διδασκόντων, σύλλογοι γονέων,  η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου, να πάρουν  θέση και να αφήσουν την δήθεν αντιπαράθεση για το ποιος φταίει που φτάσαμε έως εδώ, για την φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία του Ωραιοκάστρου.
Είναι αδιανόητο να κρύβονται όλοι και να προσπαθούν να αποποιηθούν ευθύνες και να αποφεύγουν να πάρουν  θέση.
Τα θέλετε αυτά τα παιδιά ή όχι;
Ποια είναι η πολιτική σας θέση για την φοίτηση των παιδιών;
Δηλώνω σαν τοπικός σύμβουλος της Δ.Κ. Ωραιοκάστρου, ότι πρέπει να καλωσορίσουμε τα παιδιά, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην μόρφωση ακόμη περισσότερο αυτά τα παιδιά που προέρχονται από εμπόλεμη περιοχή.
Επίσης, ζητώ την σύγκλιση Έκτακτου δημοτικού συμβουλίου και Έκτακτου συμβουλίου της δημοτικής  κοινότητας του δήμου Ωραιοκάστρου με στόχο την λήψη απόφασης για την φοίτηση ή μη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων , όπως έγινε και σε άλλους δήμους.

Γεώργιος Λαμπρόπουλος
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

 
Στην επιλογή των σχολείων του Ωραιοκάστρου για τα προσφυγόπουλα συμμετείχε και το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ.

Σχόλιο του "Τροχού", 28-1-2017.

Στην επιλογή των σχολείων του Ωραιοκάστρου για τα προσφυγόπουλα συμμετείχε και το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ. Ποιο είναι το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ; Είναι το νέο παρατσούκλι του Γαβότση. Έτσι τον βάφτισε ο Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Παντής, ο οποίος ανέφερε: "Μπράβο στον Ανανιάδη (περιφερειάρχης εκπαίδευσης) ο οποίος στην επιλογή των σχολείων έλαβε υπόψη, ως όφειλε, όλα όσα είχαμε πει και το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ".

Στα πηγαδάκια πάντως πριν να ξεκινήσει η συνάντηση τα πράγματα λέχθηκαν με το όνομά τους κι όχι με κωδικούς και παρατσούκλια. Η επαφή με το Γαβότση όπως είπαν ήταν τηλεφωνική. Στη συνέχεια βέβαια επισήμως έγινε "τηλεματική με το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ".

 
Ούτε και φέτος κατάφεραν να ψηφίσουν με την 1η τον Προυπολογισμό, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα για "επαναφήφιση προυπολογισμού και ολοκληρωμένου πλαίσιου δράσης".

Αναδημοσίευση και σχόλιο "Τροχού", 6-1-2017.

Φέτος είναι η 3η χρονιά που η διοίκηση Γαβότση ψηφίζει προυπολογισμό, δυστυχώς όμως ακόμα δεν έμαθε να το κάνει σωστά, έτσι όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα υπάρξει "επαναψήφιση" του προυπολογισμού και του ολοκληρωμένου πλαίσιου δράσης. Ο προυπολογιμός του δήμου για το 2017, το τεχνικό πρόγραμμα και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης ψηφίστηκαν για 1η φορά πριν 3 εβδομάδες, στη συνεδρίαση της 14-12-2016, φαίνεται όμως πως πάλι κάτι δεν έκαναν σωστά οι "φωστήρες" που μας διοικούν κι έτσι τη Δευτέρα θα έχουμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για "επαναψήφιση", όπως είχε συμβεί και τις περασμένες χρονιές (βλέπε το παρακάτω βίντεο από την περσινή "επαναψήφιση").

Επαναφήφιση τη μια χρονιά, επαναψήφιση την άλλη, μήπως τελικά οι άνθρωποι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως;

 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΒΟΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ;

Σχόλιο "Τροχού", 5-1-2017.

Παρότι η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι τα προσφυγόπουλα θα πρέπει να φοιτήσουν στα πλησιέστερα σχολεία, οι πληροφορίες μας λένε ότι η πρόταση Γαβότση για τα προσφυγάκια του κέντρου Δερβενίου είναι για το 1ο και 4ο δημοτικό Ωραιοκάστρου, για το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και το δημοτικό Μελισσοχωρίου (όχι Σκάρα). Πρέπει λοιπόν ο Γαβότσης να πάρει θέση άμεσα.

 
Να δώσει ο Γαβότσης στη δημοσιότητα τα σχολεία που πρότεινε για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων από το κέντρο του Δερβενίου.

Σχόλιο του "Τροχού", 4-1-2016.

Να δώσει ο Γαβότσης στη δημοσιότητα την πρόταση που κατέθεσε στο υπουργείο για το σε ποια σχολεία θα φοιτήσουν τα προσφυγάκια από το κέντρο του Δερβενίου. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρότεινε τις πιο κοντινές σχολικές μονάδες αλλά αυτές του Ωραιοκάστρου που είναι μακρύτερα.

 
Η χρεοκοπία και οι συνέπειες της θα χτυπήσουν και το Δήμο Ωραιοκάστρου;

Άρθρο του Γρηγόρη Εδιρνέλη*, 23-12-2016.

Τα υπονοούμενα, μισόλογα και υπεκφυγές του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου κ. Γαβότση στα τελευταία δημοτικά συμβούλια του 2016 περί πτώχευσης του Δήμου, έχουν συσσωρεύσει μελανά σύννεφα, ανησυχίες και προβληματισμούς στους δημότες και όχι μόνο.
Όλοι αναρωτιούνται ποιες θα είναι επακριβώς οι συνέπειες για το Δήμο μας και ειδικότερα για τους δημότες η υπαγωγή του σε καθεστώς επιτήρησης και χρεωκοπίας. Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα σε τρείς Δήμους της χώρας που πτώχευσαν κάτω από το βάρος της αδυναμίας σύνταξης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Βέβαια πρώτα απ’ όλα, ιδιαίτερη σημασία έχει και πρέπει να καταδειχτεί πως, ο νόμος που προβλέπει τα μέτρα «εξυγίανσης» των χρεοκοπημένων Δήμων, αποτελεί ενσωμάτωση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2011/85), ενώ για πρώτη φορά το πλαίσιο στενότερης επιτήρησης των οικονομικών των Δήμων τέθηκε με το νόμο 4093/2012. Ο νόμος αυτός, φέρει τις υπογραφές των πιο αντιδημοφιλών υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ήτοι: του υπουργού Οικονομικών και στελέχους της Eurobank Γκ. Χαρδούβελη, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και σημερινού επικεφαλής της Ν.Δ, του Μάκη Βορίδη ως υπουργού Υγείας, κ.α
Ο Δήμος Σαλαμίνας λοιπόν, ήταν ο πρώτος από μια σειρά Δήμων, που δεν είχαν τη δυνατότητα να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό τους για το 2016.  Και επισήμως λοιπόν πτώχευσε ο Δήμος Σαλαμίνας, ο πρώτος Δήμος της χώρας για τον οποίο εκδόθηκε ΦΕΚ που αναφέρει ότι υπάγεται στο πρόγραμμα εξυγίανσης του άρθρου 174 του νόμου 4270/2015.   Ο Δήμος είχε χρέη πάνω 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αδυνατούσε να εισπράξει και τα οφειλόμενα από τους δημότες. Ύστερα από διακανονισμό με τους προμηθευτές, τα χρωστούμενα για το 2016 μειώθηκαν στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά και πάλι ο δήμος δεν είχε τη δυνατότητα να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του.
Ο δεύτερος Ελληνικός Δήμος που περιέρχεται σε καθεστώς πτώχευσης (πιο κομψά, που «εντάσσεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης») είναι ο Δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη. Η εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη τόσο από την τραγική οικονομική κατάσταση που βρισκόταν εδώ και χρόνια ο Δήμος όσο και από την πρόσφατα διαπιστωθείσα αδυναμία του να καταθέσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Τρίτο «θύμα» της "επιδημίας" των χρεοκοπιών έπεσε ο Δήμος Αχαρνών της Αθήνας, που βρισκόταν εδώ και καιρό σε δεινή οικονομική θέση, με οφειλές ύψους 10,27 εκατ. ευρώ και παρά τις ενέργειες που έγιναν με δραστικές μειώσεις στις δαπάνες, δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η χρεωκοπία.
Εκτός όμως από τους τρείς προαναφερόμενους Δήμους υπάρχουν σήμερα και περίπου 20 άλλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω χρεών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα μείνει στην ιστορία του δήμου Ωραιοκάστρου ως ο πιο ανίκανος, αντιδημοκρατικός και κακεντρεχής δήμαρχος ο Γαβότσης. Μήνυση στο διαχειριστή του oraiokastronet για να εκφοβίσει "τρομάρα του" όλους όσους ασκούν έλεγχο και κριτική.

Σχόλιο του "Τροχού", 20-12-2016.

Ως μια μαύρη κατάμαυρη σελίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση του Ωραιοκάστρου θα μείνει η 5ετία του Γαβότση. Ανικανότητα και ανοησία στο φουλ, αδιαφάνεια, ρουσφέτια, υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις και βέβαια αυταρχισμός και αντιδημοκρατικότητα για να περιοριστεί κάθε φωνή ελέγχου και κριτικής. Το τελευταίο απονενοημένο διάβημα η μήνυση στο Γιάννη Παπαγρηγορίου διαχειριστή του oraiokastronet. Κύριε Γαβότση δεν θα θα πετύχετε τίποτε με τις μηνύσεις, μόνο να εκτεθείτε ακόμα περισσότερο, γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ORAIOKASTRONET.

 
ΓΑΒΟΤΣΗ ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!

Σχόλιο "Τροχού", 20-12-2016.

Τις υπερτιμολογήσεις και την τραγική ανικανότητά της η διοίκηση Γαβότση προσπαθεί να τα φορτώσει στους πολίτες, με αυξήσεις των δημοτικών τελών ύψους 33,33 %. Μας περνάνε για πρόβατα; ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ.

 
"Πολιορκητικός κριός" Γαβότση ο Χατζηαγόρου;

Σχόλιο "Τροχού", 19-12-2016.

Αντιφάσεις Γαβότση: Δεν αντιδρά εμπράκτως στη διαφωνία και το "παρών" Παπαδόπουλου (θα τον "καθαρίσει" αργότερα;) για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αλλά καρατομεί σε live συνεδρίαση τον Τσακαλίδη για την ανάγνωση μιας επιστολής. Επίσης, δηλώνει ότι δέχεται τις εισηγήσεις Χατζηαγόρου για υπερτιμολογήσεις στην καθαριότητα ενώ ταυτότοχρονα "στηρίζει με όλη τη δύναμη της ψυχής του" και τον παραιτηθέντα Ιωσηφίδη (ως τα τέλη Φεβρουαρίου). Μήπως λοιπόν ο Χατζηαγόρου με τις καταγγελίες του για υπερτιμολογήσεις λειτούργησε ως "πολιορκητικός κριός" του Γαβότση (και σε συνεννόηση μαζί του) για να "καθαρίσει" τους 2 βασικούς του αντιδημάρχους, τον ένα που δεν αντιστέκεται γλυκά και τον άλλο τον δύσκολο άγρια ;

Γιατί ο Τσακαλίδης διάβασε την επιστολή προς Γαβότση; διότι κατάλαβε ότι ο Γαβότσης με την αντικατάστασή του από τον Κοιτσίδη, θα του χρεώσει όλες τις αμαρτίες και τα λάθη της διοίκησης. Αρκεί να θυμηθούμε ότι για την υπόθεση των 220.475 ευρώ που πλήρωσε ο δήμος ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου του ψυχιατρικού ξενώνα στο Μελισσοχώρι ο Γαβότσης σε πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στα προηγούμενα Δ.Σ Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας. Μήπως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την υπόθεση της αποζημίωσης των συμβασιούχων;


 
«ΈναρξηΠροηγούμενοΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 20